onboard audio vs externa zvukovazdravim, mam dosku Z77A-G45, ktora uz ma v sebe nejaku integrovanu zvukovu kartu. Dalsou je externa zvukovka, uz starsieho typu creative 24 bit odkaz:(http://support.creative.com/Products/Pr ... nd+Blaster).Ta externa zvukovka mi sluzila dobre a aj sluzi, len ze uz nema podporu win7. Ono som ju rozbehol v 7micke, ale tak nejako to blblo a podobne, drivery sa uz len tazko hladatu atd.Moja otazka znie: co je v tomto pripade lepsie pouzit, ak ide o kvalitu zvuku? Mze sa ta integrovana zvukova rovnat tej externej? Samozrejme ide mi o kvalitu zvuku... ak napriklad je ta na doske o 10% horsia, nevidim zmysel babrat sa s tou externou. Pouzivat 5.1 repro system a nejake gaming sluchadla obcas. Diki moc, dufam ze ste pochopili otazku. Prosím ťa, ako by si chcel vyjadriť kvalitu zvuku a ešte k tomu v percentách? Pokiaľ si náročný hifista, máš kvalitný odposluch/slúchadlá, miestnosť a kvalitné nahrávky (nie 128kbps mp3) môžeš subjektívne porovnať zvuk integrovanej a diskrétnej zvukovky. Inak nie, pretože neexistuje žiadny benchmark, ktorým by si (ako napríklad pri grafikách) zmeral porovnateľné parametre. to bolo obrazne v % ... ok ale dik Ono zalezi dost aj od toho ako je integrovana a aka je velka doska a teda kolko rusivych vplyvov sa tam prejavi. Tazko dokazes takto porovnavat integrovane a externe zvukovky. Btw skus si nainstalovat ovladace v compatibility mode (za vysledok ale nerucim, ja tak fungujem s bluetoothom, ktory mal posledne ovladace pre vistu)... ...len ze uz nema podporu win7.No neviem, ked som klikol na Tvoj odkaz, pri predposlednych ovladacoch USB_PCDRV_LB_1_02_0000.exe pise Microsoft Windows 7 64-bit or Windows 7 32-bit, pri najnovsich USB_PCDRV_LB_WIN8_1_02_0000.exe dokonca Microsoft Windows 8 64-bit or 32-bit, Windows 7 64-bit or 32-bit.Tie oba si skusal? hmm... ked som sa na tu stranku pozeral naposledy nic take som tam nevidel.. ale je pravda ze som to instaloval asi pred cca 2mi rokmi a tie ovladace boli pridane pred pol rokom... naposledy ked som skusal aj tie pre 27, tak obcas sa stavalo ze zvuk zacal praskat.. neskutocne, skoro som ohluchol, pomahal len restart..znicoho nic sa to dialo.. mozno tieto ovladace su uz nejake vylepsene.. skusim sa nato pozriet... ...
onboard audio vs externa zvukova |