Pc svieti oranžová obraz nejdeZdravim potrebujem poradiť jedného večera som vypol Pc na tvrdo a o dva dni po zapojení svieti len oranžové svetlo i/o vymenil som zdroj,batériu cmos ale nepomohlo Pc je Dell optiplex 990 grafika je gtx 1050 2gb Asus bez napájania.Este svieti kontrolka 234 dakujem dost mozno je to procesor. Lebo Pc sa zapne aj ventilátory len obraz vôbec.Skusal som reset BIOS zapol vypli sa tie kontrolky 2,3,4 ale Power stále svieti oranžovo Alebo mozno doska, ta sa kazi lahsie ako cpu. Ešte dodám mám to zapojené k tv nie monitoru a keď vitiahnem kábel od zdroja a znovu pripojím akoby zaiskry a hneď Pc zapne aj bez stlačenia tlacitka// Spojený príspevok 31.07.2019 14:58A nie som si istý tým resetom či bol správny je tam síce Jumper ale len dva piny nie tri// Spojený príspevok 31.07.2019 15:19Inak už netuším asi fakt len md len druhú akurát nemam Ak ti PC zapne bez zapnutia tlačidla (hneď potom ako dáš zdroj do elektriny) tak to je správanie dosky. Mal som to isté. Čiže odišla S najvacsou pravdepodobnostou.. Doska alebo zdroj.. Ale kym to nevyskusas s inym zdrojom (100% funkcnym), presnejsie to vediet nebudes.. Ano, kym nevyskusas vymenit vsetky komponenty nebudes to vediet na 100%. Ja som vyskusal vymenit najprv zdroj, potom gpu, cpu, ram a na zaver dosku... Ja som zdroj vymenil hádam bol funkčný,rám tiež grafu mám len túto ale keď som ju vytiahol že nech sa Pc rozbehne na integrovanej ale nič.Cpu netuším pasta je už tvrdá ako kameň ani neprecitam názov ale nemyslím že to je ním. ...s inym zdrojom (100% funkcnym)...Pri zdroji typu hádam bol funkčný to nikdy nebudes mat potvrdene s istotou..Chces povedat, ze si dal dole chladic a ked si nasiel pastu tvrdu ako kamen, zalozil si ho naspat? Po zlozeni chladica treba vzdy ocistit chladic aj CPU, naniest pastu a az potom skladat..Lepsie bude, ked to das niekomu, kto vie, co robi, aby si nenapachal este vacsie skody.. Ten zdroj tam bol a išiel potom som vymenil za silnejší a teraz na skúšku som dal ten starý slabší preto píšem mal by ísť.Vycistil som ho len pastu doma nemám ale aj tak som ho už potom nezapinal.Kupim asi proste druhé PC a z tohto predám aspoň čo ide.Doska sa my už neoplatí kupovat.Este skúsim použiť iný kábel na zdroj keď to tak iskry či není chyba aj v ňom poprípade mám ešte jeden zdroj tak ešte ten skúsim. ...
Pc svieti oranžová obraz nejde |