Pomoc pri stavbe subwooferu.napriklad http://www.avelmak.sk/index.php?lm=142& ... icle=16402 (imho by sa nasiel aj lacnejsi obchod, alebo u teba v nejakom kamennom by to mozno mali tiez) ale mam obavu ze to bude treba napajat nejako Je tam napisane Napájanie môže byť z koncového zosilňovača ako to myslia? Kam sa to da napojit? No budem sa musiet zastavit niekde v meste cosi pozriet ked trochu vyzdraviem... ked mas normalny zosik co ma symetricke napajanie z trafa, tak za filtracnym clenom (kondiky) sa potom da tym napajat ale kedze ty ku zosiku nemas schemu, bude to komplikovanejsie Existuju aj vyhybky ktore netreba napajat? Lebo bez tej schemy to asi nepripojim ziadno... no pasivne ale tam je to naladene na jednu deliacu frekvenciu A to by vadilo? Naladil by som to na urcitu frekvenciu od ktorej to ma vyhybat a to by stacilo nie? no nespravne som sa vyjadril ono je to naladene od vyroby Teda by som kupil uz naladenu na frekvenciu aku potrebujem. Od akej frekvencie by to malo vyhybat pre ten moj reprak (CARPOWER sp-252c)? deliaca frekvencia by mohla byt (pri strmosti vyhybky 12dB/okt) okolo 200-250Hz (teda nieco taketo keby ta cena bola tak o 1/2 nizsie) http://img507.imageshack.us/img507/2271/vyhybka.png Vobec tomu nechapem, nevadi Ta cena je uz dost velka... Niekde som cital, ze pre vyskove repraky sa pouziva kondenzator aby nehrali basy...neda sa nieco taketo jednoduche pouzit aj tu? Nejde mi ani nejako extra o kvalitu toho zvuku, na normlane pocuvanie to mam napojene doma na zvukovku. Ide mi skor o to nech to len poriane trieska ked to niekam vezmem. no keby si len zapojil cievku na reproduktor, orezu sa vysoke frekvencie lenze tu dosiahnes (s jednou cievkou) strmost len 6dB/okt o strmosti viac tu 6dB/okt by nestacilo? Teraz ma ale napadlo, ze ak by som napojil subwoofer do low vstupu od vystupu pre lavy reproduktor (teda pasivny) kde uz ide signal zosilneny tak by to mohlo hrat dost hlasno aj cez low vstup. Skoda, ze tu teraz nemam take kable cez ake by som to skusil budem si musiet kupit a vyskusam. podla mna by ti mohlo 6dB/okt. stacit hlavne pri tych nizkych frekvenciach A akou cievkou by som to spravil? Teda co na to potrebujem? existuje program, kde si vyberies typ vyhybky (v tomto pripade pasivna-6dB/okt-2.pasmova), zadas deliacu frekvenciu a impedanciu reproduktorov (teraz iba impedanciu reproduktora - subwoofera - neviem ci ma 4 alebo 8 ohmov) tak ti vyrata presne cievku (kolko mH potrebujes) a pre teba teraz nepodstatne aj kondenzator - keby si chcel zapajat aj vysky download Program nefunguje. Napise to Component 'COMDLG32.OCX' or one of its deoendencies not correctly registred: a file is missing or invalid. /nedalo by sa proste kupit pasivnu vyhybku so strmostou 6db/okt? tu su vsetky technicke udaje ku tomu repraku: Impedancia (Z) 4ΩFrekvenčný rozsah 40-3,500HzRezonančná frekvencia (fs) 35HzCrossover frequency (12dB/oct.) (fmax) 2,000HzPeak rating 350WRMS výkon 100WRMSSPL (1W/1m) 93dBCms suspension compliance 0.55mm/NMms moving mass 38gQms mech. Q factor 3.15Qes electrical Q factor 0.47Qts total Q factor 0.41Compl. equiv. vol. (Vas) 96 lDC ...
Pomoc pri stavbe subwooferu. |