[ Príspevkov: 22 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 21.09.2009 16:11 | PHP a En resp. SK verzia webu

ako mam spravit to, ze ked i preklikavam z SK na EN verziu, aby ma nehadzalo na index, ale na danu stranku v Sk, resp. En verzii, ako na to ?

mam napr. www.abc.com/vylety.php v anglickej verzii www.abc.com/en/vylety.php a tymto sposobom vsetky podstranky v Sk a En verzii

teraz to mam spravene tak, ze ked som na lubovolnej Sk podstranke a kliknem na anglicku vlajku, hodi ma na /en/index.php

urcite nieco s $_SERVER['PHP_SELF'] tam bude, ale ten $_SERVER['PHP_SELF']

proste ak som na podstranke /nieco.php a kliknem na EN vlajku , musi ma hodit na /en/nieco.php a opacne ak som na en verzii /en/daco.php a kliknem na sk vlajku, musi ma hodit na /daco.php


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.09.2009 16:28 | PHP a En resp. SK verzia webu

str_replace


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 21.09.2009 16:31 | PHP a En resp. SK verzia webu

Kód:
<a href="/en<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">EN</a>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.09.2009 16:36 | PHP a En resp. SK verzia webu

ak pouzivas (budes pouzivat) nahodou aj parametre v url, tak php_self ti stacit nebude, potom uz radsej $_SERVER['REQUEST_URI']

>pogo: ak bude na en verzii, tak tvoj kod bude generovat napr. /en/en/nieco.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 21.09.2009 16:44 | PHP a En resp. SK verzia webu

stenley, ukaze mi konkretne ako ten prikaz pouzit ?
pogo: presne ako pise stenley, to som skusal a je to blbost


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 21.09.2009 16:54 | PHP a En resp. SK verzia webu

tak samozrejme si tam musis dat nejaku podmienku (EN vlajka sa vymeni za SK)
napr.
Kód:
if(strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], '/en/') !== false)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 21.09.2009 16:59 | PHP a En resp. SK verzia webu

takze ako?

tu je moj kod ... zo sablony pre vsetky podstranky:
Kód:
<div id="top"><div id="top-language"><ul id="language-change">
   <li><a href="<?php if($lang=="sk") print './'; else print '../'; ?>" class="sklanguage<?php if($lang=="sk") print '_active'; ?>"></a></li>
    <li><a href="../en/" class="enlanguage<?php if($lang=="en") print '_active'; ?>"></a></li>
  </ul></div>


toto funguje ako som pisal, ze ma hodi stale na index pozadovaneho jazyka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 21.09.2009 17:04 | PHP a En resp. SK verzia webu

skus si tam nejak zakomponovat toto
Kód:
           <?php if(strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], '/en/') !== false){
              echo '<a href="'.substr($_SERVER['PHP_SELF'], 3).'">SK</a>';
              }
            else{
              echo '<a href="en'.$_SERVER['PHP_SELF'].'">EN</a>';
              }
            ?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 21.09.2009 17:13 | PHP a En resp. SK verzia webu

vobec tomu nechapem, co si mi tu napisal, preco mam vypisovat EN a SK ? ja tam mam nejake classy, kde su pzadia obrazky a tia sa menia na zaklade jazyka
tak toto co si mi napisal ani neviem ako implementovat do toho, co som ti napisal vyssie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 21.09.2009 17:21 | PHP a En resp. SK verzia webu

+ substr($_SERVER['PHP_SELF'], 3) predsa oreze 3 znaky, to tiez nechapem aky ma zmysel


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 21.09.2009 17:28 | PHP a En resp. SK verzia webu

zmyslel to ma taky, ze ked si na www.domena.sk/en/nieco.sk tak $_SERVER['PHP_SELF'] obsahuje '/en/nieco.php'... ked mu orezes 3 znaky ostane ti /nieco.php :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.02.07
Príspevky: 358
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Podvysoká, ...
NapísalOffline : 21.09.2009 17:36 | PHP a En resp. SK verzia webu

pogo píše:
zmyslel to ma taky, ze ked si na www.domena.sk/en/nieco.sk tak $_SERVER['PHP_SELF'] obsahuje '/en/nieco.php'... ked mu orezes 3 znaky ostane ti /nieco.php :)


az nato ze orezava z prava a nie z zlava :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 21.09.2009 17:47 | PHP a En resp. SK verzia webu

Kód:
<?php
  if(strpos($_SERVER['PHP_SELF'], '/en/') !== false){
    $lang = 'en';
    $URI = substr($_SERVER['PHP_SELF'], 4);
    }
  else{
    $lang = 'sk';
    $URI = substr($_SERVER['PHP_SELF'], 1);
    }
?>
<div id="top">
  <div id="top-language">
    <ul id="language-change">
      <li>
      <a href="/<?php echo $URI; ?>" class="sklanguage<?php if($lang == 'sk') echo '_active'; ?>"></a>
      </li>
      <li>
      <a href="/en/<?php echo $URI ?>" class="enlanguage<?php if($lang == 'en') echo '_active'; ?>"></a>
      </li>
    </ul>
  </div>
</div>

nwm ako vizera cely kod ale mne to na localhoste takto fungovalo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 21.09.2009 18:25 | PHP a En resp. SK verzia webu

tebe ten kod ide ? skusam to na localhoste

a vies co mi to spravi:

ked nahodim index (sk verziu) , tak anglicka vlajka mi ukazuje na: http://localhost/en/nazovwebu/index.php

co je zle, lebo spravne by to malo ukazovat na http://localhost/nazovwebu/en/index.php

dalej ked napisem natvrdo http://localhost/nazovwebu/en/index.php
a klinem na sk vlajku, je tam odkaz: http://localhost/ovwebu/en/index.php

teda orezana zlava o 3 znaku domena aj s en, co je uplne zle

a este ked som na en a kliknem na en, je tam toto: http://localhost/en/ovwebu/en/ine-sluzby.php ...

nechapem, ako to tebe ide korektne

+ hadze mi tam aj php, co uz nema, mam to cez pekne linky


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.09.2009 19:11 | PHP a En resp. SK verzia webu

uff, co tu riesite? :) skus sa inspirovat nasledujucim kodom, na localhoste v $root budes mat v tvojom pripade /nazovwebu/, ked to hodis na hosting, tak by tam malo byt podla vsetkeho len /. Pre istotu som ti pridal aj de verziu, potom si ju mozes vymazat... dalo by sa to este mierne upravit, ale pre zaciatok to bude hadam stacit:
Kód:
<?php
$root = '/nazovwebu/';

$url = $_SERVER['REQUEST_URI'];
preg_match("/\/(en|de)\//", $url, $matches);

if($matches) {
   $urlSK = str_replace($matches[0], '/', $url);
   $urlEN = str_replace($matches[0], '/en/', $url);
   $urlDE = str_replace($matches[0], '/de/', $url);   
} else {
   $urlSK = $url;
   $urlEN = str_replace($root, $root.'en/', $url);
   $urlDE = str_replace($root, $root.'de/', $url);
}

echo $urlSK."<br>";
echo $urlEN."<br>";
echo $urlDE."<br>";
?>

ak bude nejaka nezrovnalost, daj vediet, upravime...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 21.09.2009 21:16 | PHP a En resp. SK verzia webu

no ok... myslel som ze to chces mat takto http://localhost/en/nazovwebu/ine-sluzby.php a nie takto http://localhost/nazovwebu/en/ine-sluzby.php :roll:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 22.09.2009 10:06 | PHP a En resp. SK verzia webu

dakujem stenley, Tvoj kod funguje korektne.

s tou upravou to ako myslis? nejake vylepsenie, optimalizacia kodu ?

pogo píše:

to si myslel zo zartu, vsak ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.09.2009 11:26 | PHP a En resp. SK verzia webu

myslel som vylepsenie aj optimalizaciu, napada mi napr. nahrada casti url len raz a na presne stanovenom mieste, teraz je to vsade...ak sa niekto snazi dostat na neexistujuci jazyk, tak by ho to malo presmerovat na default jazykovu mutaciu, teraz sa to neosetruje... optimalizacia kodu z hladiska pridavania/odoberania jazykov a pod...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 22.09.2009 14:56 | PHP a En resp. SK verzia webu

Citácia:
to si myslel zo zartu, vsak ?

nie.. preco?.. myslel som ze to chces mat normalne.. takto to vizera trochu odveci... :roll:

co som ja videl, tak v url bol jazyk hned za domenou .. napr. http://www.microsoft.com/slovakia/security/spyware/software/default.mspx


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a En resp. SK verzia webu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.09.2009 15:59 | PHP a En resp. SK verzia webu

sak on to tak chce, len sa zle vyjadril - nakolko to testuje na localhoste, tak cely web ma v jednom adresari (nazovwebu), v ktorom ma vsetky subory + adresar en... na zivy server nakopci len obsah adresara nazovwebu, a tak bude uz adresa v tvare domena/jazyk/hocico


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 22.09.2009 17:19 | PHP a En resp. SK verzia webu

moj nazor ked uz chces davat do url jazyk tak davaj kazdy...cize aj ked budes mat defaultny tak tam hod sk/ atd...je to tak lepsie sam som to raz spravil takto ako to chces ty len kvoli peknym url som to musel prerobit....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 25.09.2009 11:13 | PHP a En resp. SK verzia webu

Blackdevil píše:
moj nazor ked uz chces davat do url jazyk tak davaj kazdy...cize aj ked budes mat defaultny tak tam hod sk/ atd...je to tak lepsie sam som to raz spravil takto ako to chces ty len kvoli peknym url som to musel prerobit....

podla toho co napisal stenley mi to pekne funguje, samozrejme aj pekne linky
a presne ako napisal, tak na localhoste mam:
Kód:
$root = '/nazovwebu/';

a ked som to dal hore, tak som to zmenil na:
Kód:
$root = '/';

a funguje to korektne


 [ Príspevkov: 22 ] 


PHP a En resp. SK verzia webu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mobilna verzia webu.

v Webdesign

3

222

06.07.2017 17:05

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mobilna verzia webu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

429

31.01.2012 14:23

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Responzivny webdizajn vs. mobilna verzia webu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Webdesign

32

928

05.03.2014 9:59

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Verzia PHP

v PHP, ASP

2

108

14.03.2014 21:30

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nová verzia

v PHP, ASP

4

181

27.12.2015 18:02

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

v PHP, ASP

7

182

08.04.2013 14:40

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika v maile z webu caz PHP

v PHP, ASP

6

725

10.07.2007 19:01

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ponukam vytvorenie webu v PHP+mySQL+Design

v Ponuka práce

0

697

16.11.2009 15:31

Ecko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pda resp. MT

v Mobilné zariadenia

6

162

19.09.2010 14:31

vazovski

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sekanie resp. trhanie

v Počítačové hry

2

154

03.02.2017 22:42

MarcelF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber, resp. voľba

v Mobilné zariadenia

10

402

03.11.2011 1:06

HGDS1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

obrazky na resp. webe

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

189

02.08.2015 20:47

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

škalovanie resp. čierne pásy

v ATI/AMD grafické karty

10

740

22.09.2010 18:54

kuRca

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reklamacia Y580 resp. HDD

v Notebooky a netbooky

10

181

20.06.2014 22:42

peto9110

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

overenie bodky, resp. ciarky

v PHP, ASP

3

270

08.01.2010 13:40

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kupa resp. vymena grafiky

v Grafické karty

4

108

22.03.2014 0:10

forst



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF