Pomalé napalovanie/disk? Pozrite sem.Mnohokrát sa stava že vaša mechanika spomalí napaľovaciu činnosť, alebo je spomalený prenos dát. Vo väčšine prípadov sa vaša mechanika prepne do PIO módu a vtedy klesá prenosová rýchlosť a rýchlosť napalovania. Prečo sa mechanika prepne do PIO módu: snaha o prečítanie poškodeného disku problémy s kabelážou a konektormi nevhodná kombinácia master a slave Všetky uvedené príčiny (a, samozrejme, nielen tie) vedú k produkovaniu vstupno/výstupných chýb. Ako uvádza Microsoft po šiestich chybách OS, Windows automaticky zníži úroveň UDMA (Ultra Direct Memory Access) módu o jeden stupeň. Nakoniec prepne príslušný IDE kanál do PIO (Programmed Input Output) módu. Ako nastaviť mechaniku aby šla v DMA móde: štart/spustiť/devmgmt.msc/IDE ATA/ATAPI controllers/Primary IDE channel alebo secondary IDE channel(podla toho ako je napojená)/potom kliknúť na kartu Advanced settings a tam pozrieť či sa pod Current Transfer Mode nenachádza PIO. Ak sa tam bude nachádzať PIO tak potom treba kliknúť na kartu ovládač a následne odinštalovať. Potom reštartovať PC. Po reštarte sa mechanika vráti do svojho pôvodného módu a pôjde ako ma Autor: Tomas1 // 16.1.2007 pridané hlasovanie tento isty postup plati aj pre IDE/ATA disky, alebo SATA disky v IDE mode. rovnaka pricina, rovnake riesenie. dodam, ze ak mate malu DMA rychlost na diskoch (menej ako 3) tak tiez by bolo dobre odinstalovat kontroler. po restarte sa znova nainstaluje, a bezi ako novy. ano,toto spravim a potom všetko funguje ako ma..ale po par minutach ked nieco kopirujem tak vsetko zasekne a vypne pocitac..no restartuje..a potom to je znova ten PIO mod Moja predosla palenica -sata (vlastne som palil aj posledne DVD vtedy) zacal som palit radsej 8x. Prvych par sec. vsetko ok a zrazu sa cas vypalenia zacal rapidne predlzovat az na vyse hodiny a obcas prestala reagovat mys pocas palenia. To bol tiez PIO mód? ale DVD vypalilo uspesne za cca hod. Palene subory boli audio stopy cize neslo o male data.. ak mate opakovane problemy a prepinanie do PIO modu, tak si radsej obaja skontroluje mechaniku/disk. win vtedy stale znizuje rychlost koli chybam. pozrite kable, ovladace atd. disk skontrolujte cez HDTach, mechaniku cez nero utilitky... Bolo by dobré spomenúť že podobné problémy jeden čas spôsobovala aj ochrana Starforce. Je to síce staršieho dátumu, pretože odvtedy táto ochrana ubehla kus cesty, ale v niektorých hrách sa stále nachádza a dokonca sa nachádzala aj v niektorých demoverziách. Problémy ktoré spôsobuje: http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=40482 Ako ho odstrániť: (nič novšie som nenašiel) http://www.cdr.cz/a/11330 Starforce je výsmech všetkým poctivým užívateľom, pretože im najviac uškodil, pirátov sa vôbec nedotkol... . mne pomohlo preinštalovanie systému... mecanika nemoze nacitat dvd co mam urobit opravit, vycistit, reklamovat, u niekoho, kto tomu rozumie je diky pomohlo to Díky chlapci. Najprv som odstránil Starforce (viď Tech) a potom som odinštaloval ten ovládač (viď Tomas 1) a je to ok ...
Pomalé napalovanie/disk? Pozrite sem. |