Pomalé zapínanie PCDobrý deň,Mám taký problém, že keď som dnes zapol PC tak mu to trvalo 6 minút sa zapnúť, pričom mu to normálne trvá pár sekúnd. Po zapnutí naskočí iba čierna obrazovka s pomlčkou nič viac. Táto obrazovka s pomlčkou tam zostane asi 3 minúty a potom sa objaví obrazovka s ponukou ísť do BIOSu (pričom nedá sa mi dostať ani do BIOSu pretože v momente keď mi dáva možnosť vstúpiť do BIOSu tak klávesnica z nejakého dôvodu ešte nieje zapnutá) no a táto obrazovka tam zostane tiež približne 3 minúty. Potom normálne naskočí Windows. Ako som spomínal snažil som sa dostať do BIOSu ale bez šance.aby ste mali predstavu akú mám zostavu:CPU: AMD Ryzen 5 3600GPU: MSI RTX 2060 SuperDoska: MSI B-450M MortarSSD: Intel 660p M.2 1TB NVMeHDD: Seagate Barracuda 2TBRAM: HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Zdroj: Corsair RM750xZostava ma približne rok a polVedeli by ste mi poradiť, že v čom môže byť problém, a ako ho vyriešiť?Ďakujem za odpovede Nemas vlozeny USB kluc? LEDky nesvietia ziadne? Reset BIOSu si skúšal? Nemas vlozeny USB kluc?Nie nie USB kľúč nemám vložený// Spojený príspevok 29.12.2020 19:54LEDky nesvietia ziadne? Reset BIOSu si skúšal?LEDky mám iba na základnej doske a tie svietia keď zapnem PC a chcel som urobiť reset BIOSu ale nemám sa doň ako dostať, pretože klávesnica sa zapne až keď naskočí Windows Áno, myslel som tie na základnej doske. Ostane nejaká z nich svietiť?Reset urob bud vybratim batérie CMOS na 5 min., alebo cez CMOS Jumper. Odpoj predtým PC zo siete, stlac tlačidlo zapnutia PC a až potom chod na to. Nie nie USB kľúč nemám vloženýSkus odpojit aj ostatne USB zariadenia.. A este odpoj HDD, ci sa to bude spravat takto isto.. Skús sa aj pozrieť na disky cez :https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/74080/CrystalDiskInfo8_9_0a.exe/https://www.hdtune.com/download.htmlSSD môžeš aj cez https://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/SSD-Z.shtmlči sa nezobtazí nejaký problém.Aká je presná zostava OS? Nie nie USB kľúč nemám vloženýSkus odpojit aj ostatne USB zariadenia.. A este odpoj HDD, ci sa to bude spravat takto isto..No skúsil som odpojiť všetky USB zariadenia a PC nabehol do pár sekúnd, ale keď som to vyskúšal ešte raz s pripojenými USB tak opäť sa dlho zapínal Tak postupne zisti, ktore zariadenie to sposobuje.. A potom ci to robi vo vsetkych portoch.. No takže vyskúšal som postupne odpájať všetky USB zariadenia a prišiel som na to, že spôsobuje mi to kamera. Keď som odpojil kameru tak PC nabehol do pár sekúnd. Skúsil som ju dať aj do iného portu ale potom sa PC stále zapínal dlho. Takže spôsobuje to kamera// Spojený príspevok 30.12.2020 0:03Tak postupne zisti, ktore zariadenie to sposobuje.. A potom ci to robi vo vsetkych portoch..No takže vyskúšal som postupne odpájať všetky USB zariadenia a prišiel som na to, že spôsobuje mi to kamera. Keď som odpojil kameru tak PC nabehol do pár sekúnd. Skúsil som ju dať aj do iného portu ale potom sa PC stále zapínal dlho. Takže spôsobuje to kamera// Spojený príspevok 30.12.2020 18:04Skús sa aj pozrieť na ...
Pomalé zapínanie PC |