[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.05
Prihlásený: 29.08.13
Príspevky: 78
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Trenčín
NapísalOffline : 06.11.2007 20:51 | PHP skript s tyzdennym menenim

Potreboval by som skript, ktory by mi menil pravidelne 3 hodnoty kazdy tyzden:
1. tyzden - 1. hodnota
2. tyzden - 2. hodnota
3. tyzden - 3. hodnota
4. tyzden - 1. hodnota
5. tyzden - 2. hodnota
...
Da sa to?
Za odpoved vopred dakujem.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.11.2007 21:03 | PHP skript s tyzdennym menenim

da sa to, len by si mohol viac konkretizovat, na aky ucel to potrebujes...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.05
Prihlásený: 29.08.13
Príspevky: 78
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Trenčín
Napísal autor témyOffline : 06.11.2007 21:59 | PHP skript s tyzdennym menenim

mam kuok zdrojaku, potom bude tato funkcia a potom zas kusok zdrojaku.
Budu sa tam menit iba cisla 9,10 a 11. ale treba aby sa to zmenilo vzdy na zaciatku tyzdna v pondelok v noci. nenasiel som bohuzial nikde tu funkciu co by to robila.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 07.11.2007 0:10 | PHP skript s tyzdennym menenim

ak máš k dispozícii cron, stačí nastaviť na daný deň/hodinu týždenný interval na skript, ktorý ti to zmení a je to...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 07.11.2007 7:44 | PHP skript s tyzdennym menenim

základ
Kód:
<?php
$tyzden = date("W"); // týždne
$prvy = array('1','4','7',...);
$druhy = array('2','5','8',...);
$treti = array('3','6','9',...);
if ($tyzden = $prvy[]) { $vid = "9"; }
if ($tyzden = $druhy[]) { $vid = "10"; }
if ($tyzden = $treti[]) { $vid = "11"; }

echo $vid;
?>

s poľami (array) nemám žiadne skúsenosti, tak možno je to celkom špatne napísané
a ešte neviem, či to začne platiť v pondelok v noci, tak ma opravte, som len začiatočník


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.11.2007 8:29 | PHP skript s tyzdennym menenim

netreba to vobec robit cez pole, lebo by sa "nedopisal", ved v roku je vyse 50 tyzdnov...staci pouzit modulo...
Kód:
<?php
$tyzden = date("W");

switch($tyzden%3) {
case 1:                      //1. ,4., ... tyzden
   $val = 9; break;
case 2:                      //2., 5., ... tyzden
   $val = 10; break;
case 0:                      //3., 6., ... tyzden
   $val = 11; break;
}

echo $val;
?>

Toto ti zabezpeci striedanie hodnot kazdy tyzden, musis tam vsak este dorobit podmienku, aby sa to menilo prave v pondelok vecer...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 07.11.2007 8:34 | PHP skript s tyzdennym menenim

vďaka stenley, ja som vedel, že v tom mám ešte poriadne medzery


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.05
Prihlásený: 29.08.13
Príspevky: 78
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Trenčín
Napísal autor témyOffline : 07.11.2007 14:37 | PHP skript s tyzdennym menenim

stenley píše:
netreba to vobec robit cez pole, lebo by sa "nedopisal", ved v roku je vyse 50 tyzdnov...staci pouzit modulo...
Kód:
<?php
$tyzden = date("W");

switch($tyzden%3) {
case 1:                      //1. ,4., ... tyzden
   $val = 9; break;
case 2:                      //2., 5., ... tyzden
   $val = 10; break;
case 0:                      //3., 6., ... tyzden
   $val = 11; break;
}

echo $val;
?>

Toto ti zabezpeci striedanie hodnot kazdy tyzden, musis tam vsak este dorobit podmienku, aby sa to menilo prave v pondelok vecer...

A to prosim ta napisem ako? Neviem co tam mam menit.
Inak zatial dik. moc si mi pomohol.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.11.2007 15:07 | PHP skript s tyzdennym menenim

toto 9,10,11 namiesto tych cisel si das svoje hodnoty, ale musis si to dat do uvozoviek


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.11.2007 19:22 | PHP skript s tyzdennym menenim

Takto by to uz malo byt kompletne (zmena hodnoty nastava v pondelok o 23h), ak som sa niekde nesekol:
Kód:
<?php
$tyzden = date("W");
$arrVal = array(11,9,10);    //hodnoty, ktore sa maju menit

switch($tyzden%3) {
case 1:                      //1. ,4., ... tyzden
   $index = 1; break;
case 2:                      //2., 5., ... tyzden
   $index = 2; break;
case 0:                      //3., 6., ... tyzden
   $index = 0; break;
}

if(date("w")==1 && date("H")<23) {
   $index = ($index+2)%3;      
}

echo $arrVal[$index];
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 01.03.2008 20:57 | PHP skript s tyzdennym menenim

no ja by som len chcel ziskat cislo tyzdna v roku.. da sa to nejako ziskat?


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.03.2008 21:00 | PHP skript s tyzdennym menenim

frankieG píše:
no ja by som len chcel ziskat cislo tyzdna v roku.. da sa to nejako ziskat?


http://sk.php.net/manual/sk/function.date.php


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 01.03.2008 21:52 | PHP skript s tyzdennym menenim

sory, ale nasiel som len pocet tyzdnov v roku.. :( aktualne poradie tyzdna som nenasiel.. :(


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.03.2008 22:09 | PHP skript s tyzdennym menenim

Citácia:
"W ISO-8601 číslo týždňa v roku, týždne začínajú Pondelkom (pridané v PHP 4.1.0) Príklad: 42 (42. týždeň v roku)"



chcel si cislo tyzdna a nie pocet tyzdnov...


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 01.03.2008 22:09 | PHP skript s tyzdennym menenim

date(W);


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript s tyzdennym menenim

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 01.03.2008 22:13 | PHP skript s tyzdennym menenim

ok ok, uz vim ;), diki


 [ Príspevkov: 16 ] 


PHP skript s tyzdennym menenim



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript

v PHP, ASP

1

131

02.11.2012 14:05

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP náročný skript

v PHP, ASP

5

161

08.02.2013 21:40

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript na upload

v PHP, ASP

0

683

23.01.2007 14:39

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky cas berie PHP skript

v PHP, ASP

1

315

31.05.2007 21:05

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

v PHP, ASP

6

705

10.12.2009 19:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neberie mi php skript v html subore

v PHP, ASP

4

429

17.07.2010 11:35

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spustit php skript bez cakania na odozvu???

v PHP, ASP

7

627

20.03.2008 19:06

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript ktorý maže podla dátumu subory na servri

v PHP, ASP

3

1009

29.05.2012 19:05

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript na ulozenie suboru-pridanie uloženia do priečinka

v PHP, ASP

1

564

23.01.2010 14:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript bez bez PHP len s Thumbs.db

v Redakčné systémy

1

594

22.10.2008 20:14

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript

v Ostatné

10

199

09.01.2014 18:38

fikaps

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skript

v PHP, ASP

10

887

05.09.2006 20:25

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skript

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v HTML, XHTML, XML, CSS

35

1526

08.10.2009 23:08

sillyounguy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavaci skript

v PHP, ASP

15

840

22.10.2008 22:14

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Oneskoreny skript

v PHP, ASP

3

422

29.08.2009 11:28

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

countdown skript

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

628

31.08.2007 17:26

KaktusBR



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF