Oživenie starého ntbAhojte doma som našiel starý NTB HP pavilion g6 1260ec a chcel by som ho prebrať k životu lebo už ide hrozne pomaly. Kúpil som tam SSD disk tak už ide svižnejšie, ale chcel by som tam ešte upgradnuť ramku. Momentálne sú tam 4gb a na nete som vyčítal že by sa tam malo vojsť až 8gb. Našiel som presný model ktorý tam mám a druhá ramky by mala byť taká istá, lenže u nás sú dosť drahé tak neviem či sa to oplatí a na ebay som našiel: https://www.ebay.com/itm/Test-4GB-2RX8-PC3-10600S-DDR3-1333M-Hz-SODIMM-204pin-Laptop-Notebook-RAM-Memory/253953977693#rwid A ešte mám jednu otázku či by to nešlapalo keby som kúpil rovno 2x4gb a zamenil za tú pôvodnú alebo tam musia byť presne tie čo sú tam.Ďakujem Aky tam mas CPU?4GB na beznu pracu (Youtube, internet) viac-menej postacuju, ak nemas otvoreny prehliadac s 20 zalozkami.. Inak ano, 8GB ten notebook vezme.. Ale ja som okrem SSD a RAM manzelke vymenil aj Pentium za i5-2520M..RAM (a Flash pamate) by som z Ciny nekupoval, usetris kolko? 2 €? A riziko je dost velke..https://pc.bazos.sk/inzerat/93351319/Predam-Kingston-KVR13S9S84.php no bude tam dáky dvojadrový starý neviem presne musím pozrieť. A dá sa vymeniť aj procesor ? to som nevedel že na ntb sa tiež dá Ako zistím ktorý tam može isť? či podľa dosky ?a myslíš že by to malo šľapať aj z touto ramkou ? nebude treba presne totožný model ako tam mám ?PS: podporu procesorov som našiel v manuály Netreba, stacia parametre.. Cize DDR3 4GB 1333MHz, aj 1600MHz by mala fungovat bez problemov, prisposobi sa pomalsej.. Len pozor, aby nebola DDR3L, ta nemusi fungovat..Na tychto starsich sa CPU vymenit vacsinou da, staci trochu sikovnosti a technickych moznosti (naradie, pasta, prip. teplovodive podlozky).. Hlavne si pozri, aky procesor mas teraz..Hej, tu je napr. zoznam, ale je tam vypisanych viac platforiem a generacii, nemusia Ti ist vsetky..http://www.hp.com/ctg/Manual/c02770249.pdf Super dakujem kuknem tu ramku kdesi možno aj nájdem.Musím to pozriet lebo som si neni istý či tam je amd alebo pentium. Vymeniť to neni problém idem ho aj prepastovať aj podložky dať nové lebo brutalne hučí pri zátaži teploty sú medzi 80-87 stupňov. takže stým by som zmenil aj procak ak tak. Aj ty si mal problém s hučaním ? lebo je to dosť otravné Tak ta i5-2520M tiez hreje, ale na druhej strane pri beznej praci je menej vytazena, takze ten notebook stichol.. No používa ho segra a rada hra THE SIMS 4 tak tam hučí dosť tak uvidím po prepastovaní a vyčistení. A ktorý procesor je asi tak najlepší na takú bežnu robotu a sem tam dáka hra. Zase nechcem doneho pchať nejaký drahý procák Hlavne si pozri, aky procesor mas teraz.. Prepáč zabudol som. Ale zdá sa mi že je tam pentium B-dačo. Poobede to kuknem a napíšem. Zatiaľ veľmi pekne ďakujem Vyfukaj od prachu! No tak je to tak ako som si myslel pentium B950 2,1Ghz Linux Mint.... Ďakujem ti za duchaplné príspevky ale už prosím nekomentuj.// Spojený príspevok Pon 07.01.19 19:22Tak a práve som zistil že win 10 nepodporuje ...
Oživenie starého ntb |