[ Príspevkov: 33 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.03.08
Prihlásený: 01.04.14
Príspevky: 3
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.05.2008 10:19 | oop php - vyuzitie, vyhody

Caute chem sa spytat ludi co robia s oop v php, otazku co mi uz dlhsie vrta hlavou :)

Mam algoritmizaciu oop zvladnutu z c++ a aj pascalu. Ale v php nerobim objektovo, proste mi to k sebe nepasuje vo vyuziti.

Chcem sa spytat ake su vyhody? okrem prehladnosti, ktoru by som radsej vyriesil funkciami vo zvlast suboroch.

Moj pohlad na oop v php:

Oop je v c++ velmi uzitocna vec je to obrovska vyhoda pristupovat k roznym metodam a ak vytvaram viac instacii, nehovorim o dynamickej alokacii operacnej pameti.
Ale v php aj ked si zadefinujem triedu tak po prekliknuti na inu straku je akokeby vsetko "fuc" a treba vsetko definovat znovu, ziadny pristup k predchadzajucim triedam.
A tiez davat html kod do metod, nieje to predsa vedsia zataz pre server?
A nakoniec sa vytvori jedna instancia.. zavolaju sa nejake metody a koniec.

Diky za nazory... aj ak ma vyvediete z pripadneho omylu budem vdacny :) alebo poukazete na svetle stranky.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.05.2008 10:24 | oop php - vyuzitie, vyhody

square píše:
Caute chem sa spytat ludi co robia s oop v php, otazku co mi uz dlhsie vrta hlavou :)

Mam algoritmizaciu oop zvladnutu z c++ a aj pascalu. Ale v php nerobim objektovo, proste mi to k sebe nepasuje vo vyuziti.

Chcem sa spytat ake su vyhody? okrem prehladnosti, ktoru by som radsej vyriesil funkciami vo zvlast suboroch.

Moj pohlad na oop v php:

Oop je v c++ velmi uzitocna vec je to obrovska vyhoda pristupovat k roznym metodam a ak vytvaram viac instacii, nehovorim o dynamickej alokacii operacnej pameti.
Ale v php aj ked si zadefinujem triedu tak po prekliknuti na inu straku je akokeby vsetko "fuc" a treba vsetko definovat znovu, ziadny pristup k predchadzajucim triedam.
A tiez davat html kod do metod, nieje to predsa vedsia zataz pre server?
A nakoniec sa vytvori jedna instancia.. zavolaju sa nejake metody a koniec.

Diky za nazory... aj ak ma vyvediete z pripadneho omylu budem vdacny :) alebo poukazete na svetle stranky.

v niektorych pripadoch je to naozaj maximalna zbytocnost, ale existuju pripady, kedy je oop v php naozaj uzitocne. ako priklad za vsetky uvediem napriklad pracu s mysql databazou, kedy oop neskutocne dokaze urychlit vsetky ukony a sprehladnit kod, zapuzdrit vstupy atd.
bohuzial oop v php nema az take uplatnenie ako v c++, ale je to aj logicke...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 14:25 | oop php - vyuzitie, vyhody

dovolím si nesúhlasiť pretože oop v databázach mi nepríde ako najlepšie riešenie (závisí samozrejme od vytvorenej triedy)
ja používam funkcie na prácu s MYSQL a som spokojný, šetrím kopcami riadkov ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.05.2008 14:33 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
dovolím si nesúhlasiť pretože oop v databázach mi nepríde ako najlepšie riešenie (závisí samozrejme od vytvorenej triedy)
ja používam funkcie na prácu s MYSQL a som spokojný, šetrím kopcami riadkov ...

pokial robis len connect a potom raz na stranke query tak jasne :lol:. ale pokial mas vyssie naroky ako na bezpecnost, tak na prehladnost kodu, tak je omnoho lepsie pouzit triedu.. to ze ty v 15-tich rokoch nepouzivas oop neznamena, ze je to zla vec ;) a to "setrenie kopcov riadkov" beriem ako zle povedany vtip, asi si potom ece nevidel kvalitnu mysql triedu v php...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 14:59 | oop php - vyuzitie, vyhody

začnem odkonca:
jedním pomerne dlhším príkazom získam: query - fetch array - while podmienka - úprava - výpis teda:
select("zaznam", "w", "texty","*", "WHERE ID>30","Nazov, Obsah","v","","","","spracuj.php?ID");
nhradím zhruba toto:
Kód:
(pripojenie +)
$zaznam=mysql_query("SELECT * FROM texty WHERE ID>30");
echo "<table>";
while($cojaviemco=mysql_fetch_array($zaznam))
echo "<tr onmouseover='over(this)' onmouseout='out(this)' onclick='spracuj.php?ID=$ID'><td>".$cojaviemco["Nazov"]."</td><td>".$cojaviemco["Obsah"]."</td></tr>";
echo "</table>";
(+ osetrovanie)


a teraz si predstav že mám fakt komplikované systémy kde toto bol len odvar. V jednom súbore som takto dvoma príkazmi ušetril 54 riadkov ... takže neviem neviem ... vtipi nevravím ...

oop bude také bezpečné ako ho naprogramuješ ...
a oop nepoužívam ale ani netvrdím že je to zlá vec ...
15 budem mať o 8 dní :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 15:05 | oop php - vyuzitie, vyhody

vies v com je problem v tej tvojej funkcii? Chyba je znovupouzitelnost, jednoducha modifikovatelnost a v neposlednom rade prehladnost...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.05.2008 15:38 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
začnem odkonca:
jedním pomerne dlhším príkazom získam: query - fetch array - while podmienka - úprava - výpis teda:
select("zaznam", "w", "texty","*", "WHERE ID>30","Nazov, Obsah","v","","","","spracuj.php?ID");
nhradím zhruba toto:
Kód:
(pripojenie +)
$zaznam=mysql_query("SELECT * FROM texty WHERE ID>30");
echo "<table>";
while($cojaviemco=mysql_fetch_array($zaznam))
echo "<tr onmouseover='over(this)' onmouseout='out(this)' onclick='spracuj.php?ID=$ID'><td>".$cojaviemco["Nazov"]."</td><td>".$cojaviemco["Obsah"]."</td></tr>";
echo "</table>";
(+ osetrovanie)


a teraz si predstav že mám fakt komplikované systémy kde toto bol len odvar. V jednom súbore som takto dvoma príkazmi ušetril 54 riadkov ... takže neviem neviem ... vtipi nevravím ...

oop bude také bezpečné ako ho naprogramuješ ...
a oop nepoužívam ale ani netvrdím že je to zlá vec ...
15 budem mať o 8 dní :)

asi tak ako vravel stenley.. jasne, bude ti to fungovat a robit priblizne rovnaku funkciu, ale...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 15:40 | oop php - vyuzitie, vyhody

stenley píše:
vies v com je problem v tej tvojej funkcii? Chyba je znovupouzitelnost, jednoducha modifikovatelnost a v neposlednom rade prehladnost...

aby som predisiel pripadnym nedorozumeniam:
namiesto "Chyba je" malo byt "Chyba jej (cize Chýba jej)"...

>square: php nie je typicky OOP jazyk (ako napr. java ci c++) a to hovori o vsetkom... sice sa to tam autori snazia nejako pretlacit, ale nie je to ono a myslim, ze ani nikdy nebude... ale uvidime, co prinesie dalsi vyvoj...


Naposledy upravil stenley dňa 23.05.2008 16:10, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 16:09 | oop php - vyuzitie, vyhody

prave naopak ... keby si videl zdrojaky pochopil by si že môžem celkovo zmeniť čo budem zobrazovať a formu zobrazovania (posledné úvodzovky) ... ale tie neuvediem ... veľa som sa narobil :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 16:23 | oop php - vyuzitie, vyhody

pravdupovediac, uz ked vidim funkciu s 11 argumentami, tak mi je jasne, ze to je pozliepane jedno cez druhe... ale v poriadku, narobil si sa :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 16:44 | oop php - vyuzitie, vyhody

... :) to hej ako vravíš 11 argumentov potom to prechádza ďalšími funkciami a nakoniec výsledok ... ale napr. na num_rows mám len tri argumenty - názov novej premmennej - premenná s SQL - či zobraziť si predsav napr:

p($a,$b,"e");


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.05.2008 17:07 | oop php - vyuzitie, vyhody

myslim ze tymi jedenastimi argumentmi funkcie bola otazka "uloha oop v php" plne zodpovedana :-D :-D :-D :-D


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 17:11 | oop php - vyuzitie, vyhody

preco?
ked urobis normalnu tiedu s vypisom tak budeš mať viac než 11 parametrov (inak znamenajú pred skupinou [napr <ul>], začiatok polôžky[<li>], koniec polôžky[/li], konies skupiny [/ul]) takže vravím môžem to aj priamo v jednej funkcií povedať čo chcem

a to "v" znamená už nadefinovanú skupinu ... konkrétne tabuľku s ukazovatkom :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.05.2008 17:18 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
preco?
ked urobis normalnu tiedu s vypisom tak budeš mať viac než 11 parametrov (inak znamenajú pred skupinou [napr <ul>], začiatok polôžky[<li>], koniec polôžky[/li], konies skupiny [/ul]) takže vravím môžem to aj priamo v jednej funkcií povedať čo chcem

a to "v" znamená už nadefinovanú skupinu ... konkrétne tabuľku s ukazovatkom :)

lol on sa este pyta preco...
pozri, nastuduj si daco o oop, daco o programovani a potom pokecame oki ? naozaj ma nebavi vysvetlovat, preco je blbost davat funkciu ktora prijima 11 argumentov


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 17:48 | oop php - vyuzitie, vyhody

ty si nastuduj nieco o OPP!
ja používam phpmailer - classy v OOP a viem ako to ide ... takže ty síce nadáš 11 argumentov ale dáš 11x $class->argument->"hodnota"


Offline

Čestný člen
Čestný člen
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 23.05.2008 20:46 | oop php - vyuzitie, vyhody

to ze pouzivas phpmailer este neznamena ze nieco o oop aj vies.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 20:54 | oop php - vyuzitie, vyhody

jeho presvedz Luksa ze neni všetko tak ako vraví a presveč týcho typkov že viem o čom hovorím lebo aj v classe zadávaš parametre ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 20:56 | oop php - vyuzitie, vyhody

jj, tymto zapisom $class->argument->"hodnota" si ma fakt presvedcil, ze vies o com hovoris :D
ale co ty nazyvas argumentami v triede, tak to su clenske premenne, argumenty su nieco ine...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 21:09 | oop php - vyuzitie, vyhody

kruci-fix prirovnaval som to k funkcií


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.05.2008 21:24 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
kruci-fix prirovnaval som to k funkcií

a tym si nam len ukazal, ze o tom naozaj velke :shit: vies, nehnevaj sa, ale vidis nazory aj ostatnych. nie je to len moj pohlad na vec


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 21:30 | oop php - vyuzitie, vyhody

tym dokazujem že viem prirovnať jednu vec k druhej ... vravím že ja mám 11 argumentov a ty 11 clennskych premennych v podstate to isté lenže ja to mám v jednom riadku ... a skrátené ... ale bacha ty to máš prehľadnejšie, zazipované a neviem čo ešte

Stanley: pravda je že som v oop ešte nič neprogramoval ...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 23.05.2008 21:36 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
Stanley: pravda je že som v oop ešte nič neprogramoval ...
tak sa k tomu uz prosimta nevyjadruj.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 21:40 | oop php - vyuzitie, vyhody

rad by som keby ste do mňa nevyrívali, vravím: čítal som o tom habadej aj príklady aj phpMailer využívam takže trošičku tomu rozumiem ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 22:12 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
tym dokazujem že viem prirovnať jednu vec k druhej ... vravím že ja mám 11 argumentov a ty 11 clennskych premennych v podstate to isté lenže ja to mám v jednom riadku ... a skrátené ... ale bacha ty to máš prehľadnejšie, zazipované a neviem čo ešte

Stanley: pravda je že som v oop ešte nič neprogramoval ...

lenze tych 11 premennych staci nastavit raz a potom sa uz o ich inicializaciu nemusim starat, ale ty musis vsetky hodnoty znova a znova uvadzat, trebars keby si chcel 5krat spravit vypis, musis za kazdym uviest vsetky potrebne hodnoty...alebo si zober pripad, ze chces zmenit len hodnotu jedneho argumentu (premennej) a ostatne nechat ako su => zas je tvoje riesenie nevyhodne, pretoze musis uviest znova aj tie hodnoty, ktore ti netreba menit, kdezto v triede ti staci zmenit len tu jednu hodnotu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 22:19 | oop php - vyuzitie, vyhody

keby som mal uvádzať jednu vec 5x urobím si hodnotu miesto "v" napr "x". ale myslím si že na niektoré veci je skrátka oop potrebné až nutné ale pri mysql to nie je jediné perfektné riešenie ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 22:55 | oop php - vyuzitie, vyhody

vidis a o to prave ide... stale musis dorabat nove bloky kodu do funkcie, ked chces spravit minimalnu zmenu, aku som napr. nacrtol vyssie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 22:58 | oop php - vyuzitie, vyhody

no j lenže v postatne všetko sa mi opakuje ... takže jeden riadok do 100 súborov (obrazne)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2008 23:04 | oop php - vyuzitie, vyhody

tak teraz som akosik nepochopil, co si tym myslel...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.05.2008 23:06 | oop php - vyuzitie, vyhody

prakticky napr na články download sekcie, výpisi používam jeden rovnaký riadok s malou obmenou ... (inú tabuľku)

ale ako spomýnam niekedy je fakt oop nevyhnutné. minule sme to s otcom riešili ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
oop php - vyuzitie, vyhody

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 24.05.2008 9:51 | oop php - vyuzitie, vyhody

Tominator píše:
prakticky napr na články download sekcie, výpisi používam jeden rovnaký riadok s malou obmenou ... (inú tabuľku)

ale ako spomýnam niekedy je fakt oop nevyhnutné. minule sme to s otcom riešili ...


nerozumies, ze pri oop, ak mas dobre napisane triedy, tak obmeny nemusis robit omg ziadne ? :roll:
vravis ze to mas teraz pouzitelne a ze sa v tom vyznas atd. predstav si, ze pracujes v teame viacerych ludi. vyznaju sa ti v tom aj ostatni ? (nemam teraz na mysli tvojho otecka ktory ti polovicu kodu urobil). bude sa im s tym rovnako lahko pracovat ako tebe ? pokial im k tomu nedas 10 stranovy manual tak pochybujem...
a tiez by som rad videl, jak sa v tom kode vyznas napr za 5 rokov ked budes chciet upgradovat stranku atd :lol:

proste sam pises ze si v tom v zivote neprogramoval, ale ze si len cital, a mudrujes tu a budes sa hadat...

pozri sa, viem ake to je ked ma clovek 14 rokov atd, mysli si ze si spapal mudrost sveta a len ty mas pravdu (99% tvojich prispevkov tak naozaj vyznieva), ale ked trocha dospejes a rozhliadnes sa okolo seba, tak pochopis. ocividne nema zmysel tu argumentovat uz nicim.
tiez som mal pred istym casom pocit, ze neviem najst uplatnenie pre oop v phpcku, ale ked som to pochopil trocha hlbsie, tak ma to naozaj zacalo bavit a zlozitejsie ukony riesim uz len cez to...

samozrejme ak sa clovek len pripoji na mysql a vyberie jeden riadok a hotovo, tak tam tu triedu pouzit netreba, ale pokial robis velky system, tak tam sa bez toho nezaobides nech sa aj poskladas a nech si pises co sa ti paci. daco mi vravi, ze ten tvoj uzasny "chat" na ktorom si pracoval, ma iste technicke problemy, a verim, ze keby tam bolo pouzite oop, tak by to uz bolo DAVNO hotove

ale fajn, zi si vo svojom svete mamky a ocka, a rob si chat pre celu planetu :)

troska mimo temy ale neda mi to : inak ma fascinuje, ze sa snazis pisat neviem ako gramaticky pekne, pises vsade diakritku, dokonca aj tam kde nema byt (položka sa nepíše polôžka !), ale gramatika ti toho moc nehovori... (spomýnam???)


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 33 ] 1, 2


oop php - vyuzitie, vyhody



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP

v PHP, ASP

3

126

18.02.2013 7:20

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP

v PHP, ASP

1

306

29.04.2010 17:32

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PHP] OOP diskusia

v PHP, ASP

7

2136

30.03.2015 12:59

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP v PHP

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

41

2172

28.11.2009 16:01

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP v PHP

v PHP, ASP

1

615

02.06.2009 11:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

database class, oop php

v PHP, ASP

10

498

16.02.2010 15:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP MYSQLi Class

v PHP, ASP

6

312

08.04.2012 15:42

lolexc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP PHP problémy začiatočníka

v PHP, ASP

11

224

13.11.2014 13:29

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oop v php - predavanie udajov

v PHP, ASP

1

188

16.02.2010 19:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhody framevorku

v Ostatné

3

243

10.03.2010 14:54

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PCI - IDE výhody nevýhody

v Rozširujúce karty

3

269

23.07.2012 12:15

GIGN1987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

redukcia na midi vstup nevyhody/ vyhody

v Zvuk

1

474

06.02.2009 4:55

meatologic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD disky - ich výhody či nevýhody - všeobecná diskusia

v SSD disky

21

1304

25.06.2017 13:23

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktory operator ma najvacie vyhody v poskytovani roamingu

v Mobilné zariadenia

5

581

12.07.2007 0:34

Shark NX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BENQ LCD G2220HD 21.5" vyhody nevyhody ? Kupiť ?

v Monitory, televízory a projektory

1

559

12.08.2009 16:02

kolci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP

v PHP, ASP

20

965

29.02.2008 20:24

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF