Pascal - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 3 [ Vyhľadávanie našlo 67 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Krčma   Téma: Alza zľavové kódy


Odpovede: 1866
Zobrazenia: 123880


Nahodou niekto kupon na 450€, dakujem.

 Fórum: Novinky   Téma: AMD AM4 procesory Ryzen


Odpovede: 387
Zobrazenia: 13569


Tak ryzen bol officialne predstaveny a aj spusteny preorder, skoda, ze budu asi len R7 a zvysok az neskor. Ktore sk obchody to budu mat asi najskor?

http://www.anandtech.com/show/11143/amd-launch-ryzen-52-more-ipc-eight-cores-for-under-330-preorder-today-on-sale-march-2nd

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Windows 7 particie


Odpovede: 6
Zobrazenia: 215


Tak vyriesil som tu zahadnu particiu, v live cd linuxu. fixparts zistilo, ze sda4 je privelke, tak ho zrusilo. Sice potom nenabootoval windows, ale to opravilo win dvd.

//Ok uz islo aj uspesne zmensit tu particiu
Lock.

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Windows 7 particie


Odpovede: 6
Zobrazenia: 215


No vsak tomu nechapem. Ten ntb ma len taketo moznosti diskov 750GB, 640GB, 500GB, 320GB. Na C je win na E: je zvysok, ale absolutne neviem, kde sa tam zabrala ta posledna particia, nic sa snou neda robit. A len si tam tak sedi a pise, ze 100% je volne. Ako keby to tam bolo len virtualne.

Disk /dev...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Windows 7 particie


Odpovede: 6
Zobrazenia: 215


Zdravim, mam win 7 na ntb (asus k53-sv) Su tam 2 particie C a E. Lenze to zobrazuje aj nejaku dalsiu particiu, ktora ma 500+ GB. Pritom disk ma ak si dobre pamatam 640 GB. Chcem tam dat linux, ale nedovoli mi zmenit E:, myslim, ze preto, ze su tam 4 primarne particie.
Co je to za particiu ta na konc...

 Fórum: Procesory   Téma: Upgrade amd PC


Odpovede: 7
Zobrazenia: 264


Treba pred updatom biosu, nieco specialne robit? Zresetovat dosku alebo nieco podobne?
Tak isto treba nieco robit pred vlozenim noveho CPU? Neviem ci som nieco menil na ramkach pri taktovani stareho.

 Fórum: Procesory   Téma: Upgrade amd PC


Odpovede: 7
Zobrazenia: 264


Nasiel som ju, sa cudujem ze to este predavaju. http://www.alza.sk/eurocase-middletower ... 139723.htm

//Predosly post nejde upravit, tak sorry za double post.

 Fórum: Procesory   Téma: Upgrade amd PC


Odpovede: 7
Zobrazenia: 264


Nejaku starsiu Eurocase 180mm sirka. Ale od dosky je to len nejak cca 150mm. Menit ju neplanujem. Na bocnici je jeden 120 mm fan.

 Fórum: Procesory   Téma: Upgrade amd PC


Odpovede: 7
Zobrazenia: 264


Pozeral som ten chladic, ale podla merani sa tam nevleze.

 Fórum: Procesory   Téma: Upgrade amd PC


Odpovede: 7
Zobrazenia: 264


Zdravim, po dlhom case a odklananí, uz je asi najlepsi cas vymenit CPU a neskor aj GPU. Vyuzitie: Hry aj ked teraz uz pomenej, ale par dobrych noviniek sa najde kazdy rok. Sem tam renderovanie videa (sony vegas), vynimocne Photoshop a potom klasika multimedia. Rozlisenie pri CPU asi nehra rolu (mome...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: realloc


Odpovede: 5
Zobrazenia: 352


while(scanf("%s",&prikaz)==1){
temp = strcmp( prikaz, "save" );
if (temp==0){
fgets(vstupc,70,stdin); //udaj
root = insert(root,vstupn,vstupc+1);
}
}

struct Node* insert(struct Node* node, char *data, char *datas)
{
if (node == NULL)
return(newNode(data,datas))...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: realloc


Odpovede: 5
Zobrazenia: 352


Zdravim mam jeden problem a uz mi z neho sibe pomaly.

vstupc[10000];
nacitam udaj do stacickeho stringu fgets(vstupc,10000,stdin);

no potom mam strukturu

struct Node
{
char *udaj;
};


struct Node* node = (struct Node*)malloc(sizeof(struct Node));
Dostanem udaj tak node->udaj = (char...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C Int to Char


Odpovede: 2
Zobrazenia: 155


Zdravim narazil som na taky problem. Prosim o pomoc.

Mam proste pole charov hocijako velke. A mam Int premennu dajme tomu Int a.

Potreboval by som tuto prememnu ulozit do tohoto pola. NA prve 4 miesta. Kedze int ma 4 bajty.

Robil som to pomocou memcpy

int a; p je pointer na zaciatok toho...

 Fórum: Ostatné   Téma: BSOD


Odpovede: 4
Zobrazenia: 246


Tak po hladani na nete a debugovani toho suboru som zistil, ze to robi asacpi.sys, co by malo byt nieco od dosky asus.

//tak na nete som nasiel, ze to staci prepisat na *.old, zevraj nejaka nepotrebna vec, co robi problemy a bolo to aj na asus stranke, snad to bolo ono (klop klop), par hodin som ...

 Fórum: Ostatné   Téma: BSOD


Odpovede: 4
Zobrazenia: 246


Ok skusim, v Safe mode ide vsetko ok, z dmp som sa dozvedel ze to sposobuje NTOSKRNL.exe, cize vlastne som nic nezistil.

// pridané po 44 minútach od posledného príspevku

Memtest hotovy no errors.

 Fórum: Ostatné   Téma: BSOD


Odpovede: 4
Zobrazenia: 246


Zdravim, dnes mi znicoho nic na PC hodilo BSOD, najprv pri instalacii, po restarte islo ok a zachvilu zase hodilo BSOD aj ked som nic nerobil. Je tam W7 32bit.

Mohly to byt GK ovladace zrazu aj ked ich tam mam uz dlhsie?

Skusal som odinsalovat ovladace v safe mode, hodil som naspet do normalne...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: java private


Odpovede: 0
Zobrazenia: 186


Zdravím, mám taký problém, v jave som začiatocnik a neviem si s týmto da´t rady.

Momentálne robim taký jednoduchý GUI v NetBeans-e

No a tu nastáva problém, v jednom vytváram pole a v dalšom by som ho chcel použit.

private void nakupActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) &...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


Dakujem, konecne to ide, a mozem dorobit este co treba, naozaj dakujem, za ochotu, dnes uz sa nenajde vela takych ludi, na to stym es by som asi sam neprisiel vobec. Este raz Dakujem.

Ked chcem najst posledne velke pismeno, da sa to nejakymi funkciami? Lebo spravil som to pomocou cyklu, ze prech...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


Skusil som teda dat
Kód:
Dlzka     dw 0
, ale bez zmeny.

Naozaj dakujem za ochotu zatial.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


No mne to zas vzdy vypise dlzku retazca + 9, cize ked mam retazec 53 tak mi vypise 62.



data segment

subor db 'data.txt', 0 ; definicia suboru
precitane db 100 dup(?),'$' ; tu sa bude ukladat citany subor
Dlzka dw ?
data ends


start: mov ax, seg data
mov ds, ax
mov ah, 3dh
mov ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


Stale mi to nejak nejde, pise mi stale to iste cislo. Dlzka retazca mi vide 53 a vzdy mi vypise, ze znak je na 62 mieste. Hocijaky.
To exit som dal dobre?


start:

mov di, offset precitane
mov al, 'a'
mov cx, Dlzka
cld
repne scasb
jnz exit



exit: sub di, offset precitane
vypis ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


Zdravim, No uz som to potom spravil. Dakujem za pomoc Fico-vi aj tebe Gregi555 za ochotu.

mam dalsi problem mam v retazci najst zrcity znak a zistit na ktorom je mieste. A nejako mi to nejde. Mam tam pouzit retazcove funkcie, cital som uz hocijake stranky, ale stale nie a nie prist nato ako to ta...

 Fórum: Notebooky a netbooky   Téma: Asus proper boot device


Odpovede: 2
Zobrazenia: 206


Ano vidi a je nastaveny aj na 1 mieste, skusal som teraz bootrec.exe /FixMbr a pise to teraz Error loading operating system.

Skusam teraz live CD ubuntu. Ked dam computer neni tam nic len nejake subory z CD. Ak dam gparter tak je tam Disk ale pise ze unallocated.


//Hotovo, uz som sa bal, ze ...

 Fórum: Notebooky a netbooky   Téma: Asus proper boot device


Odpovede: 2
Zobrazenia: 206


Zdravim, mam taky problem, ntb bol normalne zapnuty, vojdem do izby a blue screen, tak ho restartujem a jedine co sa ukaze je: Reboot and Select proper Boot device or instert Boot Media in selected boot device and press a key

Je tam Win7
Konkretne je to K53S

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Java Thread


Odpovede: 0
Zobrazenia: 168


Zdravim, potreboval by som pomoct s vlaknami v jave(ak nieje nieco lepsie na moj problem), som uplny zaciatocnik, a nejak som neprisiel nato ako ich pouzit v mojom pripade.

public class Stroj {

int naklad = 0;
int nosnost;
boolean plny = false;

public int naloz(int n, Hlina h&#...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


No vypisanie binarneho uz mam, aj zistenie siesteho bitu. tj 2. z lava ak dobre pocitam. Cize potom uz iba to co si pisal vyzsie ta zmena SF.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


No tiez som ztoho jelen. Ked som to teraz po niekolky krat cital, tak tam je ...podla povahy ulohy vypiste. Cize asi staci nastavit SF na 1 a vypisovat netreba nic.

Vytvorte program, ktory najskor precita s klavesnice lubovolny znak a vypise ho na obrazovku v binarnom tvare.
Potom otestujte pri...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


uloha bola

Citácia:
nastavte priznak SF v stavovom registri na 1 (SF sa nachadza v 7.bite)


Cize neviem ktore ztoho, ak zmenim ten SF na 1, da sa to potom nejak vypisat, ze tam ta 1 je zmenena?

Inak dakujem, za pomoc.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


asi to robim zle, bud mi vypise to iste, alebo pise stale 0

tes: TEST znak, 01000000b
jnz single
jmp koniec
;--------------------------------
single: pushf
pop bx
or bx, 80h
push bx
popf

lop2: rcl al, 1
push ax
jc jed2
txt nula

pokrac2: pop ax
dec big2
cmp big2, 0
jnz lop2
...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler binary


Odpovede: 23
Zobrazenia: 964


Tak vypisat sa mi to podarilo. Este otazka, ako nastavim SF, Single Flag na 1. Ta je vtedy ak je zaporna hodnota a je na 7. bite, mam ju tam natvrdo napisat, alebo je nato nejaky sposob, ako ju tam dostat, do 7 bitu.
Stránka: 1 z 3 [ Vyhľadávanie našlo 67 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF