[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
PHP skript ktorý maže podla dátumu subory na servri

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12421
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Potreboval by som skript ktory ktory po spusteni zmaze v nejakych adresaroch, presnejsie dvoch subory starsie ako 31dni.

Vedel by niekto ako nato :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.09.06
Prihlásený: 30.12.14
Príspevky: 25
Témy: 0 | 0

Používam takýto skript pre zmazanie starých záloh pomocou CRON-u. S malou úpravou ti bude vyhovovať :-P
Kód:
// vymazať staré súbory
$adresar=Dir($pathname);
while($subor=$adresar->Read())
{
$dni = 31;
$vytvoreny = filectime($pathname."/".$subor);
$zmeneny = filemtime($pathname."/".$subor);
$teraz = time();
$cas = $dni*86400;
$stary = $teraz-$cas;
if ($vytvoreny < $stary && $zmeneny < $stary) {
    if (is_dir($pathname."/".$subor) == false) {
       if(unlink($pathname."/".$subor)) {
          echo = "Úspešne bol vymazaný starý súbor: ".$subor.".\n";
       }
   }
}
}
$adresar->Close();
// koniec

$adresar = nastav cestu k adresáru ktorý chceš prehľadávať
$dni = maximálny vek súboru v dňoch
Tento skript zmaže súbory, ktoré boli vytvorené alebo zmenené pred viac ako X dňami. Ak nepotrebuješ overenie zmeny súboru, stačí ak zmeníš
Kód:
if ($vytvoreny < $stary && $zmeneny < $stary) {
na
Kód:
if ($vytvoreny < $stary) {

Súbor umiestni do adresára, v ktorom sa nachádza adresár, ktorý chceš prehľadávať. Adresár, ktorý sa bude prehľadávať je v premennej $pathname


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
PHP skript ktorý maže podla dátumu subory na servri

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12421
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 20.12.2006 0:02 | PHP skript ktorý maže podla dátumu subory na servri

thx, mozem pridat aj svoj(od johnyho128)

Kód:
<?php
$dir=opendir(".");
while ($files = readdir($dir))
{
$create = FileCTime("$files");
$time = Time()-3600;
if ($files == "." || $files == "..")
{
}
else
{
if ($create<$time)
{
unlink("$files");
}
}
}
closedir($dir);
?>


Kód:
<?php $dir=opendir("."); while ($files = readdir($dir)) { $create = FileCTime("$files"); $time = Time()-3600; if ($files == "." || $files == "..") { } else { if ($create<$time) { unlink("$files"); } } } closedir($dir); ?>


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28

Už nič. Upravil som ten od Frey-a a fičí to. Ďakujem.


 [ Príspevkov: 4 ] 


PHP skript ktorý maže podla dátumu subory na servri



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WIN7-usporiadanie podla typu a zaroven podla datumu

v Operačné systémy Microsoft

1

339

10.10.2011 17:16

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista si samovoľne maže moje subory

v Operačné systémy Microsoft

4

234

25.05.2008 12:16

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla datumu

v PHP, ASP

29

773

24.11.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - zorad podla dnesneho datumu?

v Databázy

10

533

27.01.2010 14:19

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy podla datumu

v Databázy

7

655

11.03.2010 21:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku na webe podla datumu

v PHP, ASP

2

310

17.10.2008 17:13

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako z 2 tabuliek vybrať podľa dátumu tie najnovšie dáta

v PHP, ASP

12

275

29.10.2016 14:58

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript

v PHP, ASP

1

129

02.11.2012 14:05

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP náročný skript

v PHP, ASP

5

161

08.02.2013 21:40

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript na upload

v PHP, ASP

0

683

23.01.2007 14:39

martin90

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

skript ktorý otvorí okno kde budú obrázky

v JavaScript, VBScript, Ajax

17

238

01.07.2014 18:07

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky cas berie PHP skript

v PHP, ASP

1

315

31.05.2007 21:05

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript s tyzdennym menenim

v PHP, ASP

15

535

01.03.2008 22:13

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

v PHP, ASP

6

705

10.12.2009 19:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neberie mi php skript v html subore

v PHP, ASP

4

429

17.07.2010 11:35

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktory podla vas

v Notebooky a netbooky

6

453

07.02.2008 22:58

Paulooze



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF