[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 19.09.2009 14:32 | optimalizacia vypisu z dtb

Mam v databaze vyse 30000 uzivatelov. Potrebujem do SELECTu vybrat len ich nick z databazy.

mam to takto:

Kód:
$usr=mysql_query("select nick from users where activated='1' order by nick asc ");
 
 while ($data=mysql_fetch_array($usr)) { ?>
     
<option value="<?php echo $data['nick'];?>"><?php echo $data['nick'];?></option>

<? } ?>

</select>



Avsak aj na localhoste to dost trva kym sa vsetky nicky nacitaju do selectu a na serveri to bude este dlhsie.

Je tento dotaz na databazu v poriadku, alebo sa ten vypis da este nejak zrychlit, optimalizovat?

Diky


Offline

Čestný člen
Čestný člen
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.09.2009 14:36 | optimalizacia vypisu z dtb

Urcite potrebujes vyberat vsetky nicky? Nemam predstavu, co s tym chces robit. Keby si napisal, naco to potrebujes, poradime lepsi sposob. :rolleyes:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.09.2009 14:55 | optimalizacia vypisu z dtb

pripájam sa k Ďurimu. Ale ak by si predsa len na tom trval, sprav si niečo ako cache. To spočíva v tom, že do nejakého súboru si uložíš všetky tie dáta ako vyserializovaný array a niekde si uložíš aj informáciu o čase posledného uloženia. Potom porovnávaš čas posledného uloženia s aktuálnym časom a keď je rozdiel viac ako čo ja viem 10 minút, urobíš select a zas to uložíš. Tým pádom nemusíš toľko ťahať z db pokaždé, ale cesta k dátam je o dosť kratšia a menej náročná.
Každopádne kašli na to a nájdi iné riešenie, pri ktorom by si nepotreboval 30 000 <option>-ov. Mňa ako užívateľa by moc nepotešil taký select. Tým duplom ak by som išiel na stránku z mobilu. Ten chudáčik má veľké problémy, keď sa snažím otvoriť veľké html.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.09.2009 14:56 | optimalizacia vypisu z dtb

ide vlastne o posielanie sprav inym uzivatelom /nieco ako rychla posta/ a tento select mam preto, aby odosielatel vedel rychlo vybrat konkretneho uzivatela komu spravu pise - proste ak nevie jeho nick alebo aby ho nemusel niekde hladat.

Edit// s tym cache neviem ci je dobry napad, nakolko kazdu minutu sa mozu registrovat stovky novych uzivatelov...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.09.2009 15:02 | optimalizacia vypisu z dtb

Tak tam daj obyčajný input. Select s 30 000 užívateľmi určite neslúži na urýchlenie výberu. Skús cez ajax spraviť autosuggestion.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.09.2009 15:07 | optimalizacia vypisu z dtb

no ale co mi pomoze prazdny input..ked odosielatel napr. si nepamata nick toho komu pise atd...

no a ajax neovladam, takze riesenie len v ramci html/php.

Ale suhlasim s tym, ze tolko optionov je fakt blbost. No ked nebude ine riesenie, tak necham ten input prazdny.

Ak sa nemylim aj na znamom chatovacom portali maju pisanie novych RP s prazdnym polom.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.09.2009 15:12 | optimalizacia vypisu z dtb

neopagan píše:
ked odosielatel napr. si nepamata nick toho komu pise
Tak ma asi pamat ako dazdovka a nema co pouzivat zlozite internetove portaly. Co ti brani napriklad v profile uzivatela spravit odkaz "napisat spravu tomuto uzivatelovi" a po kliknuti sa otvori okno s uz vyplnenym inputom? Alebo spravit vyhladavanie ako tu na fore?
Ten ajax autosuggestion je dobry napad. Na internete je mnozstvo tutorialov, tak by som sa o to pokusil. Pripadne napis do spravnej sekcie tu na fore a niekto sa ti na to pozrie :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.09.2009 15:17 | optimalizacia vypisu z dtb

ano, v profile mam odkaz na poslanei spravy a vtedy sa objavi nick toho konkretneho uzivatela. a mam aj vyhladavanie uzivatelov.

Len ked chce napisat novu cistu spravu, vtedy musi rucne dopisat nick. Ale to je fakt, ze asi uz moc spekulujem, hadam uzivatel nebude taky blby.

Ok, takze dam tam input a vyriesene.

to autosuggestion si urcite pozriem...vdaka vam.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.09.2009 15:23 | optimalizacia vypisu z dtb

Ďuri píše:
Tak ma asi pamat ako dazdovka a nema co pouzivat zlozite internetove portaly.
V tom prípade by som musel byť nezamestnaný :D Preto som rád, že existuje ctrl+c a ctrl+v (prípadne ctrl+insert, shit+insert)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 20.09.2009 18:06 | optimalizacia vypisu z dtb

super..spravil som tam ten autosuggestion, funguje to perfektne... postupne filtruje uzivatelov podla toho ake pismena zadava uzivatel.

Trosku ma stve ze ked da napr. len prve pismeno A tak sa zobrazi asi 1000 uzivatelov na A - proste siahodlhy zoznam. Skoda ze to neni riesene tak ze vyska toho zoznamu by bola napr.400px a scrollovalo by sa to..aspon teda nevidel som tam ziadnu taku moznost nastavit vysku zoznamu.

Ale nevadi, je to v pohode.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.09.2009 18:07 | optimalizacia vypisu z dtb

Daj tam limit, alebo ponúkaj až po dvoch zadaných písmenách.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 20.09.2009 18:57 | optimalizacia vypisu z dtb

ok, urobil som to tak, ze zoznam ponukne az po 2 zadanych pismenach...

diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
optimalizacia vypisu z dtb

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 21.09.2009 23:08 | optimalizacia vypisu z dtb

caka ma podobny problem

aj ked nie teraz ale v blizskej buducnosti uz stym pocitam a neviem si stym rady

tak pls neopagan keby si mohol nejaky ten navod alebo tie zdrojove kody

staci ak das zdrojaky urcity ludia na tomto fore mozno spravia stoho aj nejaky navod/tutorial


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
 [ Príspevkov: 13 ] 


optimalizacia vypisu z dtb



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnanie veku v dtb

v Databázy

0

111

26.09.2014 14:18

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodny vyber z dtb

v Databázy

5

509

01.06.2009 12:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis z dtb - 2 moznosti

v PHP, ASP

2

145

27.09.2016 10:37

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie výpisu

v PHP, ASP

3

219

23.11.2011 23:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s importom tabulky v dtb

v Databázy

5

469

15.10.2009 22:19

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I:/K: RAM + DVB-T DTB

v Kúpim

0

54

11.04.2013 17:35

otec87

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenie vypisu pola ..

v PHP, ASP

3

283

01.07.2009 17:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie výpisu podľa abecedy

v PHP, ASP

3

437

05.02.2011 12:18

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poprosím o analýzu výpisu tracert

v Siete

18

694

02.01.2009 18:20

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nazov pola tabulky do vypisu

v Databázy

7

545

29.08.2009 16:04

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis zavisly na vypise predchadzajuceho vypisu

v Databázy

2

290

14.07.2011 22:59

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vlozenie PHP premennu do sql vypisu

v PHP, ASP

6

179

12.05.2013 10:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena vypisu pri zmene hodnoty v combo boxe

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

324

08.09.2008 21:25

Broko71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Optimalizácia

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

588

15.09.2008 23:49

cuMphort

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OPTIMALIZACIA

v Ostatné programy

2

232

04.09.2010 9:09

petos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Optimalizácia

v Ponuka práce

1

1076

22.02.2009 23:13

Flety



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF