[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

Ahojte mám 2 problémy s funkciami a výrobou templatu pomocou funkcii

1. Ide o to že ani neviem či je to problém ale na stránke používam tento
Trieda pre pracu s MySQL databazou (zakladna) skript a problém je v tom že povedzme že keď chcem dačo vypísať tak to spravím

Kód:
//priprava dotazu
$res = $db->prepare("SELECT * FROM `users_info` WHERE NOT ISNULL(`email`) ORDER BY `id`");

//vykonanie dotazu
$res->execute();

//spracovavanie vysledkov
while($user_info = $res->fetch_assoc()) {
   echo $res->counter.'. '.$user_info['name'].' - '.$user_info['email'].'<br>';
}


lenže potom mi to v tej funkcii nepôjde a proste ostane povedzme biela stránka proste sa zastaví načítanie stránky a ja musím teda aby mi to šlo ako chcem použiť

napr takto. proste bez tej funkcie ale len čisto sql


Kód:
//priprava dotazu
$sql=mysql_query("SELECT * FROM `users_info` WHERE NOT ISNULL(`email`) ORDER BY `id`");

while($user_info = mysql_fetch_array($sql)) {   
   echo $res->counter.'. '.$user_info['name'].' - '.$user_info['email'].'<br>';
}


a mna zaujíma že či to musím teda riešiť takto alebo to ide aj nejak s tou funkciou..


2.
môj druhý problém je v tom že mám článok v ktorom sa mi normálne pomocou echo vypíše tento článok ale ja by som potreboval spraviť aby som mohol lahšie prerabat vzhlad spravit povedzme súbor vzhlad.php v ktorom by som mal definície ako sa to má zobrazovať

čiže ja som spravil dačo takéto
Kód:
articles_render($link, $text, $autor, $datum, $paticka);


samozrejme tie premenné mám definované
nejak takto
Kód:
while($clanok = $res->fetch_assoc()) {
$autor = $clanok['clanok_autor'];


a potom funkciu mam takto

Kód:
function articles_render($link, $text, $autor, $datum, $paticka)
{   
    echo "
    <table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'><tr>";
   echo "<td class='capmain'><h4>".$link."</h4></td>";
   echo "</tr><tr>";
   echo "<td class='main-body'><p>".$text."</p></td>";
   echo "</tr><tr>";
   echo "<td align='center' class='news-footer'>";
   echo "Poslal: <a>" .$autor. "</a> " .$datum;
    echo $paticka;
   echo "</td></tr></table>";
}


a ono mi to proste robí to že mi zobrazí len jedem ten článok a zastaví načítanie stránky

neviete mi pomôcť aj z týmto?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

1.
mas tam niekde:
Kód:
$db = new DB("localhost","username","password","dbname");

??

2.
neviem teraz, co chces, najprv pises o vzhlade a potom o tom, ze len jeden clanok sa ti nacitava, tak to dam dokopy..

funkcia ktoru pouzijes:
Kód:
function parse($template,$tagy=array())
{
  if(file_exists($template)) {
    $content = file_get_contents($template);
   
    if(count($tagy)>0) {
      foreach($tagy as $tag=>$data){
        $content = str_replace('{'.$tag.'}',$data,$content);
      }
    }
   
    return $content;
   
  } else {
    return 'Šablóna '.$template.' nenájdená';
  }
}

vytvor si subor: vzhlad.tpl, a v zatvorkach {} mas miesta, ktore budes nahradzat (samozrejme,html si uprav ako chces)
Kód:
<h2>{autor}</h2>
<p>{text}</p>
<p class="small">{datum}</p>

a potom vypis:
Kód:
while($clanok = $res->fetch_assoc()) {
  $autor = $clanok['clanok_autor'];
  $text = $clanok['clanok_text'];
  $datum = $clanok['clanok_datum'];
  // priprava na nahradzovanie v sablone
  $tag = array('autor'=>$autor,
               'text'=>$text,
               'datum'=>$datum
               );
  // zobrazime clanok
  echo parse('vzhlad.tpl',$tagy);
}


dufam, ze tam nemam chybu


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 14:08 | php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

1.

JJ mam ale to mam v súbore hlavicka.php a nie v tom súbore čo includujem ako s funkciami


2.
dik vyskúšam ale ja som mal mymisli s tými funkciami ako to má php-fusion
že má
Kód:
function render_news($subject, $news, $info) {

   echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n<tr>\n";
   echo "<td class='capmain'>".$subject."</td>\n";
   echo "</tr>\n<tr>\n";
   echo "<td class='main-body'>".$news."</td>\n";
   echo "</tr>\n<tr>\n";
   echo "<td align='center' class='news-footer'>\n";
   echo newsposter($info," &middot;").newsopts($info,"&middot;").itemoptions("N",$info['news_id']);
   echo "</td>\n</tr>\n</table>\n";

}


len proste to má tú chybu že sa mi zobrazí len prvý článok


EDIT dik to ide ale musel som prepisat echo parse('vzhlad.tpl',$tagy); na echo parse('vzhlad.tpl',$tag); ale inač to fachá :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

aha, sorry, som si zmylil $tag a $tagy :) pisal som to len tak z brucha..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 14:49 | php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

ok a čo s tou 1?

a ešte otázka
dá sa nejak spraviť že keď mám články a chcem pod ne vložiť stránkovanie tak že ho vložím do toho istého súboru ale bude tam len raz?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

s tou 1. neviem, ja tu triedu nepoznam a tiez ju ani nepouzivam, ja mam spravene vlastne primitivne funkcie na SQL dotaz .. ma napada (mozno sa mylim), ze je mozne, ze mas staru verziu PHP, alebo nieco tam vypnute, pretoze aspon chybu miesto bielej obrazovky by to malo hodit (ak inokedy ti to chyby hadze).. no neviem, asi trepem...

ako ze len raz ?? ved jasne ze to strankovanie tam bude len raz.. pri strankovani sa meni dopyt na DB, na strankovanie je tusim tiez volaco v tych hotovych skriptoch.


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 15:04 | php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

jj ale ja mam v pôvodmom že echo .....
a chem aby som to mal v tom súbore ale nejde mi to tam
pretože potom sa zobrazí pod každým a ja ho mám až za } toho while($clanok = $res->fetch_assoc()) {


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 15:28 | php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

alebo takto,

Povedzme že mam ketegorie člankov

najskôr sa my vypíše názov a potom články ale ja by som to chcel dať do jedného súboru lenže je tu chyba že ten skript my vždy načíta celý ten tpl súbor aj keď by som potreboval len jeho časť

napr v phpbb je to riešené nejak takto v tom tlp súbore

<!-- cartrow -->
text fór
<!-- end_cartrow -->

a zobrazí sa to len keď sa načítava ta časť kde sú fóra

a nedalo by sa toto tak spraviť že keď budem načítavať názov tej kategórie tak sa mi zobrazí len ta kategória a nie ta časť s článkami, teda dám k nej nejakú HTML poznámku a zobrazí sa mi len to v nej a keď budem načítavať články zobrazí sa mi len to čo nieje v poznámke

ale ak je to moc zložité tak to nechajte radšej tak...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

neviem co presne myslis.. ved si vytvor dalsi subor so vzhladom a ten tam daj len vtedy, ked ho tam chces mat.. nemusis mat cely vzhlad v jednom subore..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 15:44 | php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

ja viem ale nebudem robiť jeden len kôli nadpisu kategórie nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 11:11 | php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

Ok a mam teraz 2 problémy s tou funkciou

prvý ide o to že do každes strakny includujem header.php a keď ho includnem do nejakej podzložky tak mi vypíše že šablona nebola najdena

a druhý
nedá sa nejak spraviť includneutie, proste to čo normal includnem že by som to dal do nejakej premennej?


 [ Príspevkov: 11 ] 


php funkcie, template, sql dotazy v funkcii



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oracle sql agregacne funkcie group by

v Databázy

1

133

10.05.2016 7:49

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stranka v php/mysql s databazou funkcii

v PHP, ASP

7

812

03.04.2015 5:10

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP template class

v PHP, ASP

23

852

24.02.2009 23:09

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zavolanie php funkcie javascriptom

v PHP, ASP

6

520

24.08.2008 23:15

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formularu do funkcie php

v PHP, ASP

1

194

17.01.2011 18:19

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php obchrana SQL

v PHP, ASP

8

382

28.06.2009 16:44

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FreeHost s podporou PHP a funkcie FOpen(); FWrite; ...

v Webhosting a servery

2

792

02.07.2008 17:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s SQL-PHP

v Databázy

5

444

17.05.2009 17:09

gizmof10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP & SQL problem

v PHP, ASP

6

178

05.08.2013 13:52

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis v PHP zo SQL

v PHP, ASP

3

319

21.06.2011 15:43

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vlozenie PHP premennu do sql vypisu

v PHP, ASP

6

179

12.05.2013 10:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL Lite binary file open in PHP

v PHP, ASP

4

136

16.03.2016 8:40

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strukrura dynamickej web-stranky s PHP a SQL

v PHP, ASP

6

441

26.12.2007 13:22

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s prikazmi sql cez php - Save to the DB

v PHP, ASP

5

476

03.03.2008 15:29

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dotazy ohledně Nokia 5510

v Ostatné

8

978

16.06.2005 7:08

Lukas[CZE]

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zostava za 16000, prosim o dotazy k nej.

v PC zostavy

7

246

12.12.2007 21:50

anton



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF