Opticky magio internet v byte - ťahanie signálu do obývačkyZdravim, mám opticky magio internet XL 300mbit s možnosťou zrýchlenia na 1Gbit. Bývam v byte, ktorý prerábame . Technik mi pri inštalácii poradil, aby som router nechal v chodbe pri vchodových dverách, aby som nemusel ťahať opticky kábel až do obývačky, vraj by sa mohol poškodiť. Otázka znie, akým spôsobom dotiahnuť signál do obývačky ? Čítal som o konvertoroch z optiky na klasicky RJ45, čiže konvertor by ostal v chodbe a do obývačky by som ťahal už len rj45 kábel. Dalsia možnosť by bola nechať prvý router v chodbe, a do obývačky ťahať rj45 kábel, kde v obývačke by bol druhý router. Ktora možnosť je pre mna najvýhodnejšia a najlepšia ? Tak aby nedošlo k strate rýchlosti a wifi signálu ? Pripadne mi pomôžte navrhnúť ešte nejaké iné riešenie, ďakujem. Robil som nedávno, optika natiahnutá do jednej izby a odtiaľ natiahnuté rj45 po celom byte, jeden router mi stačí. Ak je to väčší byt tak optiku / router ideálne niekde do stredu aby bol optimálny signál na wifi Tiež som pred rokom prerábal celý byt, mám net 1gb od tcomu. V šatníku (najbližšie pri chodbe) mám hore nad dverami rackovu sktrinku v ktorej mám privedený optický kábel z chodby paneláku (len cez stenu navrtaný) v skrinke je router a vyvedené všetky cat cáble z bytu, dokopy 16 kablov, zatiaľ mám zapojených v routry len 4, ked budem potrebovať viac dokúpim switch. Rýchlosť 1gb v pohode po celom byte ale tahal som cat6a kable, ale myslím že by to na tú vzdialenosť zvládli aj cat5e/cat6. Čo sa týka wifi mám router od tcomu ktorý je v plechovej skrinke na kraji bytu a v pohode signál v celom byte (103m2). Rozhodol som sa tak, že opticky kábel pôjde do routra od telekomu, ktorý bude v chodbe na stene, z neho potiahnem jeden rj45 kábel do obývačky kde bude switch, a z neho ďalšie káble do tv, pc, xbox, ps. Malo by to byt v poriadku že ? Načo dať pozor pri kupovaní switchu ? Okrem toho aby bol 1Gbit. Vďaka. Ale magio TV je zvlášť výstup pre TV .Alebo telku nebudeš mať? aha sakra to som nedomyslel .. tak asi budem musiet tahat dva kable do obyvacky .. cez wifi sa to neda riesit ? Cize rj45 kabel z routra musi ist priamo do TV ? Ked to pojde cez switch nebude to fungovat ? Router mam huawei hg8245h a nevyzera zeby tam bol nejaky specialny port osobitne pre TV .. Máš tam 2x výstup lan pre magio box a 1x net.Ak nechceš ťahať kábel,tak powerline. https://goo.gl/images/1E1vXWmas na mysli tie TEL1/TEL2 porty ? lebo podla manualu : TEL1, TEL2 – Konektory pre pripojenie telefonickej pevnej linky5. Pripojte čierny ethernetový kábel priložený k Magio Boxu do jedného zo žltých portov optického Magio Wi-Fi routraoznačených ako LAN1 až LAN4.6. Druhý koniec čierneho kábla zapojte do konektora Magio Boxu označeného ako NETWORK (LAN). No neviem,mám ten router.Ak sa nemýlim ,keď pozerám na Lan porty,tak net mám iba na prvom z pravej strany.Nie som teraz doma. Poslal som obrázok, tam je to popísané, plus aj v návode sa píše že kábel z boxu ...
Opticky magio internet v byte - ťahanie signálu do obývačky |