[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 28.07.14
Príspevky: 13
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 30.06.2011 12:14 | počet - !file_exists

Zdravím

Potreboval by som zistiť počet videí v databáze kde chýba náhľad / cover. A ak bude výsledok 0, tak vypísať hlášku "Žiadne video nebolo nájdené".

Kód:
<div id="dragdrop">
    <ul class="dragdrop">
<?php
$uloha_zlozka = "SELECT * FROM video_zlozka ORDER BY zlozka_poradie, zlozka_id DESC";
$vysledok_zlozka = mysql_query ($uloha_zlozka) or (mysql_error());
while ($riadok_zlozka = mysql_fetch_array ($vysledok_zlozka)) {extract($riadok_zlozka);

$uloha_youtube = "SELECT * FROM video_youtube WHERE youtube_zlozka='".$zlozka_id."' ORDER BY youtube_poradie, youtube_id DESC";
$vysledok_youtube = mysql_query ($uloha_youtube) or (mysql_error());
    while ($riadok_youtube = mysql_fetch_array ($vysledok_youtube)) {extract($riadok_youtube);
        if (!file_exists("../db-video/".$youtube_id.".jpg")) {
?>
        <li>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" class="dragdrop">
    <tr>
        <td class="cover"><img src="../db-video/<?php if (file_exists("../db-video/".$youtube_id.".jpg")) {echo $youtube_id.".jpg";} else {echo "0.png";} ?>" alt="video"></td>
        <td class="nazov">
            <b><?php if ($youtube_nazov == "") {echo "Bez názvu-".$youtube_id."";} else {echo htmlspecialchars($youtube_nazov);} ?></b>
            <table class="seo">
                <tr>
                    <td class="nazov">Titulok:</td>
                    <td class="text"><?php echo htmlspecialchars($youtube_title) ?></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="nazov">Kľúčové&nbsp;slová:</td>
                    <td class="text"><?php echo htmlspecialchars($youtube_keywords) ?></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class="nazov">Popis:</td>
                    <td class="text"><?php echo htmlspecialchars($youtube_description) ?></td>
                </tr>
            </table>
        </td>
        <td class="akcia">
            <a href="../video/zobrazit.php?id=<?php echo $youtube_id ?>" title="Zobraziť video"><img class="icon" src="<?php echo $_SESSION['ad-template'] ?>icon/view.png" alt="Zobraziť"></a>
            <a href="uloha.php?akcia=youtube-upravit&amp;id=<?php echo $youtube_id ?>" title="Upraviť video"><img class="icon" src="<?php echo $_SESSION['ad-template'] ?>icon/edit.png" alt="Upraviť"></a>
            <a href="odoslat.php?akcia=youtube-odstranit&amp;id=<?php echo $youtube_id ?>" onclick="return youtube ('<?php if ($youtube_nazov == "") {echo "Bez názvu-".$youtube_id."";} else {echo htmlspecialchars($youtube_nazov);} ?>');" title="Odstraniť video"><img class="icon" src="<?php echo $_SESSION['ad-template'] ?>icon/delete.png" alt="Odstraniť"></a>
         </td>
    </tr>
</table>
        </li>
<?php }}} ?>
    </ul>
</div>


Ďakujem za všetky dobré rady.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
počet - !file_exists

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.06.2011 19:11 | počet - !file_exists

Jednoducho si spočítač tie, ktoré majú prázdny stĺpec Cover (alebo ako sa volá u teba). Čo ti presne nefunguje? S čím máš problém?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 28.07.14
Príspevky: 13
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 30.06.2011 20:24 | počet - !file_exists

shaggy píše:
Jednoducho si spočítač tie, ktoré majú prázdny stĺpec Cover (alebo ako sa volá u teba). Čo ti presne nefunguje? S čím máš problém?


mam "video galeriu" a ku každému videu pridávam aj obrázok (náhľad ako na youtube) a potrebujem zistiť koľko je videí ktoré nemajú svoj obrázok, resp. ak ma každé video svoj obrázok, tak nech vypíše nejakú hlášku napr.: žiadne video.


v tom kóde hore zobrazujem iba videa, ktoré nemajú svoj obrázok "if (!file_exists("../db-video/".$youtube_id.".jpg"))", to je v poriadku ... ale potrebujem aby mi niečo napísalo ak tam nebude žiadne video.

obrázky odosielam na server a nie do databázy. kde youtube_id == názov súboru + .jpg

Štruktúra databázy:
Kód:
// Definicia tabulky ZLOZKA
$sql_zlozka = "CREATE TABLE IF NOT EXISTS video_zlozka (
               zlozka_id          INT(11)           NOT NULL   AUTO_INCREMENT,
               zlozka_title       TEXT              NOT NULL,
               zlozka_keywords    TEXT              NOT NULL,
               zlozka_description TEXT              NOT NULL,
               zlozka_poradie     INT(11)  zerofill NOT NULL,
               zlozka_nazov       TINYTEXT          NOT NULL,
               zlozka_datum       DATETIME          NOT NULL,

               PRIMARY KEY(zlozka_id)) DEFAULT CHARSET = UTF8";

if(!mysql_query($sql_zlozka)) {echo "Pri spracovani doslo k chybe. Skuste prosim akciu opakovat."; $overenie = "1";}

// Definicia tabulky VIDEO
$sql_youtube = "CREATE TABLE IF NOT EXISTS video_youtube (
                youtube_id          INT(11)           NOT NULL   AUTO_INCREMENT,
                youtube_title       TEXT              NOT NULL,
                youtube_keywords    TEXT              NOT NULL,
                youtube_description TEXT              NOT NULL,
                youtube_poradie     INT(11)  zerofill NOT NULL,
                youtube_zlozka      INT(11)           NOT NULL,
                youtube_nazov       TEXT              NOT NULL,
                youtube_kod         LONGTEXT          NOT NULL,
                youtube_datum       DATETIME          NOT NULL,

                PRIMARY KEY(youtube_id)) DEFAULT CHARSET = UTF8";

if(!mysql_query($sql_youtube)) {echo "Pri spracovani doslo k chybe. Skuste prosim akciu opakovat."; $overenie = "1";}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 02.07.2011 23:28 | počet - !file_exists

SELECT COUNT(*) as pocet FROM video_zlozka WHERE cover = '' // Zistí počet,ktoré náhľad nemajú


Offline

Čestný člen
Čestný člen
počet - !file_exists

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.07.2011 23:31 | počet - !file_exists

richo9996 - aj čítaš, čo píše? Nikdy v db nemá uložené, či majú alebo nemajú obaly (a to, čo mu radíš ty, som mu písal aj ja na začiatku).
gadz80 - budeš si musieť vybrať všetky záznamy a potom prejsť súbory, či sa medzi nimi nachádza obrázok k tomu videu, iný spôsob nie je.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 28.07.14
Príspevky: 13
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 03.07.2011 10:26 | počet - !file_exists

shaggy píše:
budeš si musieť vybrať všetky záznamy a potom prejsť súbory, či sa medzi nimi nachádza obrázok k tomu videu, iný spôsob nie je.


ok, vďaka za radu


 [ Príspevkov: 6 ] 


počet - !file_exists



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

file_exists

v PHP, ASP

3

268

19.09.2007 19:34

xxxmiroxxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

v PHP, ASP

8

464

21.08.2010 21:31

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet licencii?

v Obchody, reklamácie a právo

4

351

07.09.2010 19:12

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet prispevkov

v Správy pre vedenie fóra

1

752

31.01.2008 15:56

Peterson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet prezretí ...

v PHP, ASP

6

226

29.04.2010 21:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet ramiek

v Pamäte

3

90

25.10.2017 22:24

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet databáz

v Databázy

1

490

22.03.2009 18:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet ventilatorov

v Chladiče a všetky druhy chladenia

8

211

13.10.2016 20:10

Ivan-K

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet zaindexovanych stranok

v Internetový marketing, SEO, reklama

7

539

13.12.2010 22:44

zilla

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet CUDA jadier

v Grafické karty

2

162

01.05.2014 9:40

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet vsetkych inzeratov

v PHP, ASP

4

353

06.11.2007 18:14

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký počet ventilátorov?

v Modifikácie, návody a projekty

27

3693

20.11.2009 11:42

Malakay

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pocet podretazcov

v PHP, ASP

10

309

25.02.2009 15:41

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c - pocet znakov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

401

17.09.2011 11:21

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet novych prispevkov

v Redakčné systémy

15

727

07.04.2007 23:09

soft-x-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet platni, cache....

v Pevné disky a radiče

2

272

01.12.2009 21:25

heretik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF