[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 24.02.2009 15:39 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

Ahoj kluci potreboval bych pomoct potrebuju nejaky prikaz ktery bude umet vyhledavat ve vete nebo slove urcite sluvka nebo pismena napriklad v necem takovem


0001232DASDSADFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF0001232DASDSAD



ze kolik krat se tam nachazi 0001232DASDSAD

takze ze by tam bylo napriklad ze 0001232DASDSAD se nachazi v obsdahu 2x

//upraveny nazov temy (stenley)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.02.2009 15:41 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

substr_count()
Kód:
<?php
$str = "0001232DASDSADFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF0001232DASDSAD";
$search = "0001232DASDSAD";
echo substr_count($str, $search);
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.02.2009 16:36 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

[ot]lepsi retazec si si nemohol vybrat? :D[/ot]

existuje nieco take aj pre mysql vyber?

//vstavana funkcia tusim nie je, ale v komentaroch na http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... tions.html najdes substrCount (stenley)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 24.02.2009 17:50 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

A este aplikaciu ktora by checkovala na ktorej poziici sa nachazda

takze ked vychadzame z kodu
$str = "0001232DASDSADFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFAAAAAAAAAAAA";



ze urci ze 0001232DASDSAD sa nachadza na pozici 0 14 ??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.02.2009 17:59 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

existuju funkcie, ktore ti vratia (prvu/poslednu) poziciu, na ktorej sa hladany retazec nachadza, ale ked bude nejaky v strede, tak to cez ne nezistis (pokial viem)... riesenim je hladanie cez cyklus...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 24.02.2009 18:06 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

Mno to je dobre mne staci zistit 1 a poslednu poziciu hladaneho retazca lebo na ten vyhladany retazec budem davat prikaz


substr_replace ($bedna ,'$text',$pozicia1, $pozicia2);


a prepise sa cely retazec


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.02.2009 18:18 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

strpos()
strrpos() - ak mas aspon PHP5
pripadne sa to da napr. este cez strrev, ale to je komplikovanejsie

ale lepsie by bolo pouzit asi regularne vyrazy a nemusis zistovat pozicie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.02.09
Prihlásený: 27.12.09
Príspevky: 13
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 24.02.2009 18:34 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

Premyslal som nad regularnymi vyrazmi ale nejde o overenie ....


ale skor o zistenie kde to je ...


pretoze tabulka v ktorej sa to bude prepisovat je binary a tam mas pocet od 0 - 3840 pracujem na vyvoji prace s inventarom ... pre jednu MMORPG hru a potrebujem zistovat na ktorej poziici sa ta vec v inventari nachzdza jak som napisal staci mi prve a posledne cislo naj by bolo PHP4 nejaka funkcia


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.02.2009 21:51 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

http://sk.php.net/strrpos v komentaroch najdes funkciu stringrpos() pre php4


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 25.02.2009 15:28 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

emer píše:
//vstavana funkcia tusim nie je, ale v komentaroch na http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... tions.html najdes substrCount (stenley)


a mohol by som sa este opytat, ze ako tu funkciu definovat? :D :oops:

pozeral som to na dev.mysql.com aj som googloval, ale som zrejme zadaval zle klucove slova :)

este nikdy so msa s tym nestretol.. dakujem


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Pocet podretazcov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.02.2009 15:41 | [VYRIESENE] Pocet podretazcov

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/ ... tions.html
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... edure.html

>Kaylo: vytvoril som funkciu strpos2, ktoru mozes jednoducho pouzit na najdenie prveho aj posledneho vyskytu


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 11 ] 


[VYRIESENE] Pocet podretazcov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet podreťazcov v reťazci

v PHP, ASP

1

173

28.04.2010 12:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Registracia

v PHP, ASP

2

293

03.03.2009 14:24

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pingovanie

v PHP, ASP

6

861

06.03.2009 9:47

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] mail

v PHP, ASP

2

386

17.02.2009 20:31

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz // vyriesene

v Redakčné systémy

6

734

18.07.2006 22:43

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet licencii?

v Obchody, reklamácie a právo

4

350

07.09.2010 19:12

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet ventilatorov

v Chladiče a všetky druhy chladenia

8

211

13.10.2016 20:10

Ivan-K

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet prispevkov

v Správy pre vedenie fóra

1

752

31.01.2008 15:56

Peterson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počet - !file_exists

v PHP, ASP

5

316

03.07.2011 10:26

gadz80

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet databáz

v Databázy

1

490

22.03.2009 18:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet ramiek

v Pamäte

3

90

25.10.2017 22:24

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet prezretí ...

v PHP, ASP

6

226

29.04.2010 21:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Nepochopitelná chyba

v PHP, ASP

6

288

20.02.2009 15:28

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] ereg, pole

v PHP, ASP

2

353

20.03.2009 15:14

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] dĺžka prihlásenia

v PHP, ASP

9

331

03.03.2009 21:43

chrono



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF