[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa

Dobrý deň.
Už som tu zas ale po prečítaní PHP príručky (Ako radil Shagy) aj trošilinku...
... múdrejší :D :D :D
Ale nie zas na toľko aby som dokázal spraviť niečo ako oddeľovač článkov...

Pridanie článku: http://vseved.g6.cz
Čítanie článkov: http://vseved.g6.cz/clanky.php

Keď zadám http://vseved.g6.cz/clanky.php?id=1.
tak by sa mal ukázať IBA prvý článok.
Ale toto nie a nie...
Vypíše ich všetky... :( :( :(
(ID sa zobrazuje)

Vedel by mi niekto pomôcť?
Prosím. :rolleyes: :-)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.09.2012 10:26 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Tvoj kod na vypis clankov je aky? Musis do sql zapracovat id clanku, ktore ziskas z url, to ti tam zrejme chyba...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 13.09.2012 11:02 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Kód:
<h1>Clanky</h1>
<?php
   require_once "db.php";
   $query = MySQL_Query("SELECT * FROM `uzivatele` ORDER BY jmeno") or die (mysql_error());
         while($Vysledek = mysql_fetch_array($query)){
            $Pocet++;
            echo "<br>
              Meno: ".$Vysledek['jmeno']."
                     <br>
              E-Mail: ".$Vysledek['mail']."
                     <br>
              ID: ".$Pocet."
              <br>
              <h2>".$Vysledek['nadpis']." </h2>
              <br>
              ".$Vysledek['clanok']."
                    <br>
            ----------------------------------------------------------------
                  ";
         }
?>


// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

Malá chybička:
Keď zadám http://vseved.g6.cz/clanky.php?id=1.

Má to byť takto:
Keď zadám http://vseved.g6.cz/clanky.php?id=1

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

db.php includuje inc/db.php

inc/db.php:
Kód:
<?php
 $spojeni = mysql_connect("localhost","meno","heslo" ) or die ('CHYBA!');
   mysql_select_db("clanky", $spojeni) or die ('CHYBA!');
   mysql_query("SET NAMES utf8");
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 13.09.2012 11:06 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Na prázdny riadok pred $query pridaj niečo takéto:
Kód:
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
   $id = (int) $_GET['id'];
} else {
   $id = "";
}

a SQL dotaz uprav s podmienkou WHERE - pozor, aby sa zadaný stĺpec zhodoval s tým v tabuľke
Napríklad takto:
Kód:
"SELECT * FROM uzivatele WHERE id = '".$id."' ORDER BY jmeno"


_________________
always is always wrong
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.09.2012 11:06 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Mas v tabulke stlpec, kde ukladas id clanku? Lebo ako pozeram, pri vypise uvadzas id ako poradove cislo, co urcite nie je dobre.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 13.09.2012 11:11 | PHP & MySQL - Články a komentáre

V SQL su stlpce: jmeno, mail, nadpis, clanok


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.09.2012 11:44 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Potrebujes vytvorit dalsi stlpec, na zaklade ktoreho budes jasne identifikovat, ktory clanok chces zobrazit, cize ked zadas do url id = 1, tak z tabulky vytiahne riadok, ktory obsahuje v stlpci s id hodnotu 1. Je jasne, ze hodnoty v tomto stlpci musia byt jedinecne, nesmu sa opakovat. Vytvor si teda v tabulke novy stlpec id, ktory nastavis napr. ako int, primary_key, auto_increment - to ti zabezpeci, ze ciselne hodnoty id sa budu s pribudajucim poctom clankov automaticky navysovat.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 13.09.2012 11:47 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Dik...
Ono to IDE!
Dakujem velmi pekne


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 19.09.2012 14:52 | PHP & MySQL - Články a komentáre

* Témy spojené, premenované. killer

Dobrý deň.
Mám menší problém.
Pokúšam sa vkladať ID budúceho článku do nastavenia komentárov.
Komentáre sú z netu stiahnuté.
Ide o to že v kóde* sa má namiesto http://vseved.g6.cz/ukaz.php?id=$id zobraziť id teraz odosielaného článku.
Ak to odošlem tak sa tam namiesto toho čo má zobrazí len http://vseved.g6.cz/ukaz.php?id=
V db mám stĺpec id kde sa id automaticky pripočítava.
Vedel by niekto pomôcť?
_________________________________________________


*
Kód:
<?php
ob_start();               // cachujeme vystup
  if(isset($_POST['sent'])){      // pokud byl odeslan formular pokracuj timto
   $jmeno=trim($_POST['jmeno']);
    $mail=trim($_POST['mail']);
    $nadpis=trim($_POST['nadpis']);
    $clanok=trim($_POST['clanok']);
    if($jmeno=="" or $mail==""){ // pokud nebylo vyplněno něco z toho, co je povinné, dáme vědět a skript ukončíme
      $backlink="index.php?page=registrace&Alert=1";
    }else{              // povinné udaje vyplněny vsechny
      require "db.php";     // pripojime se k databazi
           if($PocetStejnych!=0){    // pokud v db je tento clanok
        $backlink="index.php?page=registrace&Alert=2";
           }
        $VlozData=mysql_query("INSERT INTO uzivatele (jmeno,mail,nadpis,clanok) VALUES ('$jmeno', '$mail', '$nadpis', '$clanok')") or die (mysql_error());
      //Pridam prispevok
      $VlozKomenty=mysql_query("INSERT INTO kom_data (jmeno,url,kodovani,smajlici,nastaveni) VALUES ('$nadpis', 'http://vseved.g6.cz/ukaz.php?id=$id', 'utf', '1', '0|0|0|0')") or die (mysql_error());
        //Vytvorim komentare
      
        header( 'Location: /' ) ;
      }

    }
 

?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 19.09.2012 14:56 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Prečo do databázy pridávaš adresu url (v query kom_data)? Pretože nevidím nikde určenú premennú $id a je to dosť nepraktické riešenie.
A prečo to neriešiš v jednej téme?


_________________
always is always wrong
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 19.09.2012 15:13 | PHP & MySQL - Články a komentáre

ja viem že tam nie je tá premenná...
Lebo neviem aká má byť...
To je ten VEEEELKÝ problém.
Neriešim to v jednej téme preto že som envedel že či sa to može.
Lebo to bolo o inom...

// pridané po 12 minútach od posledného príspevku

Pridavam to tam preto ze to je nastavovanie komentarov a bere to len full url adresu.. inak to hadze comment error


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 19.09.2012 15:19 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Keď je to tak napísané, tak ten error dostaneš, ja len píšem, že je to zbytočné, pretože ak náhodou zmeníš doménu, alebo štruktúru, zošedivieš kým to prerobíš.
Keďže si ale nenapísal, čo chceš dosiahnuť, ťažko radiť. Pokiaľ do id vkladáš údaje, ktoré už máš niekde v databáze uložené, musíš ich najprv vybrať. Napríklad:
Kód:
$sql = mysql_query("SELECT id FROM nejaka_tabulka WHERE ...nejaka_podmienka... LIMIT 1");
$id = mysql_result($sql, 0);
// unset($sql);

Oveľa oveľa lepšie riešenie by bolo do databázy ukladať iba id, výsledná adresa (ak ju ozaj potrebuješ) sa môže poskladať v PHP - bude to prehľadnejšie a aj bezpečnejšie.


Naposledy upravil killer dňa 19.09.2012 15:25, celkovo upravené 1

_________________
always is always wrong
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 19.09.2012 16:13 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Ano o par mesiacov som domain chcel menit.
Tak to sa zas ako robi???

// New zdroj

Kód:
...
        $VlozData=mysql_query("INSERT INTO uzivatele (jmeno,mail,nadpis,clanok) VALUES ('$jmeno', '$mail', '$nadpis', '$clanok')") or die (mysql_error());
      $id = mysql_result($VlozData, 0);
      unset($VlozData);
      //Pridam prispevok
      $VlozKomenty=mysql_query("INSERT INTO kom_data (jmeno,url,kodovani,smajlici,nastaveni) VALUES ('$nadpis', 'http://vseved.g6.cz/ukaz.php?id=$id', 'utf', '1', '0|0|0|0')") or die (mysql_error());
        //Vytvorim komentare
   ...



// pridané po 48 minútach od posledného príspevku

Kód:
<?php
        $slozka = "./kom";
        if(file_exists("$slozka/konfigurace.php")) {
                include("$slozka/konfigurace.php");
        } else {
                die("Konfigurační soubor <b>konfigurace.php</b> nebyl nalezen.");
        }

        $kom_url = "http://".$_SERVER[SERVER_NAME].$_SERVER[REQUEST_URI];
        $kom_url2 = $kom_url."/";
        $kom_url3 = substr($kom_url, 0, -1);
        $kom_url4 = "http://www.".$_SERVER[SERVER_NAME].$_SERVER[REQUEST_URI];
        $kom_url5 = $kom_url4."/";
        $kom_url6 = substr($kom_url4, 0, -1);
        $kom_url7 = str_replace("www.","",$kom_url);
        $kom_url8 = $kom_url7."/";
        $kom_url9 = substr($kom_url7, 0, -1);
        $query = mysql_query("SELECT * FROM kom_data WHERE ((url = '$kom_url') or (url = '$kom_url2') or (url = '$kom_url3') or (url = '$kom_url4') or (url = '$kom_url5') or (url = '$kom_url6') or (url = '$kom_url7') or (url = '$kom_url8') or (url = '$kom_url9')) LIMIT 1;") or die("Chyba databaze. Zkuste prosim akci opakovat pozdeji.");
        $row = mysql_fetch_array($query);
        if(mysql_affected_rows() == 0) {
                echo $hlaska;
        } else {
                if($row[kodovani] == "win") {
                        $set = @mysql_query ('SET NAMES cp1250');
                        $cisla = Array("0" => "nula", "1" => "jedna", "2" => "dvě", "3" => "tři", "4" => "čtyři", "5" => "pět", "6" => "šest", "7" => "sedm", "8" => "osm", "9" => "devět");
                        $popisky = Array("Vložit komentář", "Komentář", "tučné", "kurzíva", "odkaz", "Jméno", "E-mail", "ICQ", "WWW", "Opište číslicí", "Odeslat");
                        $chyby = Array("Zpráva nebyla odeslána!", "Máte zákaz vkládat komentáře, kontaktujte admina těchto stránek.", "Číslo bylo špatně opsáno.", "Nebylo vyplněno povinné pole <b>Jméno</b>.", "Zpráva smí obsahovat maximálně 5000 znaků.", "Nebylo vyplněno povinné pole <b>Komentář</b>.", "Zpráva smí obsahovat maximálně 10 smajlíků!", "Emailová adresa je uvedena v nesprávném formátu - jmeno@domena.koncovka!", "ICQ smí obsahovat pouze číslice, jejich počet je 8 až 10.");
                } elseif($row[kodovani] == "iso") {
                        $set = @mysql_query ('SET NAMES latin2');
                        $cisla = Array("0" => "nula", "1" => "jedna", "2" => "dvě", "3" => "tři", "4" => "čtyři", "5" => "pět", "6" => "ąest", "7" => "sedm", "8" => "osm", "9" => "devět");
                        $popisky = Array("Vloľit komentář", "Komentář", "tučné", "kurzíva", "odkaz", "Jméno", "E-mail", "ICQ", "WWW", "Opiąte číslicí", "Odeslat");
                        $chyby = Array("Zpráva nebyla odeslána!", "Máte zákaz vkládat komentáře, kontaktujte admina těchto stránek.", "Číslo bylo ąpatně opsáno.", "Nebylo vyplněno povinné pole <b>Jméno</b>.", "Zpráva smí obsahovat maximálně 5000 znaků.", "Nebylo vyplněno povinné pole <b>Komentář</b>.", "Zpráva smí obsahovat maximálně 10 smajlíků!", "Emailová adresa je uvedena v nesprávném formátu - jmeno@domena.koncovka!", "ICQ smí obsahovat pouze číslice, jejich počet je 8 aľ 10.");
                } elseif($row[kodovani] == "utf") {
                        $set = @mysql_query ('SET NAMES utf8');
                        $cisla = Array("0" => "nula", "1" => "jedna", "2" => "dvÄ›", "3" => "tĹ™i", "4" => "ÄŤtyĹ™i", "5" => "pÄ›t", "6" => "šest", "7" => "sedm", "8" => "osm", "9" => "devÄ›t");
                        $popisky = Array("VloĹľit komentář", "Komentář", "tuÄŤnĂ©", "kurzĂ­va", "odkaz", "JmĂ©no", "E-mail", "ICQ", "WWW", "Opište ÄŤĂ­slicĂ­", "Odeslat");
                        $chyby = Array("Zpráva nebyla odeslána!", "Máte zákaz vkládat komentáře, kontaktujte admina tÄ›chto stránek.", "ÄŚĂ­slo bylo špatnÄ› opsáno.", "Nebylo vyplnÄ›no povinnĂ© pole <b>JmĂ©no</b>.", "Zpráva smĂ­ obsahovat maximálnÄ› 5000 znakĹŻ.", "Nebylo vyplnÄ›no povinnĂ© pole <b>Komentář</b>.", "Zpráva smĂ­ obsahovat maximálnÄ› 10 smajlĂ­kĹŻ!", "Emailová adresa je uvedena v nesprávnĂ©m formátu - jmeno@domena.koncovka!", "ICQ smĂ­ obsahovat pouze ÄŤĂ­slice, jejich poÄŤet je 8 aĹľ 10.");
                }
                $nastaveni = explode("|", $row[nastaveni]);
                if(isset($_POST[vlozit_komentar])) {
                        $ip = $_SERVER[REMOTE_ADDR];
                        $sql = "SELECT ip FROM kom_ip_ban;";
                        $query = mysql_query($sql) or die("Chyba databaze. Zkuste prosim akci opakovat pozdeji.");
                        while($row2 = mysql_fetch_array($query)) {
                                if($row2[ip] == $ip) {
                                        $chyba .= $chyby[1]."<br />";
                                        break;
                                }
                        }
                        $cislo2 = escapeshellcmd($_POST[cislo]);
                        if(($_POST[sifra]) && ($_POST[sifra] != md5($cislo2))) {
                                $chyba .= $chyby[2]."<br />";
                        }
                        $jmeno = htmlspecialchars(escapeshellcmd(substr($_POST[jmeno], 0, 30)));
                        if(empty($jmeno)) {
                                $chyba .= $chyby[3]."<br />";
                        }
                        if(strlen($_POST[zprava]) > 5000) {
                                $oznam .= $chyby[4]."<br />";
                        }
                        $zprava = addslashes($_POST[zprava]);
                        if(empty($zprava)) {
                                $chyba .= $chyby[5]."<br />";
                        } else {
                                $vychozi = Array(";","&","<",">");
                                $nahrad  = Array("\;","&","&lt;","&gt;");
                                $zprava = str_replace($vychozi,$nahrad,$zprava);
                                $vychozi = Array("[b]","[/b]","[i]","[/i]","\n");
                                $nahrad  = Array("<b>","</b>","<i>","</i>"," <br /> ");
                                $zprava = str_replace($vychozi,$nahrad,$zprava);
                                $slova = explode(" ",$zprava);
                                $zprava = "";
                                for($i = 0; $i < sizeof($slova); $i++) {
                                        if(eregi("(http://[^ ]+\.[^ ]+)", $slova[$i])) {
                                                $cast = substr($slova[$i], 0, 20);
                                                if(strlen($slova[$i]) > 20) {
                                                        $odkaz = "<a href=\"\\1\">$cast&hellip;</a>";
                                                } else {
                                                        $odkaz = "<a href=\"\\1\">$cast</a>";
                                                }
                                                $slova[$i] = ereg_replace("(http://[^ ]+\.[^ ]+)", " $odkaz ", $slova[$i]);
                                        } else {
                                                $slova[$i] = wordwrap($slova[$i], 30, " ", 1);
                                        }
                                        $zprava .= " ".$slova[$i];
                                }       

                                if(substr_count($zprava,"<br />") > 10) {
                                        $zprava = str_replace("<br />"," ",$zprava);
                                }
                               
                                $smajlici = $row[smajlici];
                                $vychozi = Array("*1*","*2*","*3*","*4*","*5*","*6*","*7*","*8*","*9*","*10*","*11*","*12*");
                                $nahrad  = Array("<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/1.gif\" alt=\"1\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/2.gif\" alt=\"2\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/3.gif\" alt=\"3\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/4.gif\" alt=\"4\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/5.gif\" alt=\"5\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/6.gif\" alt=\"6\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/7.gif\" alt=\"7\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/8.gif\" alt=\"8\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/9.gif\" alt=\"9\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/10.gif\" alt=\"10\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/11.gif\" alt=\"11\" />","<img src=\"$slozka/smajlici/sada$smajlici/12.gif\" alt=\"12\" />");
                                $zprava = str_replace($vychozi,$nahrad,$zprava);

                                if(substr_count($zprava,"<img src=\"") > 10) {
                                        $chyba .= $chyby[6]."<br />";
                                }

                                $pocet = substr_count($zprava, "<b>");
                                $pocet2 = substr_count($zprava, "</b>");
                                if($pocet != $pocet2) {
                                        $pridat = $pocet - $pocet2;
                                        for($i = 0; $i < $pridat; $i++) {
                                                $zprava .= "</b>";
                                        }
                                }

                                $pocet = substr_count($zprava, "<i>");
                                $pocet2 = substr_count($zprava, "</i>");
                                if($pocet != $pocet2) {
                                        $pridat = $pocet - $pocet2;
                                        for($i = 0; $i < $pridat; $i++) {
                                                $zprava .= "</i>";
                                        }
                                }
                        }
                        $email = htmlspecialchars(escapeshellcmd($_POST[email])); $icq = htmlspecialchars(escapeshellcmd($_POST[icq])); $www = htmlspecialchars(escapeshellcmd($_POST[www]));

                        if($email) {
                                $cast1 = '[-a-z0-9!#$%&\'*+/=?^_`{|}~]';
                                $cast2 = '[a-z0-9]([-a-z0-9]{0,61}[a-z0-9])';
                                if(!eregi("^$cast1+(\\.$cast1+)*@($cast2?\\.)+$cast2\$", $email)) {
                                        $chyba .= $chyby[7]."<br />";
                                }
                        }

                        if($icq) {
                                $icq = str_replace("-","",$icq);
                                if(!eregi("^[0-9]{8,10}$",$icq)) {
                                        $chyba .= $chyby[8]."<br />";
                                }
                        }

                        if($www) {
                                $www = str_replace("http://","",$www);
                        }

                        if(empty($chyba)) {
                                $datum = date("G:i/j.n.Y");
                                $sql = "INSERT INTO kom_zpravy SET id_kom = '$_POST[id_kom]', zprava = '$zprava', jmeno = '$jmeno', datum = '$datum', icq = '$icq', email = '$email', www = '$www', ip = '$ip', precteno = '0';";
                                mysql_query($sql) or die("Chyba databaze. Zkuste akci opakovat pozdeji.");
                                header("Location: $_POST[kom_url]");
                        } else {
                                $chyba = "<div id=\"chyba\">".$chyba."<br /><b>".$chyby[0]."</b></div>";
                        }
                }
                $i = mt_rand(0,9);
                $cislo = $cisla[$i];
                $sifra = md5($i);
                $id_kom = $row[id];
                $query = mysql_query("SELECT * FROM kom_zpravy WHERE id_kom = '$id_kom' ORDER BY id;") or die("Chyba databaze. Zkuste prosim akci opakovat pozdeji.");
                while($row2 = mysql_fetch_array($query)) {
                        $email = "";
                        if($row2[email] != "") {
                                $delka = strlen($row2[email]);
                                for($i = 0; $i < $delka; $i++) {
                                        $pismeno = substr($row2[email], $i, 1);
                                        $pismeno = ord($pismeno);
                                        $email .= "&#0".$pismeno.";";
                                }
                                $email = "<a href=\"mailto:$email\" title=\"$email\">e-mail</a>";
                                if(($row2[www] != "") || ($row2[icq] != 0)) {
                                        $email .= " |";
                                }
                        } else {
                                $email = "";
                        }

                        if($row2[www] != "") {
                                $www = "<a href=\"http://$row2[www]\">www</a>";
                                if($row2[icq] != 0) {
                                        $www .= " |";
                                }
                        } else {
                                $www = "";
                        }

                        if($row2[icq] == 0) {
                                $icq = "";
                        } else {
                                $icq = "icq: $row2[icq]";
                        }

                        if((!$email) && (!$www) && (!$icq)) {
                                $email = "---";
                        }

                        echo "\t<div class=\"komentar\">
                <div class=\"kom_hlavicka\">
                        Od: <b>$row2[jmeno]</b> - $row2[datum]
                </div>
                <p>
                        $row2[zprava]
                </p>
                <div class=\"kom_paticka\">
                        $email $www $icq
                </div>
        </div>\n";
                }
                echo "<script type=\"text/javascript\">
<!--
function area(text) {
        var txtarea = document.post.zprava;
        text = '' + text + '';
        if (txtarea.createTextRange && txtarea.caretPos) {
                var caretPos = txtarea.caretPos;
                caretPos.text = caretPos.text.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ? caretPos.text + text + ' ' : caretPos.text + text;
                txtarea.focus();
        } else {
                txtarea.value  += text;
                txtarea.focus();
        }
}
// -->
</script>\n";
                echo "<form action=\"#\" method=\"post\" name=\"post\" id=\"komentare\">
        <fieldset>
        <legend>".$popisky[0]."</legend><br />
                <h2>".$popisky[1]."*:</h2>
                        <textarea name=\"zprava\" cols=\"30\" rows=\"5\" onselect=\"storeCaret(this);\" onclick=\"storeCaret(this);\" onkeyup=\"storeCaret(this);\"></textarea><br />
                        <div id=\"smajlici\">\n";
                for($a = 1; $a <= 12; $a++) {
                        echo "\n\t\t\t\t<a href=\"javascript:area('*".$a."*')\"><img alt=\"".$a."\"  src=\"$slozka/smajlici/sada".$row[smajlici]."/".$a.".gif\" /></a>&nbsp;";
                }
                 echo "&nbsp;\n\t\t\t\t<a href=\"javascript:area('[b][/b]')\" class=\"small\">".$popisky[2]."</a>&nbsp;<a href=\"javascript:area('[i][/i]')\" class=\"small\">".$popisky[3]."</a>&nbsp;<a href=\"javascript:area(' http://')\" class=\"small\">".$popisky[4]."</a>
                        </div>
                <h2>".$popisky[5]."*:</h2>
                        <input type=\"text\" name=\"jmeno\" />
                " . ($nastaveni[2] == "1" ? "<h2>".$popisky[6].":</h2>\n\t\t\t<input type=\"text\" name=\"email\" />" : "") . "
                " . ($nastaveni[1] == "1" ? "<h2>".$popisky[7].":</h2>\n\t\t\t<input type=\"text\" name=\"icq\" />" : "") . "
                " . ($nastaveni[3] == "1" ? "<h2>".$popisky[8].":</h2>\n\t\t\t<input type=\"text\" name=\"www\" />" : "") . "
                " . ($nastaveni[0] == "1" ? "<h2>".$popisky[9]."*:&nbsp;&nbsp;<i>".$cislo."</i></h2>\n\t\t\t<input type=\"text\" name=\"cislo\" id=\"cislo\" /><input type=\"hidden\" name=\"sifra\" value=\"".$sifra."\" />" : "") . "
                <input type=\"hidden\" name=\"id_kom\" value=\"$row[id]\" /><input type=\"hidden\" name=\"kom_url\" value=\"".$kom_url."\" /><br />
                <input type=\"submit\" name=\"vlozit_komentar\" value=\"".$popisky[10]."\" class=\"tlacitko\" />".$chyba."
        </fieldset>
</form><br />
<a href=\"http://www.php.jonweb.cz/\" title=\"PHP Skripty\">PHP.jonweb.cz</a>";
        }
?>



To sú komentáre


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 19.09.2012 16:17 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Tomu sa hovorí dokonalý spaghetti code... To myslíš vážne, že ti to máme teraz celé študovať? :) Očividne to tvoj kód ani nie je, nečudo, že nerozumieš čo kde ako zmeniť.
Čo tak sa skúsiť najskôr naučiť základné veci, algoritmické a objektovo-orientované myslenie a POTOM robiť pokročilejšie veci?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.10.12
Prihlásený: 26.10.12
Príspevky: 1
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 26.10.2012 19:59 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Mám taký problem...potreboval by som php script na inzertný portál...nemusí to by nič extra zložité...je to len na projekt do školy a neviem to nikde nájsť...za odpovede vopred ďakujem :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP & MySQL - Články a komentáre

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.10.2012 20:15 | PHP & MySQL - Články a komentáre

Tak si to naprogramuj sam, ked je to do skoly.


 [ Príspevkov: 16 ] 


PHP & MySQL - Články a komentáre



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL + PHP + články

v PHP, ASP

7

200

17.10.2014 18:30

Jarvix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP&MySQL - Ako na najrychlejsi sposob zobrazenia zaznamov ?

v PHP, ASP

3

229

20.04.2012 19:28

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP&MySQL - Nevlozit ten isty nazov 2x do db ?

v PHP, ASP

2

198

06.05.2012 21:54

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - MySQL - vyhladavanie?

v PHP, ASP

5

632

20.03.2010 6:24

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

4

394

10.06.2011 23:12

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

271

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

1

478

03.04.2011 8:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, MySQL programator

v Ponuka práce

0

558

23.10.2010 11:21

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

438

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php+apache+mysql

v Ostatné

13

1026

06.07.2009 11:37

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP + MYSQL inzercia

v PHP, ASP

21

1509

02.09.2007 18:51

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP+MySQL, počítadlo

v PHP, ASP

3

566

09.07.2007 18:19

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

16

667

02.05.2010 10:26

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

30

1524

12.01.2009 13:09

jtomcik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF