[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP cyklus for

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 19.11.2010 2:33 | PHP cyklus for

Caute, nasledujuci kod mi nefunguje, problem je v prvom vyraze cyklu FOR (v kode ten druhy cyklus), sprava sa to akokeby to bolo zacyklene, prehliadac nacitava donekonecna:

Kód:
// nacitanie hodnot zo suboru
$subor = File("subor1.php");
for ($i=0; $i<Count($subor); $i++)
{
   if ($i==8)   { $min=$subor[$i]; }
   if ($i==9)   { $max=$subor[$i]; }
}

// problemovy cyklus for
for ($i=$min; $i<$max; $i++)
{ prikazy }



ak vsak kod doplnim o podmienku IF, tak to funguje:
Kód:
// nacitanie hodnot zo suboru
$subor = File("subor1.php");
for ($i=0; $i<Count($subor); $i++)
{
   if ($i==8)   { $min=$subor[$i]; }
   if ($i==9)   { $max=$subor[$i]; }
}

if ($min<1) $min_2=0;
else $min_2=2;

// problemovy cyklus for
for ($i=$min_2; $i<$max; $i++)
{ prikazy }


takisto funguje aj toto:
Kód:
// problemovy cyklus for
$min=0;
$max=10;
for ($i=$min; $i<$max; $i++)
{ prikazy }


Viete mi niekto prosim Vas poradit preco mi ten prvy kod nefunguje? Vyzera to akokeby mi hodnotu premennej $min zo suboru nacitalo zle, ale ked si dam vypisat jej obsah tak to vzdy vypise spravne cislo.

Zvlastnostou v prvom kode je ze s prvym vyrazom $i=$min problem je, ale druhy vyraz $i<$max berie spravne :?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP cyklus for

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.11.2010 7:12 | PHP cyklus for

nebolo by odveci uviest aj obsah suboru, na ktorom to testujes, aby sme urychlili hladanie chyby


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP cyklus for

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 19.11.2010 19:03 | PHP cyklus for

v subore su ulozene len obsahy jednotlivych premennych, podstatny je predposledny riadok, kde je nula, z tohto riadku sa nacitava hodnota do premennej $min
Kód:
emanuel
bacigala
poprad
kosicka
43
89
186
200
0
15


zapis do suboru prebieha takto:
Kód:
$subor= "subor1.php";
$fh = fopen($subor, 'w') or die("súbor sa nepodarilo otvoriť");

$stringData = "$premenna1\n$premenna2\n$premenna3\n$premenna4\n$premenna5\n$premenna6"; // atd...
fwrite($fh, $stringData);
         
fclose($fh);


napada vas nejake riesenie PLS?? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP cyklus for

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 19.11.2010 19:20 | PHP cyklus for

Prečo to neurobíš
Kód:
$min = $subor[8];$max = $subor[9];
A keď ti ta podmienka pomáha tak to môžeš urobiť rovno
Kód:
$min = ($subor[8]) ? $subor[8] : 0;$max = $subor[9];


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP cyklus for

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.11.2010 22:12 | PHP cyklus for

@venom2: skus na $min a $max pouzit trim()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP cyklus for

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 19.11.2010 22:32 | PHP cyklus for

A teraz mi tiež napadlo, že by si mohol pretypovať premenné na integer, keďže zrejme sú string. Takže
Kód:
$min = (int)($subor)[8];$max = (int)($subor[9]);


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP cyklus for

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 20.11.2010 15:41 | PHP cyklus for

problem vyrieseny :)

funguje aj int aj trim, problem bol v tom ze na koniec kazdeho riadka sa zapisala aj medzera, resp. znak ist na dalsi riadok (to je to \n).

dakujem vam obom pani :) :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP cyklus for

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.11.2010 15:47 | PHP cyklus for

nabuduce ti staci pouzit napr. var_dump($min) a hned zistis, v com je problem


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP cyklus for

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 20.11.2010 16:13 | PHP cyklus for

no to je dost dobra finta :), keby som toto vedel tak fakt ze hned viem kde je problem, ja som si tie premenne vypisoval cez echo, no a tam ked je prazdny znak (medzera alebo to \n) tak to nevidno :D

diki pekne stenley :)


 [ Príspevkov: 9 ] 


PHP cyklus for



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C cyklus for

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

531

26.11.2011 13:57

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# Cyklus For, inicializovanie a vytvorenie "labelov" pomoc

v Technológia .NET

1

214

28.03.2013 19:01

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP for a matematika ?

v PHP, ASP

8

140

20.02.2013 19:32

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php funkcia "for" ale output iba 50,100,150,200 atd ...

v PHP, ASP

1

198

27.03.2012 14:57

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CUSTOM CSS FOR MAIN CONTENT AREA ONLEY FOR MAIN PAGE

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

142

29.10.2013 15:21

Beatdownhaus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nekonečný cyklus

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

353

04.09.2011 9:49

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

VB - cyklus

v Delphi, Visual Basic

3

571

21.05.2009 11:19

Patkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[pascal] nekonecny cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

374

02.04.2010 13:24

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA, FOREACH CYKLUS

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

121

25.08.2017 8:20

mitko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

makro feof a cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

23

239

25.06.2015 23:43

magic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nekonečný cyklus v jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

648

01.01.2010 16:58

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

EXCEL - cyklus na combobox

v Ostatné programy

1

851

28.07.2009 17:10

PaloPa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena rekurzivneho volania na cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

254

07.03.2011 10:53

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cyklus na zistenie interpunkčného znaku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

142

05.02.2017 20:18

GamerSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

karel v C - nefunguje cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

707

12.05.2010 22:09

Shwollo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cyklus v dopyte na databazu

v PHP, ASP

5

214

08.10.2010 17:37

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF