[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 28.01.2009 17:16 | pole, rozdelenie textu..

Nazdarek...Hladal som tu na fore nieco k mojej otazke, ale nic konkretne som nenasiel, tak sa na vas obraciam s otazkou, mozno pre niekoho uplne banalnou..No lenze ja sa pracu s poliami este len ucim, takze este to pre mna banalita nie je :(

Potreboval by som rozdelit nejaky text na prvky a porovnat ho s polom, ci sa tam tie prvky nachadzaju.. Cize zistit, ci sa vo vete nachadzaju pismena/cislice a zhoduju sa s pismenamy/cislicami v mojom poli??
Cez aku funkciu sa to robi?? Alebo ak sa da nejaky link, kde by som sa k tomu docital trocha viac..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pole, rozdelenie textu..

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.01.2009 17:21 | pole, rozdelenie textu..

na co konkretne to potrebujes? mohol by si uviest nejaky priklad pouzitia... lebo mam pocit, ze to privelmi komplikujes...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 28.01.2009 18:04 | pole, rozdelenie textu..

No konkretne potrebujem aby mi po odoslani z formulara mohol zistit ci sa v zadanom texte nenachadzaju neziaduce znaky...napr. (<, /, *, .. a pod) . Ale nechcem to osetrovat/nahradzovat cez str_replace. Len chcem vediet akou funkciou rozdelim text,tak aby som mohol porovnat pismena z textu so znakmi v poli..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pole, rozdelenie textu..

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.01.2009 20:19 | pole, rozdelenie textu..

a co tak ist na to z druhej strany - zistit, ci vstup obsahuje len povolene znaky? ereg, preg_match a pod...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pole, rozdelenie textu..

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 28.01.2009 22:28 | pole, rozdelenie textu..

Ako spomínal stenley, na takéto veci už slúžia iné funkcie, predovšetkým balík PCRE a v ňom preg_match a preg_replace (prípadne preg_split). Viac info o regulárnych výrazoch je napr. na www.regularnivyrazy.info.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 13:41 | pole, rozdelenie textu..

OK..Dik za nakopnutie..Cosi som uz postudoval.. ;) Ale chcem sa este spytat na jednu vec.. Mam spraveny skript:

Kód:
$znaky2="^[a-zA-Z0-9]+[a-zA-Z0-9_-]+[a-zA-Z0-9]$";
if (ereg($znaky2, $slova))
{
... zvysok kodu..


A chcel by som vediet ako tento skript upravit aby mi to bralo aj pismena s diakritikou.. Hladal som cosi aj na nete, ale furt som sa dopracoval,len k clankom,ktore riesili nahradu diaktitiky..resp. jej odstranenie.. Da sa to nejako??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.01.2009 14:42 | pole, rozdelenie textu..

ved tak by to bolo najjednoduchsie, najprv string prezenies cez funkciu na odstranenie diakritiky, kde pouzijes napr.str_replace a hned porovnas. bez toho aby si zasiahol do stringu. takto nejako:
Kód:
if (ereg(funkcia_na_odstr_diakritiky($znaky2), $slova))


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Správca fóra
Správca fóra
pole, rozdelenie textu..

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 15:08 | pole, rozdelenie textu..

http://www.pcforum.sk/post-vp496449.html#496449


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 16:56 | pole, rozdelenie textu..

stenley..no pozeral som to, ale takto mi to nejde..

Kód:
$znaky2="^[a-žA-Ž0-9]\s\d\]+[a-žA-Ž0-9]\s\d\_-]+[a-žA-Ž0-9]\s\d\]$";

proste mi pismena s diakritikou neberie a vyhadzuje mi ich ako chybu..V com by mohol byt problem??


 [ Príspevkov: 9 ] 


pole, rozdelenie textu..



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

v PHP, ASP

12

510

07.11.2010 15:08

programmer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstupné pole pre zadávanie textu článkov v CMS

v Redakčné systémy

6

285

18.12.2011 21:39

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - rozdelenie textu do premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

231

29.04.2013 11:41

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdelenie textu po urcitom pocte znakov

v PHP, ASP

1

243

02.12.2008 17:29

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejaky sikovny software na rozdelenie textu

v Ostatné programy

0

138

15.11.2016 6:52

ferino5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena textu a zanechani pozice v textu

v PHP, ASP

4

348

01.08.2009 21:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POLE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

1054

18.11.2006 10:07

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

elmag. pole

v Ostatné

3

80

16.09.2014 14:47

logarytmus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove pole

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

378

20.06.2009 15:38

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pole stringov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

367

15.11.2012 21:14

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove pole

v Redakčné systémy

4

550

04.01.2011 12:22

prohibit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal - pole

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

583

15.08.2009 9:44

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RAID pole

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Pevné disky a radiče

54

5743

10.01.2007 20:10

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schovaj pole

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

89

05.02.2013 20:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dvojrozmerne pole

v Delphi, Visual Basic

2

359

22.01.2013 22:50

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

raid pole

v Pevné disky a radiče

23

1919

09.07.2008 1:15

Pegas099



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF