PHP MySQL - navrh evidencie objednavok/zakazokCaute,chcem len od vas nazory respektive otvorit nejaku diskusiu ohladom naprogramovania objednavok/evidencie zakazky pomocou PHP a MySQL db. Evidencia zakazky to znamena ze zakazka sa bude rozdelovat na viac etap kde sa ma zaznamenavat nejaky casovy priebeh + nejake poznamky + nejake prilohy a bla bla - to zvladnem.Mna skor zaujima ako by ste riesili databazu ??Navrch (myslim, ze aj WP to ma takto riesene):zakladna tabulka ORDER obsahuje zakladne info o objednavke druha tabulka ORDER_ITEM obsahuje polozky v objednavke a stlpec idOrder kde je zapisane ID objednavky z tabulky ORDER.Prirovnavam to k objednavke lebo mi to pride principialne podobne. Hlavne ID zakazky a ID sub zakazky v druhej tabulke kde sa to bude parovat podla prikladu s ORDER.Ak tema patri inde tak sorry ahoj, bohuzial, obavam sa, ze s takymto opisom problemu a opisom tvojho riesenia si nam nedal dostatocne informacie na to aby sme ti vedeli nejako pomoct. hovoris, ze v PHP by si to zvladol naprogramovat, tak pouzi ORM, ktory ti namapuje tvoje PHP objekty (classes) do databazy (vratane vsetkych vztahov) a zanalyzuj vygenerovanu databazu aby si zhodnotil ci ti jej tvar vyhovuje. ORM nie je ziaden silver bullet ale v tvojom pripade by som sa ani neobaval o nejake problemy s performance/execution time kedze to nevyzera na komplikovane zadanie. ja mam osobne skusenosti so Symfony frameworkom a Doctrine ORM a v produkcii nemame problem, raw SQL som pisal len pri kritickych bodoch a takych chutovkach ako synchronizacia z externej DB. do buducnosti, pytat sa na takto obsiahlo ti nikdy neprinesie ziadne ovocie a uz vobec, podla mojho nazoru, na CZ/SK komunitnom fore. Alebo si to nakresli v mysql workbench a potom nahod do db. ok dik idem sa pozriet na obe moznosti ...
PHP MySQL - navrh evidencie objednavok/zakazok |