[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 04.09.2007 13:31 | PHP registracia cez cookies

Chlapi, prosim Vás, nevie mi niekto poradiť, napísal som si zdroják na prihlasovanie, avšak mám nejaký problém s funkciou PASSWORD, keď som skúšal overenie, len na základe užívateľského mena a hesla bez funkcie password, všetko fičalo, ale teraz ako tam je aj PASSWORD, mi stále píše že nenašlo zhodu so záznamom v databáze. Tak ak by sa niekomu chcel pozrieť zdroják, bol by som veľmi zaviazaný. Ďakujem.



Kód:
<?php

require_once('config.inc');
$title = 'Prihlasit';
include('zahlavi.php');

if (isset($_POST['odeslat']))
   {
   require_once('mysql_spojit.php');
   
   if (empty($_POST['uziv_jmeno']))
      {
      $u = FALSE;
      echo '<p><font color="red">Nebolo zadane uzivatelske meno</font></p>';   
   
      }

   else
      {
      $u = opravit_chyby($_POST['uziv_jmeno']);
      }   

   if (empty($_POST['heslox']))
      {
      $h = FALSE;
      echo '<p><font color="red">Nebolo zadane heslo</font></p>';
      }

   else
      {
      $h = opravit_chyby($_POST['heslox']);
      }
   
   if ($u && $h)
      {
      [color=red]$dotaz = "SELECT id_uzivatele, jmeno FROM uzivatele WHERE uziv_jmeno='$u' AND heslo=PASSWORD('$h')";[/color]      $vysledek = @mysql_query ($dotaz);
      $radek = mysql_fetch_array ($vysledek, MYSQL_NUM);
      
      if ($radek)
         {
         $_SESSION['jmeno'] = $radek[1];
         $_SESSION['id_uzivatele'] = $radek[0];

         ob_end_clean();
         header("Location: http://www.tuke.sk");
         exit();         
         }
      else
         {
         echo '<p><font color="red">Uzivatelske meno a heslo nezodpovedaju zaznamom v databaze</font></p>';
         }         
      
      mysql_close();
      }

   else
      {
      echo '<p><font color="red">Skuste to znovu</font></p>';
      }
   }

?>

<h1>Prihlasenie</h1>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<fieldset>
<p><b>Uzivatelske meno:</b> <input type="text" name="uziv_jmeno" size="10" maxlength="20" value="<?php if (isset($_POST['uziv_jmeno'])) echo $_POST['uziv_jmeno']; ?>" /><p>
<p><b>Heslo:</b> <input type="password" name="heslox" size="20" maxlength="20" /></p>
</fieldset>
<div align="center"><input type="submit" name="odeslat" value="Prihlasit" /></div>
</form>

<?php

include ('pata.php');

?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP registracia cez cookies

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.09.2007 13:47 | PHP registracia cez cookies

v SQL nevidim ziadnu chybu...skus pouzit md5 a pod.

ps: mas hesla v databaze zasifrovane pomocou PASSWORD?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 04.09.2007 14:05 | PHP registracia cez cookies

hej hesla mám zašifrované cez password cez registračný formulár, absolútne tomu nerozumiem. A ako si vravel s tou funkciou md5, iba vymením v zdrojáku ju namiesto funkcie password? Teda aj v registračnom aj prihlasovacom formulári. Lebo ak len to tak stále mi to vypisuje nenájdenú zhodu... Hrôza.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP registracia cez cookies

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 04.09.2007 14:40 | PHP registracia cez cookies

skus namiesto PASSWORD('$h') , md5($h) ... to ale asi urcite nepomoze :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP registracia cez cookies

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 04.09.2007 14:52 | PHP registracia cez cookies

hesla ukladat do md5 je dobra rada len si potom daj pozor ci mas v db dostatocne miesto pre md5 retazec, ludia robia dost chyby v tom ze v db maju miesto len pre napr. 5 miestny retazec, cize cely md5 otlacok sa tam nezmesti :)


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP registracia cez cookies

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.09.2007 14:54 | PHP registracia cez cookies

hesla v db musis mat zasifrovane cez md5, inak ti to nepojde...

//dlzka by mala byt 32 znakov


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 04.09.2007 15:37 | PHP registracia cez cookies

Fuf chlapi ďakujem vám, fakt to nešlo cez password, musí byť md5, ale hlavne, že v knihe normálne sa bavia len o passworde, to je sila. Tak ešte raz dík.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP registracia cez cookies

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.09.2007 15:41 | PHP registracia cez cookies

hmm, password funguje v poriadku, prave som skusal, len nechapem, preco ti to neslo...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP registracia cez cookies

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 04.09.2007 22:23 | PHP registracia cez cookies

mozno to ma nieco spolocne s nastaveniami apache servera


 [ Príspevkov: 9 ] 


PHP registracia cez cookies



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc session nefunguje cez cookies(cez url ide)

v PHP, ASP

3

308

10.11.2009 19:03

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, Cookies

v PHP, ASP

15

568

24.08.2011 11:59

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, COOKIES a FLASH

v PHP, ASP

3

357

17.05.2009 3:36

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php nechce ukazat cookies

v PHP, ASP

3

185

24.10.2011 18:53

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s php kodom pravdepodobne cookies

v PHP, ASP

9

318

15.06.2007 17:35

chiwo

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Registrácia cez anonymizér

v Správy pre vedenie fóra

25

1636

22.03.2012 10:44

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia/prihlasenie php as3 database

v PHP, ASP

2

459

21.05.2011 20:18

p4tooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia .sk domeny cez forpsi.com

v Domény

18

1885

24.07.2009 11:01

jozef.rusnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IRIS cez PHP

v PHP, ASP

1

101

17.03.2014 12:39

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie menu cez PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

494

27.04.2008 10:13

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie stranky cez PHP

v PHP, ASP

2

614

27.05.2009 6:54

Mmartin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie mailu cez PHP

v PHP, ASP

5

775

22.03.2007 20:52

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Všetko cez index.php

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

149

06.02.2015 11:56

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie obrazku cez PHP.

v PHP, ASP

5

1177

19.07.2006 22:32

ronny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generujeme heslá cez PHP

v Články

2

1717

13.03.2008 17:13

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie užívateľa cez PHP

v PHP, ASP

9

504

06.11.2009 10:27

Draex



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF