[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.02.2008 10:20 | OOP

zdravim, najde sa niekto, kto mi dokaze "ludskou recou" vysvetlit/ukazat, najlepsie na priklade, ake ma vyhody OOP v php oproti klasickemu programovaniu+funkcie? Vie mi to tu niekto pekne vysvetlit? Pozeral som par linkov co sa objavili aj na tomto fore, aj som hladal na google, ale nenasiel som pre mna (kazdy ma iny sposob rozmyslania, vsakze) zrozumitelne podane vyuzitie objektov, ked velmi podobny vysledok dokazem dosiahnut pomocou pouzitia dobre napisanych funkcii...(osetrenie spravnosti udajov atd). Prosim, skuste uviest aj prakticke ukazky... Rovnaky mam problem aj v C++, aj ked tam si uz viem vyuzitie predstavit omnoho lepsie. Neviem ci kvoli tomu zakladat novu temu alebo jak to spravit..
dakujem vsetkym, co skusia poradit :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 28.02.2008 10:38 | OOP

hmm v PHP to fakt až také výhody nemá, keďže spracovanie prebieha na serveri a po skončení je ukončené, kým v Cčku prebieha. Ako si napísal, to isté dosiahneš ak budeš používať dobre funkcie, ale ide o to, že s OOP máš lepší prehľad "čo sa v skripte deje", teda aspoň ja to používam kvôli lepšiemu prehľadu a o trocha lepšou manipuláciou.


_________________
It easier to run away
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
Napísal autor témyOffline : 28.02.2008 10:41 | OOP

vies ukazat priamo aj priklad ? najlepsie ukazat to iste na jednej strane napisane ako funkcie a na druhej strane pomocou objektov ?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.02.2008 11:21 | OOP

napriklad prehladnejsi select cez mysql:
Kód:
$result=mysql_query('select * from users');
while($row=mysql_fetch_object($result))
{
  echo $row -> meno; //vypise udaj zo stlpca meno
  echo $row -> adresa; //vypise adresu
}


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Čestný člen
Čestný člen
OOP

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 28.02.2008 11:31 | OOP

djsulo píše:
napriklad prehladnejsi select cez mysql:
Kód:
$result=mysql_query('select * from users');
while($row=mysql_fetch_object($result))
{
  echo $row -> meno; //vypise udaj zo stlpca meno
  echo $row -> adresa; //vypise adresu
}
oop nieje o pouzivani objektov. oop je sposob myslenia a navrhu aplikacie. sam sa snazim dlhsiu dobu prist oop na chut no stale u mna prevladaju navyky z proceduralneho programovania.
el mariachi skus si najst nieco o navrhoch aplikacii, modelovani software a podobne. nejake uml diagramy a tak. na tom pochopis sposob oop asi najlepsie. pripadne sa skus este poobzerat po tejto knihe Myslíme objektově v jazyku Java 5.0. autor je odbornik na vyuku oop.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.02.2008 11:42 | OOP

pytal sa na priklad..., lenze v php toho vela nie je. ja som napriklad kamarat aj s delphi a tam je toho viac ;)


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
Napísal autor témyOffline : 28.02.2008 11:42 | OOP

dobre, dakujem, skusim popozerat. a ako to je prakticky s vyuzivanim tried v php ? nech sa na to kukam jak xcem, vzdy mi pride rychlejsie napisat funkcie a tie davat zmysluplne dohromady.. tiez tomu celemu neviem prist na chut, lebo som zvyknuty na proceduralne programovanie a nejak mi tie vlastnosti oop do html stranok nezapadaju :cry:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.02.2008 11:58 | OOP

nic si z toho nerob, aj ja som zacal pozerat OOP v PHP a nedosiel som na nic, k comu by bolo lepsie ako proceduralne programovanie (okrem vypisovania x mysql).


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 28.02.2008 12:42 | OOP

ja programujem hociako.. hlavne že to funguje :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2008 14:53 | OOP

a to OOP to je napr. aj Smarty? lebo sa mi zda ze hej


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
OOP

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 28.02.2008 14:56 | OOP

Drako píše:
a to OOP to je napr. aj Smarty? lebo sa mi zda ze hej
ano aj smarty je pisany pomocou oop


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2008 15:10 | OOP

tak teda aspon na to to je dobre, pretoze urobit dobre CMS bez smarty je asi dost obtiazne napr.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 28.02.2008 16:18 | OOP

to nie . Smarty je len FastTemplates systém. (akurát aj ja programujem niečo podobné v OOP)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2008 16:24 | OOP

ale smarty je robene predsa cez OOP a momentalne to je jedno na co to sluzi


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 28.02.2008 16:32 | OOP

ako uz spominal suchy tusim. OOP je sposob myslenia. tj. v OOP sa da robit abstraktnost a polymorfizmus o akom sa ti v proceduralnom programovani nesnivalo. a nesmiem zabudnut na dedenie bez ktoreho by OOP nemalo ziadny zmysel. OOP je prave na veci ako template, session, napr na grafy, osetrovanie vynimiek. etc etc... ale pokial je OOP pouzite nevhodne tak je lepsie ostat pri procedurach ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
Napísal autor témyOffline : 28.02.2008 16:51 | OOP

vl4kn0 píše:
ako uz spominal suchy tusim. OOP je sposob myslenia. tj. v OOP sa da robit abstraktnost a polymorfizmus o akom sa ti v proceduralnom programovani nesnivalo. a nesmiem zabudnut na dedenie bez ktoreho by OOP nemalo ziadny zmysel. OOP je prave na veci ako template, session, napr na grafy, osetrovanie vynimiek. etc etc... ale pokial je OOP pouzite nevhodne tak je lepsie ostat pri procedurach ;)


jasne, toto som pocul/cital uz asi milionkrat, ale mna by zaujimal nejaky pekny priklad (dostatocne komplexny a zaroven jednoduchy), na ktorom by sa to dalo vystizne ukazat, samozrejme s patricnym komentarom :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 28.02.2008 18:32 | OOP

el mariachi píše:
jasne, toto som pocul/cital uz asi milionkrat, ale mna by zaujimal nejaky pekny priklad (dostatocne komplexny a zaroven jednoduchy), na ktorom by sa to dalo vystizne ukazat, samozrejme s patricnym komentarom :)

tak si otvor phpBB a tam si pozri classu template.php . je jednoduchy krasny. alebo by som sem mohol postnut priklady ale tak maximalne co sa ako robi priklad na polymorfizmus, dedenie tried. ak by bol zaujem.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.02.2008 18:40 | OOP

http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=229
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=234

a krasny navod je na http://php.interval.cz/objektove-orient ... oop-v-php/


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2008 20:37 | OOP

no ja som si to tiež hľadal a našiel som zopár výsledkov
po odmyslení kecov o ľudskom myslení, prídeme na to, že OOP má nejaké tie výhody. Asi hlavnou je skracovanie. Ide o to že pri funkciách máš -> sprava(...);
zatiaľ čo pri OOP máš class -> vlastnosť

využitie hlavne pri MYSQl pri query a fetch array.

Ja osobne všetko píšem ručne a nie som moc nadšený. Funkciu mám iba jednu (čo sript to iná procedúra) a OOP som ešte netestoval

Smarty - ja vlastne robím isté systémy (keďže môžeš celý obsah stránky) a nevyužívam ich, pozrel som si ich, nepochopil , vymazal som


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 29.02.2008 19:56 | OOP

No tak ja som si spravil na jeden svoj web taký jednoduchší template systém aj bez OOP a celkom dobre to ide :) chcel som najskôr cez OOP, ale potom som to vzdal.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
OOP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.02.2008 20:24 | OOP

OOP je v php vyhodne pouzit najma v rozsiahlych projektoch, v malych to nema vobec ziadnu cenu a ani ucinok.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 21 ] 


OOP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP kniha

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

287

02.12.2011 21:36

matwej

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP

v PHP, ASP

3

126

18.02.2013 7:20

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP

v PHP, ASP

1

309

29.04.2010 17:32

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP, premenna

v PHP, ASP

1

432

26.10.2009 21:44

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie, chyba, oop

v PHP, ASP

6

294

03.03.2011 14:52

janik366

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP pripojenie databazy

v PHP, ASP

4

364

11.09.2010 15:44

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP v PHP

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

41

2172

28.11.2009 16:01

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP a konstruktor

v PHP, ASP

8

406

01.04.2008 17:06

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menu v oop

v PHP, ASP

2

162

07.11.2011 20:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PHP] OOP diskusia

v PHP, ASP

7

2137

30.03.2015 12:59

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus OOP smernik

v Delphi, Visual Basic

0

179

30.03.2014 1:56

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP v PHP

v PHP, ASP

1

615

02.06.2009 11:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP problémy začiatočníka

v PHP, ASP

11

224

13.11.2014 13:29

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delphi - dedenie, zapuzdrenie, OOP...

v Delphi, Visual Basic

13

1088

21.11.2009 20:51

TheK.SVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP MYSQLi Class

v PHP, ASP

6

312

08.04.2012 15:42

lolexc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

database class, oop php

v PHP, ASP

10

499

16.02.2010 15:12

rooobertek



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF