Piskanie v sluchadlach - rezonancia, vlnenie od GKPre tych, ktorym sa nechce citat, zhrnutie na zaciatok Ako odstranim vlnenie, ktore sa prenasa z grafickej karty na predny panel? Ahojte, neviem si rady, tak by som ocenil kazdu pomocnu ruku. Problem je v tom, ze ak mam na usiach sluchadla zapojene v prednom panely, tak mi v nich piska (jemne bzucanie pripominajuce zvuk nahravania atari kazety). Je to neprijemna frekvencia aj ked jej hlasitost je minimalna. Pokial sluchadla pouzivam (pocuvam hudbu, hrajem hry, pozeram video), tak mi to prakticky nevadi. Vystopoval som povodcu tejto frekvencie, ide o graficku kartu http://www.alza.sk/zotac-geforce-gts450-1gb-ddr5-standard-edition-v2-d191535.htm (ked som odpojil kartu, zvuk prestal). Pri otvorenej bedni to pocut ak prilozim ucho ku karte, pri zavretej to nepocut (bez sluchadiel). Problem je teda v tom, ze tento neprijemny zvuk z karty sa akymsi zahadnym sposobom prenasa do zvukoveho vystupu na prednom panely. Dalsie priznaky: Ak hybem mysou je tato frekvencia o nieco ina (mys mam zapojenu na zadnom panely). A najvacsia zahada je ze tento zvuk takisto prestane ak v nastaveniach sound sa prekliknem na zalozku recording. Zostava: MB: ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 CPU: AMD Phenom X4 955BE @3,9GHz HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200ot. RAM: Kingstone DDR3 2x4GB 1600MHz PSU: Seasonic S12II 430W GPU: nVIDIA GTS450 Zotac 1Ghz CASE: CM Elite 335 Sluchadla: Koss CS100 Mys: A4Tech X7 laser Teoreticky je mozne, ze som nieco blbo nastavil, ked som sa nedavno snazil pustit zvuk cez repro pri sucasne zapojenych sluchadlach, ale to skor vylucujem. Este dodam dolezity fakt, pokial su sluchadla zapojene vzadu, vsetko je OK, problemovy je teda iba predny panel. Dakujem. Ak som spravne pochopil, zvuk sa siri od GK aj normalne, ze ho pocujes len tak uchom? Pocut ak je skrinka otvorena a prilozim ucho ku grafike. Ak je PC v normalnej polohe, tak s tym problem nie je a grafiku nepocujem, resp. pocujem uplne minimalne ak je vsade ticho (v nocnych hodinach napriklad). Napisem to tak smiesne, kedze sa do sirenia zvuku nejako extra nevyznam -> Pride mi to, ze graficka karta vytvara vlnenie vnutri skrinky, ktore sa nejakym sposobom siri az na predny panel a nasledne do sluchadiel. Mozno nejaka cast integrovanej zvukovky je ovplyvnena tymto sirenim a potom posiela skresleny signal do predneho panelu. Speaker v tom nemoze byt zapleteny? Dik za reakciu. skus v spravcovi prehravacich/nahravacich zariadeni vypnut vsetky nepouzivane prehravacie/nahravacie zariadenia hlavne by som skusil vypnut, pokial mas zapnuty HDMI Audio vystup a mikrofon najzvlastnejsie je, ze len na prednom paneli mas tento problem nieje nejako mozne nakonfigurovat zvukovku tak, aby si predny panel nemusel pouzivat? v krajnom pripade... Mam to takto a piska to (ak nie som na zalozke recording): http://www.upnito.sk/0/pah4gc7j9dz4w9ntu7nufhdp6pcv37ee.jpg Najviac ma fascinuje prave ta zalozka recording. Je pre mna nepochopitelne ako to moze ovplyvnit, ze som niekde v nastaveniach na niecom prepnuty (bez nejakeho apply, OK, ...). Teraz som odsledoval, ze ak v recording vypnem aj stereo mix, tak piskanie zacne. Naco je vlastne dobry ten stereo mix a co robi v recording? Momentalne mam zapojene sluchadla na zadny panel, repraky dopredu a svojim sposobom sa problem vyriesil. Vacsinu casu som ...
Piskanie v sluchadlach - rezonancia, vlnenie od GK |