Dobrý deň, stiahol som si z internetu a nainštaloval operačný systém FreeBSD podľa návodu nájdeného na internete, všetko som nastavil tak, ako bolo písané v návode. Rád by som do tohto systému nainštaloval aj grafické prostredie KDE. Sieť mám správne nakonfigurovanú, takže stiahnutie balíčku z internetu by nemal byť problém, len neviem, ktorý balíček mám stiahnuť pre inštaláciu grafického prostredia (takého, aké je na PC-BSD - čiže asi KDE4). Neviem, či mám inštalovať Xorg alebo KDE. Inštaloval som totiž KDE, no ani po reštarte sa mi stále nedal spustiť (nefunguje príkaz "startx" a ani "Xorg" alebo "Xorg -configuration) Skúšal som inštalovať aj Xorg, no stále ten istý výsledok - systém mi vypíše, že príkaz startx, Xorg alebo Xorg - configuration nie je správny príkaz, asi som teda nenainštaloval správne to grafické prostredie. Čo mám teda vlastne inštalovať a ako? Keď som inštaloval Xorg a aj KDE4 cez pkg_add -r tak inštalácia síce prebehla, no ani po reštarte systému neviem spustiť žiaden s inštalovaných programov. Dá sa to nejako spustiť/nainštalovať?
|