[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 24.11.2007 17:05 | odsek v texte

Mam taketo nieco:
Kód:
<textarea  name="clanok" cols="80" rows="12" ></textarea>
To je len cast z formulara. Po odoslani mi zapise do databazy hodnotu retazca $clanok, co je vlastne cely text. Potom ho zobrazim
Kód:
<?php
   echo $clanok;
?>


Otazka je, ako by som mohol dosiahnut napr. niekde v polovici textu, aby sa zacal dalsi odsek? Ked do toho textu napisem \n, tak potom to normalne vypise spolu s textom ako \n, ale ja tam chcem mat odsek. Teda to iste chcem dosiahnut, ako keby som stlacil enter.
diky za rady...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 24.11.2007 17:28 | odsek v texte

neopagan píše:
Mam taketo nieco:
Kód:
<textarea  name="clanok" cols="80" rows="12" ></textarea>
To je len cast z formulara. Po odoslani mi zapise do databazy hodnotu retazca $clanok, co je vlastne cely text. Potom ho zobrazim
Kód:
<?php
   echo $clanok;
?>


Otazka je, ako by som mohol dosiahnut napr. niekde v polovici textu, aby sa zacal dalsi odsek? Ked do toho textu napisem \n, tak potom to normalne vypise spolu s textom ako \n, ale ja tam chcem mat odsek. Teda to iste chcem dosiahnut, ako keby som stlacil enter.
diky za rady...


nuz pokial nemas vstupnu post premennu osetrenu funkciou htmlspecialchars() tak daj normalne ze <br /> ako keby to bolo html. alebo to osetri funkciou nl2br () ktora sposoby to ze ked stlacis enter v textarea tak sa ti to <br /> zapise pri vipise samo.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.11.2007 18:06 | odsek v texte

no ked som to tam dal tak mi vypisalo toto: Duplicate entry '' for key 1 co to je? a ako sa ta vec ma vlastne pouzivat? napiste priklad, thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 24.11.2007 18:22 | odsek v texte

Drako píše:
no ked som to tam dal tak mi vypisalo toto: Duplicate entry '' for key 1 co to je? a ako sa ta vec ma vlastne pouzivat? napiste priklad, thx

Kód:
http://sk.php.net/manual/en/function.nl2br.php


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.11.2007 18:24 | odsek v texte

a v spojeni s mysql query?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 24.11.2007 18:34 | odsek v texte

ze v databaze uz existuje riadok s ID 1


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 24.11.2007 18:36 | odsek v texte

Drako píše:
a v spojeni s mysql query?

ako myslis v Mysql query?
sak ja neviem uz si nepamatam moc. skus:

Kód:
$text = nl2br($_POST['text']);
$result = $mysqli->query('INSERT INTO tabulka VALUES '. $text);


alebo pri vybere
Kód:
$result = $mysqli->query('SELECT * FROM blabla');
while ($row = $result->fetch_object() )
{
   print nl2br($row->text);
}


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.11.2007 18:47 | odsek v texte

ok povodne som myslel v mysql_query ale zistil som ze pri vybere to je tiez dobre, takze dik :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odsek v texte

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 08.12.2007 19:33 | odsek v texte

Pred miestom v skripte kde pridavas do databazy vloz
Kód:
$clanok=str_replace("/n","<br>",$clanok);

// Odsek v textarea daj normalne ako enter


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
 [ Príspevkov: 9 ] 


odsek v texte



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Horný odsek vo worde

v Ostatné programy

0

64

06.06.2013 22:42

Ado14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

slovo v texte

v PHP, ASP

12

491

08.03.2008 1:57

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhľadávanie v texte

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

786

17.04.2008 19:00

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FTP v sublime texte

v Ostatné

1

84

26.03.2014 18:15

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Veľké medzeri v texte

v Operačné systémy Microsoft

0

85

22.07.2012 21:15

samson3333

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie vyhladavaneho slova v texte

v PHP, ASP

15

748

27.07.2010 18:07

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - vzorec na poziciu v texte

v Ostatné programy

3

531

20.05.2007 11:08

ONder

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herný PC za 1000€ (zostava v texte)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

58

1354

08.04.2017 22:37

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Maximalna vyska tabulky, pri dlhsom texte zobrazit posuvnik?

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

158

11.04.2012 18:05

adori

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky je to graficky program - odkaz je v texte

v Grafické programy

5

170

23.01.2014 17:12

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P:"pokazený" LCD MONITOR BENQ /chyba popisaná v texte

v Predám

1

332

12.07.2012 12:53

hopkok



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF