[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.04.11
Prihlásený: 23.02.12
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 23.02.2012 18:16 | Pole z mysql tabuľky

Dobrý deň, mám menší problém. Potrebujem dostať za tabuľky údaje do poľa kde ich neskôr nahrádzam. Môj momentálny kód vypadá asi takto
Kód:
  $nahradit = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT premenna FROM x_premenne order by id ASC"));
  $priklad = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT hodnota FROM x_premenne order by id ASC"));
  $ho = str_replace($priklad, $nahradit, $ho);
pricom v $ho je text ktorý nahrádzam. Jasné funguje to ale mysql_fetch_array vypíše len jednu položku preto nenahradí resp nevytvorí dostatočne dlhé pole do ktorého by sa načítali všetke údaje z mysql. Otázka znie. Ako to spraviť tak aby som mohol určite znaky nahrádzať za hodnoty z tabuľky ? Aká funkcia to dokáže alebo kde nájdem nejaký návod alebo čokoľvek čo mi pomôže ? Vopred ďakujem

// pridané po 36 minútach od posledného príspevku

Kód:
$result = mysql_query("SELECT premenna FROM sost_premenne");
while ($record = mysql_fetch_assoc($result)) {
$arr[] = $record['premenna'];
}
$result2 = mysql_query("SELECT hodnota FROM sost_premenne");
while ($record2 = mysql_fetch_assoc($result2)) {
$arr2[] = $record2['hodnota'];
}           


  $nahradit = $arr;
  $priklad = $arr2;
  $holala = str_replace($priklad, $nahradit, $holala);
takto som to napísal, polia mi vypíše super ale nenahradí :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pole z mysql tabuľky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.02.2012 18:18 | Pole z mysql tabuľky

Vyber dat z databazy ti staci spravit pomocou jedneho selectu, nepotrebujes to rozdelovat do dvoch. Potom musis zabezpecit, aby sa ti vsetky vratene data ulozili do pola, to zabezpecis napr. pomocou cyklu while:
Kód:
while($row = mysql_fetch_assoc($sql))
{
    $nahradit[] = $row['premenna'];
    $priklad[] = $row['hodnota'];
}


Naposledy upravil stenley dňa 23.02.2012 18:19, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.04.11
Prihlásený: 23.02.12
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 23.02.2012 18:25 | Pole z mysql tabuľky

Idem toto tvoje skúsiť :)

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

Kód:
$ho = "G+f*ka";
$sql = mysql_query("SELECT * FROM sost_premenne");
while($row = mysql_fetch_assoc($sql))
{
    $nahradit[] = $row['premenna'];
    $priklad[] = $row['hodnota'];
}
$ho = str_replace($priklad, $nahradit, $ho);
echo $ho;


Vráti mi to isté čo som zadal :)

// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

Pole keď vypíšem vypadá takto:
Kód:
Array ( [0] => 10 [1] => 2 [2] => 50 )
Array ( [0] => G [1] => f [2] => ka )


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pole z mysql tabuľky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.02.2012 18:30 | Pole z mysql tabuľky

mas v str_replace navzajom prehodene $priklad a $nahradit


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.04.11
Prihlásený: 23.02.12
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 23.02.2012 18:31 | Pole z mysql tabuľky

No do p... :D Dobre ide to paráda, ďakujem ti.


 [ Príspevkov: 5 ] 


Pole z mysql tabuľky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mazanie mysql tabulky

v PHP, ASP

7

533

05.12.2007 10:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql - dve tabulky

v Databázy

6

582

15.01.2009 9:07

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1203

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

data z mysql do tabulky

v PHP, ASP

4

309

30.10.2008 14:45

kurtica

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql: 2 tabulky - jeden select

v Databázy

16

340

09.11.2014 22:03

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis s mysql tabulky na stranku

v PHP, ASP

5

539

11.01.2009 15:16

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2x vyber z jednej tabulky(MySQL)

v Databázy

10

390

29.12.2009 19:28

VireL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky v mysql pre viac uzivatelov

v Databázy

2

170

04.07.2014 14:12

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL: obsah tabulky sa mi nezobrazi spravne

v Databázy

4

373

27.02.2010 15:36

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Udaje z 1 MySQL tabulky do 2 divov

v PHP, ASP

2

143

24.07.2012 20:51

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POLE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

1054

18.11.2006 10:07

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicke pole..

v PHP, ASP

3

221

28.09.2011 22:56

Ando

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schovaj pole

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

89

05.02.2013 20:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacrozmerne pole

v PHP, ASP

3

373

07.12.2010 16:41

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

elmag. pole

v Ostatné

3

80

16.09.2014 14:47

logarytmus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RAID pole

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Pevné disky a radiče

54

5754

10.01.2007 20:10

ertin



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF