[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pokrocila galeria

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.03.2008 17:33 | Pokrocila galeria

Zdravim.. lamem si hlavu nad jednou dilemou..

potrebujem spravit galeriu, ale ide o to, ze potrebujem to spravit tak, ze nasledne sa po uploade, budu dat fotky zoradovat.. urcovat ich riadok a poziciu v riadku....

upload fotiek a podobne nevysvetlujte :) na tolko som zdatny, ide o myslienku :)


ide o napad, ako to spravit.. premyslal som tak, ze kazda fotka bude mat v mysql este dva stlpce.. jeden bude cislo riadku, a druhy bude pozicia na riadku...

ide o to, spravit to blbovzdorne.. to znamena, ak zada cislo 5 ako cislo riadku, a su tam len 3 riadky, nech tam neni ten stvrty len tak

rozmyslal som, ze by pri uploade fotiek bola roletka, kde by boli nacitane z databazi riadky.. proste cisla..... cim vyssie, tym vyssie na sttranke..
tiez by tam ale bolo "Pridaj do noveho riadku" a to by potom vyhodnotilo tak, ze by to spravilo dalsi riadok....
pozicia v riadku bude jednoducho riesena za pomoci cisla, cim vacsie cislo, tym viac v pravo napriklad...


toto by som este zvladol...

ale ako to nacitavat?? do tabulky?? rozmyslal som skor do divov, ale nejak nemam napad, ako to spravit... ako vyhodnoti, ze najprv nacitaj tie s najvyssim cislom do jedneho divu, potom mensie cislo do dalsieho a tak...

neviem ako to zrealizovat, to zobrazovanie..

za napady..

(kody presne vlastne ani nepotrebujem, ak dobre vysvetlite :) )


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.03.2008 10:23 | Pokrocila galeria

Ja len na rychlo, cez tabulku urcite nie, zblaznil by si sa pri vypisovani.

Ja by som nacital najprv z DB kolko mas riadkov, tolko v cykle zobrazit divov, v ktorych obrazky zobrazovat v span tagu (teda spravit sql pre momentalne aktualny riadok a nacitat obrazky zotriedene napr podla pozicie), ktory bude blokovy a vypisovat obrazky na zaklade pozicie v tom ktorom dive.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pokrocila galeria

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.03.2008 14:33 | Pokrocila galeria

jasne jasne...
ale aky je prikaz nato, ze napr v stlpci "riadok" zisti, ake su v nom cisla?? a potom ako to vypisovat, ze napr zisti ze su tam cisla od 1 do 9, a potom vypise najprv vsetky, co maju pri sebe cislo 9, potom tie, co maju cislo 8 a tak...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.03.2008 15:01 | Pokrocila galeria

No zase len na rychlo, lebo moc sa nad tym nezamyslam, ale...

Vybrat v sql query max hodnotu zo stlpca riadok. Tuto hodnotu hodit do cyklu a pre kazdu hodnotu robit dalsie sql query pre kazdy riadok (kde cislo riadku ide z cyklu) a vypisovat/zobrazovat obrazky usporiadane podla ORDERu v query.

Kód:
$sqlMax = "SELECT MAX(riadok) as maxPocetRiadkov FROM obrazky;";
$resultMax = mysql_query($sqlMax) OR print mysql_error();
$numRowsMax = mysql_num_rows($resultMax);
if ($resultMax && $numRowsMax > 0)
   {
   $myRowMax = mysql_fetch_array($resultMax);
   $maxPocetRiadkov = $myRowMax['maxPocetRiadkov'];
   }

for ($i = 1; $i <= $maxPocetRiadkov; $i++)
   {
   $sqlGetImages = "SELECT *
                              FROM obrazky
                              WHERE riadok = ".$i."
                              ORDER BY pozicia ASC;";
   $resultGetImages = mysql_query($sqlGetImages) OR print mysql_error();
   $numRowsGetImages = mysql_num_rows($resultGetImages);
   if ($resultGetImages && $numRowsGetImages > 0)
      {
      while ($myRowGetImages = mysql_fetch_array($resultGetImages ))
         {
         print "<div>\n";
         ... // print obrazky napr v blokovom span-e
         print "</div>\n";
         }
      }
   }


Nezda sa mi to az tak zlozite a myslim, ze toto by slo. Ak sql vrati nulovy pocet riadkov pre konretny riadok, nebudes vypisovat ani DIV a ani obrazky, kedze ziadne neexistuju.

EDIT -> este mozno rozmyslam, aby sa nerobilo tolko sql queries v cykle, dalo by sa spravit len jeden query a nacitat vsetky obrazky do 2 rozmerneho pola, avsak neviem ake vsetky informacie mas ulozene pre kazdy obrazok, no neviem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pokrocila galeria

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.03.2008 15:20 | Pokrocila galeria

jooo, diki.. taketo by ma asi nenapadlo :)

bude pre obrazok ulozene len id, riadok, a poradie.. nic ine...

dakujem...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.08
Prihlásený: 22.01.10
Príspevky: 61
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 02.04.2008 15:12 | Pokrocila galeria

Nechci zakládat nové vlákno, tak to napíšu sem.

Jak lze udělat, aby mohli návštěvníci (neregistrovaní) vkládat svoje fotky na stránky?
A ještě jedna otázka.
A lze to bez registrace udělat tak, aby se mi fotka nejdříve poslala, třeba na e-mail, a já podle uvážení ji tam buď povolím vložit nebo zakázat?

Snad pochopíte, co myslím.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pokrocila galeria

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 02.04.2008 15:47 | Pokrocila galeria

ide to tak isto, ako ked je uzivatale prihlaseny :) to s tym nic nema,...

pozri si blizsie funkciu move_uploaded_file
http://cz.php.net/manual/cs/function.mo ... d-file.php

spravis formular, kde nacita obrazok, odoslas, potom ho spracujes v php a pomocou tej funkcie premiestnis/premenujes...

a to, ze ti to posle mailom, je len ta vec doplusu, ze napr ti to neulozi hned do databazi (ak teda galeria sa nacitava z databazi) ale najprv posle tebe mail s upozornenim a linkom na obrazok.. a ak ho chces, tak ho pridas do databazi a bude pristupny...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.04.2008 12:30 | Pokrocila galeria

no ono takto by som to robil ja:
za predpokladu a faktu, že obrázok sa načitáva kým je user na stránke, musíš si ho aj tak uložiť na server a dať do databázy s napr. (Pole) Povolenie=0 a tie čo budú mať Povolenie=1 budeš zobrazovať na stránke


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pokrocila galeria

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 09.04.2008 10:21 | Pokrocila galeria

mondzo píše:
Vybrat v sql query max hodnotu zo stlpca riadok. Tuto hodnotu hodit do cyklu a pre kazdu hodnotu robit dalsie sql query pre kazdy riadok (kde cislo riadku ide z cyklu) a vypisovat/zobrazovat obrazky usporiadane podla ORDERu v query.
Toto sa nehodí pre čo i len trošku väčšie stránky, keďže databázové dotazy sú väčšinou "úzkym hrdlom" každej online aplikácie. Jednoducho to bude príliš dlho trvať.

Lepšie by bolo pamätať si v databázi v dvoch stĺpcoch umiestnenie v tabuľke a potom z toho spraviť tabuľku r × s. Spravíš si dvojrozmerné pole, ktorého prvkami budú všetky údaje o danej fotke. Toto bude možno trochu náročnejšie na pamäť, ale ešte by to malo ostať v rozumných medziach.

Naviac, bolo by fajn mať v databázi stĺpce "riadok" a "stlpec" ako unikátne (prípadne nejak zaručiť unikátnosť vrámci jednej galérie, neviem či to chceš ako 1 tabuľka v DB = 1 galéria alebo 1 tabuľka v DB = viac galérii), aby sme si uľahčili výpis danej galérie.

Čiže niečo takéto:
Kód:
$sql = "
SELECT riadok AS r, stlpec AS s, id, cesta, nazov, popis, a, ine, detaily, o fotke
FROM fotky
ORDER BY riadok ASC, stlpec ASC, id ASC
LIMIT 60";
$result = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
   $fotky[$row['r']][$row['s']] = $row;
}

// vypis by mohol byt nejak takto
if (count($fotky) > 0) {
  echo "<table>";
  foreach($fotky as $r => $riadok){
    if (count($riadok) > 0) {
      echo "<tr>";
      foreach($riadok as $s => $foto){
        echo "<td><img src="{$foto['cesta']}" alt="{$foto['nazov']}"></td>";
      }
      echo "</tr>";
    }
  }
  echo "</table>";
} else {
  echo "Žiadne fotky v galérii";
}

Ok, toto riešenie výpisu je zlé v tom, že ak sú v riadku prázdne miesta (trebárs chýba medzi prvou a treťou druhá fotka), tak toto prázdne miesto zanikne (na druhé miesto sa dá tretia fotka). Ak by si silou-mocou chcel tretiu fotku na treťom mieste, musíš si pamatäť najvyššie číslo riadku a najvyššie číslo stĺpca v každom riadku (v nejakom pomocnom poli). Potom foreach cykly prepíš na for cykly pre všetky prvky a nezabudni zakaždým skontrolovať, či sa na danej súradnici niečo nachádza (funkcia isset).

A výpis do <table> je celkom elegantný (a IMHO galéria je vo svojej podstate tabuľka, takže sémanticky je tam <table> správne).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pokrocila galeria

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 09.04.2008 14:13 | Pokrocila galeria

no praveze to je fajn, ze to druhe miesto zanikne :)

diki chlape :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 10 ] 


Pokrocila galeria



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

684

07.09.2008 18:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

1

1064

04.06.2006 0:23

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v PHP, ASP

2

570

23.10.2009 22:06

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Ostatné

0

578

21.01.2008 20:50

Maico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

596

10.04.2009 10:21

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

3

290

01.08.2010 23:04

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

750

10.01.2007 18:24

t0ki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v PHP, ASP

19

680

10.05.2010 16:57

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

3

699

04.09.2008 15:50

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Redakčné systémy

1

683

09.10.2009 17:45

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Ponuka práce

2

903

29.12.2007 11:45

Hamer01

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

0

381

08.02.2009 11:26

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

2

659

30.03.2007 20:29

Kyborg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria, riešenie

v PHP, ASP

28

1162

19.05.2008 21:51

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Foto galeria

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

236

23.01.2010 12:32

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria obrazkov

v PHP, ASP

1

235

16.09.2011 20:32

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF