Opakovaná kontrola disku po spuštění počítačeCafte, chcem sa spytat: stale ked zapnem pc tak mi kontroluje particiu D nic ine a aj ked to necham kontrolovat aj ked nie tak mi to pri dalsom starte kontroluje zase a nikdy nenajde ziaden problem, cim to moze byt? mozem to stale zrusit? Do konzole napiš CHKNTFS /X D: To už je tady po tolikáté, že to dám jako důležité. presne toto alebo to X nieco znamena? a co mi to urobi? ??? dozviem sa to? CHKNTFS.exeCheck the NTFS file system with CHKDSKSyntax CHKNTFS drive: CHKNTFS /C drive: CHKNTFS /X drive: CHKNTFS /t CHKNTFS /DKey drive : Specifies a drive letter. /C : Check - schedules chkdsk to be run at the next reboot. /X : Exclude a drive from the default boot-time check. Excluded drives are not accumulated between command invocations. /T : Change the Autochk.exe initiation countdown time (time in seconds) If you don't specify Time: displays the current countdown time. /D : Restore the machine to the default behavior; all drives are checked at boot time and chkdsk is run on those that are dirty. This undoes the effect of the /X option. Ak potrebuješ preložím tito... Štart - spustiť - chkdsk /? -> vypíše ti možnosti ok ,ale ked budem potrebovat niekedy kontolu po pade systemu alebo nekorektonom vypnuti pc tak sa mi pusti??? ok ,ale ked budem potrebovat niekedy kontolu po pade systemu alebo nekorektonom vypnuti pc tak sa mi pusti??? Nespustí a buď rád. Nedá se nijak ovlivni to, co systém opravuje. Opětovné napsání toho samého příkazu to však zase povolí, ale CHDSK /D: funguje stále i když je automatická kontrola vypnutá a pak je tu ještě normální kontrola disku v systému. Takze, mne robilo to iste s diskom tak som spavil tak ako ste tu pisali. Ale teraz ked chcem defragmentovat disk tak mi napise: ZISTILO SA, ZE JE NAPLANOVANE SPUSTENIE NASTROJA CHKDSK NA ZVAZKU: LOKALNY DISK (E:). SPUSTITE PROGRAM CHKDSK /F. Co to do certa odo nma chce? ...
Opakovaná kontrola disku po spuštění počítače |