[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 29.11.2007 21:02 | "Orezanie" článkov

Rozhodol som sa dať na web vyhľadávanie, už to mám premyslené ako to bude, ale ešte nemám skripty. Chcel by som sa opýtať jednu vec. Keď budú užívatelia hľadať nejaké slovo v článkoch, ako spravím aby sa ako napríklad v hľadaní Google odsekol článok? Totiž, keď bude vyberať PHP skript z databázy nadpis článku, to je v poriadku. Ale ako spravím, aby sa zobrazila iba časť článku, kde sa hľadaný výraz nachádza, teda nie celý článok? Akým spôsobom ten text môžem oseknúť? Ďakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 29.11.2007 21:10 | "Orezanie" článkov

bud cez php funkciou substr() ale myslim, ze sa to da aj v sqlku.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 29.11.2007 21:11 | "Orezanie" článkov

aka je ta funkcia substr() co to robi???


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 29.11.2007 21:14 | "Orezanie" článkov

Drako píše:
aka je ta funkcia substr() co to robi???
co takto php.net a hladaj??

Citácia:
substr

(PHP 4, PHP 5)

substr — Return part of a string
Description
string substr ( string $string , int $start [, int $length ] )

Returns the portion of string specified by the start and length parameters.
Parameters

string

The input string.
start

If start is non-negative, the returned string will start at the start 'th position in string , counting from zero. For instance, in the string 'abcdef', the character at position 0 is 'a', the character at position 2 is 'c', and so forth.

If start is negative, the returned string will start at the start 'th character from the end of string .

Example#1 Using a negative start
<?php
$rest = substr("abcdef", -1); // returns "f"
$rest = substr("abcdef", -2); // returns "ef"
$rest = substr("abcdef", -3, 1); // returns "d"
?>
length

If length is given and is positive, the string returned will contain at most length characters beginning from start (depending on the length of string ). If string is less than or equal to start characters long, FALSE will be returned.

If length is given and is negative, then that many characters will be omitted from the end of string (after the start position has been calculated when a start is negative). If start denotes a position beyond this truncation, an empty string will be returned.

Example#2 Using a negative length
<?php
$rest = substr("abcdef", 0, -1); // returns "abcde"
$rest = substr("abcdef", 2, -1); // returns "cde"
$rest = substr("abcdef", 4, -4); // returns ""
$rest = substr("abcdef", -3, -1); // returns "de"
?>

Return Values

Returns the extracted part of string.
Examples

Example#3 Basic substr() usage
<?php
echo substr('abcdef', 1); // bcdef
echo substr('abcdef', 1, 3); // bcd
echo substr('abcdef', 0, 4); // abcd
echo substr('abcdef', 0, 8); // abcdef
echo substr('abcdef', -1, 1); // f

// Accessing single characters in a string
// can also be achived using "curly braces"
$string = 'abcdef';
echo $string{0}; // a
echo $string{3}; // d
echo $string{strlen($string)-1}; // f

?>


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 29.11.2007 21:23 | "Orezanie" článkov

no substr() mi nepride zrovna najvhodnejsie. strstr() vyzera pre tento ucel lepsie. kto by nevedel http://sk.php.net/manual/en/function.strstr.php


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 29.11.2007 21:35 | "Orezanie" článkov

To posledné sa mi pozdáva, lenže ako docieliť aby to šlo s oboch strán? A ešte ako sa dá obmedziť počet znakov? Pretože tam som to akosi nenašiel.

<ot>Už sa pripravuje PHP 6.0? Pretože pri niektorých funkciách je o tom písané.</ot>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 29.11.2007 21:46 | "Orezanie" článkov

pepek92 píše:
To posledné sa mi pozdáva, lenže ako docieliť aby to šlo s oboch strán? A ešte ako sa dá obmedziť počet znakov? Pretože tam som to akosi nenašiel.

nuz to neviem. ale mohol by si pozriet ako to riesili napr. v phpBB alebo na inych opensource. ked budem mat cas urcite sa nato pozriem ale zatial by si mohol zistit ako to funguje

pepek92 píše:
<ot>Už sa pripravuje PHP 6.0? Pretože pri niektorých funkciách je o tom písané.</ot>

neviem ci sa pripravuje ale ak som to spravne pochopil tak sa to uz da aj stiahnut vid toto:
Kód:
http://snaps.php.net/


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 29.11.2007 22:12 | "Orezanie" článkov

vl4kn0 píše:
nuz to neviem. ale mohol by si pozriet ako to riesili napr. v phpBB alebo na inych opensource. ked budem mat cas urcite sa nato pozriem ale zatial by si mohol zistit ako to funguje


Ok, cez víkend sa na to kuknem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 11.01.2008 7:16 | "Orezanie" článkov

heh, rtosku stara tema ale aj tak:
ako docielim to ze mi vytiahne len napr prvych 50 SLOV viem o funkcii do mysql (left) ale ta mi vybera podla znakov, a mne treba aby vyberala podla slov, radsej by som bol keby to bolo v php a ak neexistuje taka fukcia, vedel by mi niekto urobit? dakujem


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 02.01.08
Prihlásený: 06.12.17
Príspevky: 140
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Košice
NapísalOffline : 11.01.2008 13:04 | "Orezanie" článkov

Tak toto je moj skript na orezanie nejakeho clanku, zobrazi sa iba uvod - niekolko slov a potom bodky ...
Myslim, ze nieco podobne potrebujes... tak pre inspiraciu pridavam kod

Kód:
if(strlen($text) > $MAX_DLZKA){
        $text = substr($text, 0, $MAX_DLZKA);
        $text = substr($text, 0, strrpos($text," ")) . " ...";
}


kde $MAX_DLZKA je max. pocet znakov v tom vyseku, z ktoreho sa este vystrihne zopar poslednych pismenok az po prvu medzeru na konci


_________________
NB: MacBook Pro 13,3 (A1707), MacBook Pro 8,1 (A1278), Toshiba Portege M800-107

PC:
Zdroj: Corsair HX 520W | CPU: Core i5-8400 + Noctua NH-C12P | MB: Asus Z370-I Gaming | RAM: 2x 8GB DDR4 G.SKILL TridentZ RGB | HDD: A-DATA SU800 128GB | CASE: Fractal Design Define Nano S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 11.01.2008 13:27 | "Orezanie" článkov

Drako píše:
heh, rtosku stara tema ale aj tak:
ako docielim to ze mi vytiahne len napr prvych 50 SLOV viem o funkcii do mysql (left) ale ta mi vybera podla znakov, a mne treba aby vyberala podla slov, radsej by som bol keby to bolo v php a ak neexistuje taka fukcia, vedel by mi niekto urobit? dakujem

kludne by si to mohol spravit tak ze si rozdelis text do pola podla medzier a potom nechas vypisat prvych 50 :D
asi takto:

Kód:
$var = split('[[:blank:]]', $text);
for ($i = 0; $i <= 50; $i++)
{
    $array[$i] = $var[$i];
}
$text = implode('', $array);


samozrejme ze nemusis pouzivat iba cyklus for ked sa ti nepaci:D mozes pouzit aj while alebo foreach.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 11.01.2008 16:11 | "Orezanie" článkov

anderas=> taketo som mal aj ja ale mne to treba cele slova, bez tych pismenok, cize toto mi nepomohlo...
vl4kn0=> while je tiez cyklus :D ale ok, a nebude to prilis zatazovat srv? ak nie tak ok, thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 11.01.2008 17:05 | "Orezanie" článkov

Drako píše:
vl4kn0=> while je tiez cyklus :D ...

co keby si si to precital lepsie? napisal som:
nemusis pouzit len cyklus for... tym som myslel ze mozes pouzit akykolvek cyklus ... ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 11.01.2008 19:57 | "Orezanie" článkov

heh, ja som furt taky zbrkly, ok thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 02.01.08
Prihlásený: 06.12.17
Príspevky: 140
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Košice
NapísalOffline : 12.01.2008 14:28 | "Orezanie" článkov

Drako píše:
anderas=> taketo som mal aj ja ale mne to treba cele slova, bez tych pismenok, cize toto mi nepomohlo...


Ved som pisal, ze z toho vyseku, ktory to spravi, tak este na konci odstrihne pismena do prvej medzery na konci, ktoru najde = zobrazi ti iba CELE SLOVA, ktore sa zmestia do toho limitu $MAX_DLZKA ;)


_________________
NB: MacBook Pro 13,3 (A1707), MacBook Pro 8,1 (A1278), Toshiba Portege M800-107

PC:
Zdroj: Corsair HX 520W | CPU: Core i5-8400 + Noctua NH-C12P | MB: Asus Z370-I Gaming | RAM: 2x 8GB DDR4 G.SKILL TridentZ RGB | HDD: A-DATA SU800 128GB | CASE: Fractal Design Define Nano S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"Orezanie" článkov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 12.01.2008 14:41 | "Orezanie" článkov

jaaaj, nevsimol som si :oops: thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 16 ] 


"Orezanie" článkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba článkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

192

25.12.2014 14:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tagy článkov

v PHP, ASP

3

288

12.03.2011 19:51

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie clankov

v Databázy

12

619

07.11.2007 20:22

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie článkov?

v PHP, ASP

3

312

27.04.2008 13:15

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kopirovanie clankov a obrazkov

v Obchody, reklamácie a právo

6

1306

22.07.2008 18:42

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Písanie článkov za veci na recenzie

v Kôš

1

111

04.01.2016 22:54

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla 3.4 nfunguje ukladanie článkov

v Redakčné systémy

0

108

07.05.2015 18:10

Black Scorpion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kam ukladá Wordpress obsah (text) článkov?

v Redakčné systémy

1

109

24.09.2014 8:18

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordress import clankov z textoveho suboru

v Redakčné systémy

1

377

24.06.2011 15:19

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

redakcny system s pocitadlom prezreti clankov

v Redakčné systémy

8

477

22.02.2010 11:53

peter_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridavanie clankov do db a na index

v PHP, ASP

9

381

06.11.2007 13:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Drupal - zobrazenie článkov po kliknutí na tag

v Redakčné systémy

0

79

26.01.2014 13:22

programmer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zverejnenie loga a článkov z inej stránky

v Obchody, reklamácie a právo

2

457

20.08.2011 13:26

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstupné pole pre zadávanie textu článkov v CMS

v Redakčné systémy

6

285

18.12.2011 21:39

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web TextEditor - vytvaranie/pisanie clankov s ukladanim vo Firebase.

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

118

17.01.2017 17:21

BX



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF