[ Príspevkov: 42 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 17.11.2009 16:43 | OOP v PHP

Mám doma knihu o PHP a je rozdelená do dvoch častí. OOP a klasické funkcie.

Keď tak čítam to OOP, tak mám z toho desný pocit a nevidím jeho využitie na webe. Je tam čosi o tom aj napísané v tom zmysle, že to pre web moc použiteľné nieje, ale keďže sa všade o objektovom PHP píše, tak neviem čo si mám o tom myslieť. Priznávam, ide z toho na mňa des a radšej by som bol, keby to nebolo a keby som sa na to mohol vykašľať.
Používa sa to teda na webe, alebo nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 17.11.2009 16:58 | OOP v PHP

Jasne ze pouziva :D OOP nie je ziadna veda. PHP sidce neponuka tolko moznosti ako napr. C# aj ked dnes je uz na slusnej urovni. Ide o inu ideologiu ale neni na tom nic strasne. Dobre je ak si to budes kombinovat a skusat v PHP trosku mixovat proceduralne programovanie s OOP. Nie je dobre zavrhnut OOP a kodit len proceduralne. Napis si par tried a uvidis sam...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 17.11.2009 17:08 | OOP v PHP

No, ale príde mi to, ako spomalenie webu, keďže najprv sa musia vytvoriť všetky inštancie a až potom sa začne generovať HTML. Tak je to nejak aj v tej knihe napísané. hlavne o to mi ide.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.10.09
Prihlásený: 09.12.09
Príspevky: 89
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Slovensko
NapísalOffline : 17.11.2009 17:10 | OOP v PHP

OOP je dôležité vedieť :) takmer všetky vätšie aplikácie sú napísané v OOP. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 17.11.2009 17:12 | OOP v PHP

camo píše:
No, ale príde mi to, ako spomalenie webu, keďže najprv sa musia vytvoriť všetky inštancie a až potom sa začne generovať HTML. Tak je to nejak aj v tej knihe napísané. hlavne o to mi ide.


Zase take spomalenie webu to nebude ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 17.11.2009 17:17 | OOP v PHP

No dobre, dúfal som, že sa zaobídem aj bez toho. Ide z toho na mňa des :shock:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 17.11.2009 17:20 | OOP v PHP

camo píše:
No dobre, dúfal som, že sa zaobídem aj bez toho. Ide z toho na mňa des :shock:


Bez toho sa smozrejme zaobides a mozes aj vacsi projekt spravit cisto proceduralne ale OOP ma nepopieraelne vyhody a celkovo je to prehladnejsie, nepotrebujes robit tku podrobnu dokumentaciu a pod. Vyhod je velmi vela a velmi vela je to tom vsade pisane. Jedine ako to zistis je ze si to skusis ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.11.2009 20:01 | OOP v PHP

Pri objektovom programovaní sa ľahšie spĺňa DRY.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.11.2009 20:04 | OOP v PHP

camo píše:
No, ale príde mi to, ako spomalenie webu, keďže najprv sa musia vytvoriť všetky inštancie a až potom sa začne generovať HTML. Tak je to nejak aj v tej knihe napísané. hlavne o to mi ide.

HTML sa ti generuje vždy nakonci, či robíš procedurálne alebo objektovo. (teda ako sa to vezme)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.11.2009 21:02 | OOP v PHP

No kód, kde máš pomiešané všetko dokopy - dizajn aj logika, všetko nakope, je ešte stále dosť bežnou praxou (dosť odpornou).

Pokiaľ ide o to spomalenie - nie je to nič závažné, kvôli čomu by bolo treba obetovať pekný kód.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 18.11.2009 22:49 | OOP v PHP

Tominator:
Ale aj priebežne.

To all:
No ale zrátava sa predsa dokopy veľkosť HTML + obrázky+ rýchlosť serveru + zaťaženosť siete + PHP. Takže nejde len o kód. :shock:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.11.2009 23:07 | OOP v PHP

Keď sa skript vykonáva dlhšie ako by sa mal, tak si ho zle napísal, bez ohľadu na to, či používaš alebo nepoužívaš OOP.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 18.11.2009 23:50 | OOP v PHP

camo píše:
Ale aj priebežne.
To si môžeš dovoliť len pri veľmi jednoduchých stránkach, pri nich asi fakt OOP prístup naplno nevyužiješ. Veľká väčšina poriadnych projektov (frameworky, CMS...) funguje na OOP. Koniec-koncov, na programovanie stránok môžeš použiť v podstate akýkoľvek jazyk - bežné sú skriptovacie Perl, Python, Ruby, ale aj C# či Java. V Perl-e OOP použiť nemusíš, ale v Pythone, C# a Jave je takmer všetko objekt a v Ruby je dokonca úúúplne všetko objekt (aj čísla).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 19.11.2009 0:35 | OOP v PHP

Takže pre začiatok sa vzdám väčších projektov, frameworkov, CMS a pod. a budem robiť jednoduché stránky. ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 19.11.2009 8:45 | OOP v PHP

Heh, tak keby si chcel od začiatku robiť veľké veci, musel by si byť génius, aby ti to skutočne fungovalo.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.11.2009 18:28 | OOP v PHP

camo píše:
Tominator:
Ale aj priebežne.

To all:
No ale zrátava sa predsa dokopy veľkosť HTML + obrázky+ rýchlosť serveru + zaťaženosť siete + PHP. Takže nejde len o kód. :shock:

Tak priebežne ... ono aj tak sa to musí nakonci celé pospájať a poslať prehliadaču ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.11.2009 18:35 | OOP v PHP

OOP sa myslí iba generovanie stránke cez nejaký template parser alebo aj niečo naviac ak je to iba o tom template parsovaní tak v poslednom čase zisťujem, že je to naozaj jednoduchšie ale aj tak mám radšej spájanie designu a logiky, niekomu sa to zdá odporné a niekomu jednoduchšie a rýchlejšie. :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
OOP v PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 20.11.2009 18:43 | OOP v PHP

Flety píše:
OOP sa myslí iba generovanie stránke cez nejaký template parser
Pockaj, nerozumiem. OOP zdaleka nie je iba o parsovani template, aj ked ano, template trieda sa ti naozaj moze zist. Ja OOP pouzivam prakticky na vsetko, ak robim nejaky system, kod potom moze byt omnoho prehladnejsi.
Samozrejme si vzdy vsetky triedy pisem sam, nechcem mat v kode nic zbytocne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.11.2009 18:46 | OOP v PHP

Tak čo to teda robí? Viem že to ešte pracuje so súbormi ako napríklad zip, rar či upravuje obrázky a tak ale je to v podstate to isté ako keby som si namiesto jedenej triedy napísal jednu funkciu?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
OOP v PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 20.11.2009 19:23 | OOP v PHP

OOP nie je nic konkretne, to je len sposob programovania - vytvoris si objekty, ktore mozu mat metody (ekvivalent funkcii) a clenov (ekvivalent premennych). Pekne to je vidiet na Javascripte, ktory je cely objektovy - mozes napr. zapisat
Kód:
document.getElementById('foo').parentNode.nextSibling.getElementsByTagName('bar')
miesto nejakeho proceduralneho
Kód:
getElementsByTagName('bar', nextSibling(parentNode(getElementById('foo', document))))
Snad vidis, co je prehladnejsie.
Ono nejde o 1 funkciu. Ak by sa nieco dalo zapisat do 1 funkcie, nema zmysel vytvarat triedu. Ale v triede moze jedna metoda volat druhu alebo mozu metody medzi sebou zdielat premenne, ktore nie su globalne, co sa pri beznych fciach neda.
To, o com hovoris ty, su len konkretne triedy. Ale aj tie triedy maju vela metod, napr. pozri tuto. Prepisovat to do fcii by bolo menej prehladne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.11.2009 19:33 | OOP v PHP

Takže v podstate to nie je nič bez čoho by som sa nezaobišiel.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 20.11.2009 20:43 | OOP v PHP

nechapem co tu riesite... Flety, skus si naprogramovat nieco vacsie (nemyslim ziaden eshop a podobne) v proceduralnom programovani a pozri sa do toho o par mesiacov... hlava sa ti zatoci. oop bol urcite obrovsky krok vpred pre php. ja osobne mam urobene svoje triedy, ktore sa daju pouzit hocikde. a ver, ze ti to usetri polovicu zivota...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 21.11.2009 12:22 | OOP v PHP

To ze pri programovani pouzivas par tried este neznamena ze mas objektovo orientovany kod ;)
Garantujem vam ze minimalne polovica z vas by sa v cisto objektovo napisanom php projekte vobec nevyznala. Akurat ste taky este nevideli ;)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...
NapísalOffline : 21.11.2009 15:23 | OOP v PHP

camo pomaličky si choď krok za krokom. To je dobrá voľba, že si si na učenie nejakého jazyka kúpil knihu. Aspoň mne príde kniha na toto lepšie, ako internet, lebo môžeš sa jej dotknúť, ovoniať ju, pohodlne sa v nej orientovať, máš zaručenú trvanlivosť údajov a hlavne máš na jedne kope dosť veľa toho, čo potrebuješ vedieť. Ak máš nejakú referenčnú príručku (to sú asi nahrubšie knihy o programovaní), tak tam nájdeš o danom jazyku fakt všetko dôležité a nemusíš sa prácne a väčšinou aj dlho prehrabávať v útržkoch porozhadzovaných na internete. Poriadna kniha o programovaní je síce poriadne drahá (môj osobný rekord 50 €), ale určite to stojí za to. Človeka, ktorý sa ešte nevyzná vodí tak povediac za ručičku a odhaľuje mu nepoznaný svet tak, ako to internet nedokáže. Ja mám z oblasti programovania, grafiky a Linuxu už 25 kníh vrátane programátorských slovníkov a minimálne mám z nich potešenie :-) aj keď to málokto chápe. Mama mi ich nesmie ani poukladať :D


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 21.11.2009 17:54 | OOP v PHP

Tak dík moc za odpoveďe.

Len ešte doplním, že aj keď používa človek OOP, musí vedieť čo tie jednotlivé triedy dokážu a to je to isté ako vedieť, čo robia jednotlivé funkcie, nie? Len to lepšie vyzerá v kóde. Ale pre pochopenie kódu je potrebné aj tak vedieť čo ktorá trieda v sebe obsahuje. A to je zase nový rozsah príkazov, ktoré treba ovládať a teda pre začiatočníka ešte väčší chaos.
Uznávam, že čitateľnosť kódu je omnoho lepšia, ale tá rýchlosť v súvislosti s WWW stránkami a rozsah príkazov jazyka, ktoré treba ovládať, ma prikláňa k funkciám.
Teda pre začiatok by som sa tým radšej netrápil. Možno tak o dva roky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.11.2009 18:29 | OOP v PHP

GoodWill: nj, to iste by som mohol povedat ja o tebe. a strukturovane vobec neprogramujem, ak narazas na to. mam vlastne mvc...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 21.11.2009 19:48 | OOP v PHP

Flety: OOP je vlastne skupina funkcií ktoré so sebou navzájom spolupracujú. Môžem im aj prideliť spôsob komunikácie cez interface a podobne. Je to bežná vec v programovancích jazykoch ako C či Java (a dnes už skoro vo všetkých).

Výhody PHP:
1. prehľadnosť -> OOP kód je vždy prehľadnejší
2. univerzálnosť -> každá dobrá OOP trieda by mala byť univerzálna
3: zapuszdrenosť -> teda kopec práce pod jednou strechou

Mne sa na tom páči hlavne to, že môžem krokovať :D Ale tak obrovská výhoda OOP je to, že si môžeš urobiť "triedy na všetko", a potom už iba riešiš:
Zmenšenie obrázka -> OOP trieda image
Nahratie obrázka na server -> OOP trieda upload
Komunikácia s DB -> OOP trieda mysql
Vypísanie výsledku -> OOP trieda template parser

A to môžeš využívať aj v 10 rôznych súboroch, v inom poradí a pod. Čiže všetko je univerzálne a napíšeš sa omnoho menej.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 21.11.2009 22:40 | OOP v PHP

Ak tomu správne rozumiem tak mám jedno či si vytvorím triedu s 10 funkciami a 10 procedúrami, alebo si vytvorím funkciu s 10 inými funkciami a 10 procedúrami. Rozdiel je iba v tom, že to neapíšem
Kód:
getElementsByTagName('bar', nextSibling(parentNode(getElementById('foo', document))))
ale
Kód:
document.getElementById('foo').parentNode.nextSibling.getElementsByTagName('bar')


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
OOP v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.11.2009 9:38 | OOP v PHP

myslim si, ze "zaciatocnik" vyhody oo programovania nikdy nepochopi (alebo len velmi tazko), ak nebude vidiet vedla seba ukazkovy proceduralny a oop kod, ktory sluzi na tu istu vec... zbytocne sa mu bude vysvetlovat dedicnost, polymorfizmus, zapuzdrenie, abstrakcia, ak sa s tym v zivote nestretol, a teda nevie, na co vsetko sa to da vyuzit... oop pride "na chut" az v skutocne plnohodnotnych oop jazykoch, a nie v php, ktory sa v tomto smere v sucasnej verzii povazuje za slaby odvar resp. nepodarok...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
OOP v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 22.11.2009 13:24 | OOP v PHP

Takže kým sa budem zaoberať iba PHPčkom, nemusím sa o OOP zaujímať? A je to tak, že OOP sa líši len zápisom, alebo toho dokáže spraviť viac ako procedurálne?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 42 ] 1, 2


OOP v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP

v PHP, ASP

1

309

29.04.2010 17:32

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP

v PHP, ASP

3

126

18.02.2013 7:20

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP v PHP

v PHP, ASP

1

615

02.06.2009 11:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PHP] OOP diskusia

v PHP, ASP

7

2137

30.03.2015 12:59

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

database class, oop php

v PHP, ASP

10

499

16.02.2010 15:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP MYSQLi Class

v PHP, ASP

6

312

08.04.2012 15:42

lolexc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP problémy začiatočníka

v PHP, ASP

11

224

13.11.2014 13:29

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oop php - vyuzitie, vyhody

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1890

24.05.2008 15:04

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oop v php - predavanie udajov

v PHP, ASP

1

188

16.02.2010 19:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP

v PHP, ASP

20

966

29.02.2008 20:24

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP kniha

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

287

02.12.2011 21:36

matwej

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP, premenna

v PHP, ASP

1

432

26.10.2009 21:44

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menu v oop

v PHP, ASP

2

162

07.11.2011 20:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP pripojenie databazy

v PHP, ASP

4

361

11.09.2010 15:44

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP a konstruktor

v PHP, ASP

8

406

01.04.2008 17:06

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus OOP smernik

v Delphi, Visual Basic

0

179

30.03.2014 1:56

F3RY



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF