Čaute borci,
vzhľadom na to že už to s mojím NB začína byť kritické, obraciam sa na vás s prosbou o radu pri kupovaní nového pcčka. Budem si ho skladať sám. Využitie - 3d modelovanie a rendering v 3ds Maxe (Corona), ZBrush, Marvelous Designer a všetky možné aj nemožné grafické programy. Hrať sa na tom nebudem. Moja požiadavka je aby bol PC čo najtichší keďže rendrujem väčšinou v noci a teda pri tom spím

takže uvažujem nad vodným chladením, ale som otvorený hocičomu. Podmienkou je aby tam bolo min. 16 Gb ram a doska s možnosťou rozšírenia do budúcna na 32 možno, chcel by som SSD 120Gb + Data HDD, grafiku asi Nvidiu, max na Cude beží lepšie (som čítal niekde) procesor zrejme Haswell. Mám monitor LG Flatron W2243T a určite potrebujem dual monitor setup, preto uvažujem že cez bazár kúpim rovnaký druhý, ak by mal niekto iný návrh, nech sa páči. No a asi dosť podstatná vec - cenový limit - 1000 eur, ale čím menej tým lepšie takže ak sa dá niekde ubrať cenovo nie veľmi na úkor kvality a rýchlosti, budem rád. Venujem sa architektonickým vizualizáciám, čiže väčšinou statické scény, no do budúcna určite nie sú vylúčené animácie, no myslím že potrebujem hlavne dobré CPU a veľa RAM, lebo Corona nevyužíva pri renderingu GPU, takže grafiku potrebujem kvôli výkonu vo viewportoch pri veľkom množstve polygónov.
Veľká vďaka