Dobrý deň,
idem si kupovať úplne nový stolnú
zostavu s windowsom,
monitorom, zvukovym aj inym rucnym prislusenstvom (klavesnica/mys) v cca celkovej hodnote 2100-2200€ s dph.Chcel by som to z jedneho obchodu s moznostou odberu v Bratislave (Alza.sk? alebo aj ine, necham si poradit), kde by mi pocitacovu zostavu uz sami poskladali a pred-instalovali hlavny operacny system s ovladacmi na dosku/g.kartu a pod.
Taktovat neviem a ani sam nebudem, cize ak bude processor zamknuty na taktovanie, vobec mi to nevadi (ak by to malo usetrit nieco, tak radsej takto bez taktov navyse
![:)](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile02.gif)
)
Pocitac je urceny na pracu s mnozstvom raw fotografii, prilezitostna praca s videom, teda komplene vyuzivania Adobe balika a jeho programov. K tomu by som rad hral hry ako Witcher 3, GTA V., a ine fantasy veci ako dragon age, diablo 3 a pod.
Monitor si predstavujem okolo
23´-25´ s rozlisenim 2K
1440p (full hd nie, ani 4K), kedze nehram velmi fps strielacky, nejake extra gaming moznosti nepotrebujem, skor fakt pekny obraz pre fotografie a taky zdravy zaklad k hram, nic prehnane profi to byt nemusi. (teraz mam 15,6 ntb s full hd, a na tu jemnost som si zvykol, aj malicke pismenka a pod)
mys, klavesnica - nejaky priemny zaklad (teraz mam skoro basic genius opticku mys a staci mi).. (mozno by s monitorom mohli byt vsetky v jednej farbe, napr cierne)
repraky - stereo - standart pc k hram pripadne nejakemu filmu, farebne by bolo idealne aby ladili so zvyskom (ale nie je podmienkou)
windows 10graficka karta - nvidia
1070 alebo
1080 ak sa vojde do rozpoctu
(nebudem taktovat)zdroj - nieco ako
EVGA Supernova G3 550W ? ak to bude stacit k 1080/1070 a i7
procesor - idealne ak to cena dovoli tak: Intel Core i7-7700K ? (tu sa nevznam aky je rozdiel verzie bez pismena K, no
ak to suvisi s taktovanim, tak to nebudem)
disky:
jeden ssd na system, asi staci 256gb nie? a potom 2TB HDD cim rychlejsi tym lepsi, urcite nie nejake 5400otackove
pamäte - 16-32gb, kedze velmi vela pracujem s raw fotografiami, tak nieco co ma nebude brzdit
- chladic na cpu si necham poradit
- dosku potrebujem len zaklad aby vsetko fungovalo
- skrinka, t mi je v podstate jedno, nieco zakladne aby sa to tam voslo
- pc by nemal prehnane hucat, nepotrpim si na uplne ticho, ale skor tichsi samozrejme, a ak mozem mat za +20€ eur o dost tichsie tak pojdem do toho
- sietova karta na wifi by sa zisla tiez
snad som na nic nezabudol, urcite si nieco skusim vyskladat sam, ked sa k tomu dostanem a najdem si cas, ale budem rad, ak to niekoho bavi natolko, ze by mi navrhol rovno nejaky navrh jeho varianty.
Dakujem velmi pekne !
![;)](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile03.gif)