[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.01.13
Prihlásený: 06.01.13
Príspevky: 2
Témy: 1 | 1

Zdravím.
Vlastním notebook Asus F3F. Mal som v ňom OS Windows XP. Chcel som si nainštalovať Win 7 -32 bit. Po dokončení inštalácie došlo k reštartu PC a nastala "tma". Pri štarte notebooka sa objaví iba čierna plocha s logom ASUS a vpravo dole Intel. Nedá sa dostať vôbec do biosu žiadnou známou klávesou. Po stláčaní F2 sa objaví iba čierne okno s údajmi o druhu biosu: American Megatrends, Bios date: 01/23/07, Ver: 300
Asi odišiel bios a je ho potrebné obnoviť. Neviem, či by som to dokázal urobiť aj doma.
Ak áno, budem Vďačný za presný postup. Nový bios som si už stiahol zo stránok výrobcu.
Vopred dakujem vsetkým za rady.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 18.12.08
Prihlásený: 20.06.20
Príspevky: 18895
Témy: 477 | 477
Bydlisko: Považská By...

BIOS nepotrebujes flashovat ale resetnut. REsetne sa vytiahnutim biosovej baterie na nejaky cas (okolo 10min) alebo prehodenim mostika na to urceneho na par sekund. BIOSova bateria je na zakladnej doske takze ten notebook potrebujes rozobrat. Ak je v zaruke tak ho daj reklamovat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.01.13
Prihlásený: 06.01.13
Príspevky: 2
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 06.01.2013 14:49 | Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Díky za radu. Vybral som baterku asi na 2 hodiny ale nepomohlo to. Ten bios tam treba nejako naflashovať nanovo len neviem postup ako. Notebook už nie je v záruke. Poradí niekto ?

Základná doska vyzerá takto: http://www.hrabskola.wz.sk/MB_F3F.jpg


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina

Ja by som to skôr tipoval na HW chybu.... Bios ti ako taký nemá ako padnúť. Z akého dôvodu by sa "pokazil"? Obávam sa, že si môžeš začať šetriť na nový notebook, toto doma len tak neopravíš a nová MB do notebooku nemá zmysel.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 22.02.10
Prihlásený: 02.01.19
Príspevky: 4512
Témy: 157 | 157
Bydlisko: Bratislava

Walther má rpavdu. Na biose sa ti nemá čo pokaziť a hlavne len tak z ničoho nič. A ak sa tam niečo už stane pochybujem,ž e ho niekto dokáže fleshnúť. V tom prípade je základová doska zrelá do koša.
Ťažko povedať čím to môže byť ale pravdepodobne ti odchádza alebo odišla základová doska. Ak by to bol iný komponent tak celý NB by sa tváril inak.


_________________
_________________
GIGABYTE P55-UD4--Intel Core i5-750 Quad-Core-- KINGSTON 8GB Turbo DDR3 1333MHz-- Zdroj Gigabyte ODIN GT 550W, GE-M550A-D1-- AMD 7870 GIGABYTE crossfire-- SSD Intel 330 180GB 500 MB/s a 450 MB/s --2x 1TB WD Caviar Black 3.5", SATA 300, 7200 rpm, 3Gb/s, 32MB, Black edition -- Monitor SAMSUNG FX2490HD 24" LED
Notebook Lenovo ThinkPad Z61m CPU:duar core 2,00GHz RAM: 1,5 GB DDR2 667MHz kingston, GPU x1400 128MB/512MB HDD 90GB 2,5" SATA, 7200rmp lenovo
Netebook Lenovo IdeaPad Y560 CPU i3 2,40GHz RAM: 4GB 1333MHz GPU: Ati 5730 1Gb HDD: 500GB 7200 rmp :
Notebook Samsung 700Z CPU: Intel Core i7 3635QM RAM 8GB 1600MHz GPU: GT640m HDD1: SSD1: 128GB 550MB/s čítanie SSD2: 1000GB hdd/ssd DISPLEJ: 1600x900 antireflexný
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 18.12.08
Prihlásený: 20.06.20
Príspevky: 18895
Témy: 477 | 477
Bydlisko: Považská By...

No ono sa stava, ze BIOS zblbne, uz par krat som sa s tym stretol, ze po resete sa rozhybal, ked to tu ale nepomohlo tak ako hovorite, doska je mrtva, treba novy notebook resp. pocitac.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 15.01.08
Prihlásený: 04.10.18
Príspevky: 20
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Košice

Zdravím, mám podobný problém, na mojom notebooku msi U160 mi nefungovalo wifi, na nete som sa dočítal, že tomu môže pomôcť upgrade biosu, tak som sa na to dal, ale nevydalo, a notebook je mŕtvy, po zapnutí len čierna obrazovka, svieti len jedna ledka. Dá sa nejako flešnúť bios do notebooku v takomto stave? Privítam každú radu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 22.02.10
Prihlásený: 02.01.19
Príspevky: 4512
Témy: 157 | 157
Bydlisko: Bratislava

Nie som si istý ale podla mňa nie. Ak zle flashnes bios tak notebook môžeš zahodiť. resp. zahodiť len základovú dosku


_________________
_________________
GIGABYTE P55-UD4--Intel Core i5-750 Quad-Core-- KINGSTON 8GB Turbo DDR3 1333MHz-- Zdroj Gigabyte ODIN GT 550W, GE-M550A-D1-- AMD 7870 GIGABYTE crossfire-- SSD Intel 330 180GB 500 MB/s a 450 MB/s --2x 1TB WD Caviar Black 3.5", SATA 300, 7200 rpm, 3Gb/s, 32MB, Black edition -- Monitor SAMSUNG FX2490HD 24" LED
Notebook Lenovo ThinkPad Z61m CPU:duar core 2,00GHz RAM: 1,5 GB DDR2 667MHz kingston, GPU x1400 128MB/512MB HDD 90GB 2,5" SATA, 7200rmp lenovo
Netebook Lenovo IdeaPad Y560 CPU i3 2,40GHz RAM: 4GB 1333MHz GPU: Ati 5730 1Gb HDD: 500GB 7200 rmp :
Notebook Samsung 700Z CPU: Intel Core i7 3635QM RAM 8GB 1600MHz GPU: GT640m HDD1: SSD1: 128GB 550MB/s čítanie SSD2: 1000GB hdd/ssd DISPLEJ: 1600x900 antireflexný
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa

To si najdi niekoho z inzeratu ako bazos, budeš o 30€ lahší za opravu biosu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 15.01.08
Prihlásený: 04.10.18
Príspevky: 20
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Košice

No asi budem musieť skúsiť. Dík


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 15.01.08
Prihlásený: 04.10.18
Príspevky: 20
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Košice

Nemáte niekto skúsenosti s týmto? : http://www.pcx.sk/oprava-bios.htm


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?

Registrovaný: 18.12.08
Prihlásený: 20.06.20
Príspevky: 18895
Témy: 477 | 477
Bydlisko: Považská By...

Mozes skusit. Doma to nespravis ziadno.


 [ Príspevkov: 12 ] 


Padol mi bios v Asus F3F - ako ho obnoviť ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Padol mi externy HDD, nieco sa podarilo obnovit ale....

v Pevné disky a radiče

25

194

14.01.2021 22:24

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

padol mi bios ..

v Biosy a ladenie výkonu

11

1082

12.11.2008 17:34

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASUS F3F-AP058

v Notebooky a netbooky

9

1097

23.10.2006 17:21

To[m]aS

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

padol windows, ako na zachranu dat?

v Operačné systémy Microsoft

5

507

14.06.2011 23:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AKO NASTAVIT BIOS ASUS STRIKE II FORMULA

v nVidia čipové sady

23

3380

12.05.2008 13:44

LoveJoy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako obnovit zalohu ?

v Operačné systémy Microsoft

12

383

03.09.2014 0:42

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako obnovit fotky?

v Pevné disky a radiče

8

979

11.12.2006 16:26

POM4R4NC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako obnovit win

v Operačné systémy Microsoft

16

1215

21.05.2006 22:34

Alyx_Vance

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako obnoviť D-DRIVE

v Ostatné programy

12

284

07.04.2013 12:02

westclock

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmazane data ako obnovit?

v Operačné systémy Microsoft

3

433

17.08.2011 9:27

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako obnovit systemove nastavenia

v Operačné systémy Microsoft

5

307

22.11.2011 18:51

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zálohovať a obnoviť databázu

v Redakčné systémy

0

885

07.10.2006 22:32

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

acronis ako obnovit zalohu disku?

v Ostatné programy

2

467

15.02.2012 0:07

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pokazena pamatova karta ? Ako obnovit data

v Ostatné zariadenia

6

184

28.11.2019 5:33

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako sa da maximalizovat (obnovit) program ...

v Operačné systémy Microsoft

10

455

04.01.2007 10:44

POM4R4NC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako cez PHP zalohovat a obnovit databazu?

v PHP, ASP

2

895

10.04.2006 20:29

Smokie



© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF