[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odoslanie premennej do db

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.10.2007 16:12 | odoslanie premennej do db

neviem ci to patri sem ale dufam ze hej, mam takyto problem: chcem aby mi odoslalo do db premennu, ktoru si najprv vyvolam z url pomocou $_GET, este poznamka mam to rozdelene o dvoch suborov, cize v jednom mam formular a sranku a druhy mi odosiela. thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 24.10.2007 16:30 | odoslanie premennej do db

toto su naozaj jednoduche veci, ktore najdes skoro v kazdom tutoriali!!!

Kód:
<?php

// prichadzame z linku
if (isset($_GET['tvoja_premenna']))
  {
  // db vars
  $dbhost = 'localhost';
  $dbuser = 'root';
  $dbpass = 'password';

  // pripojenie na db server
  $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die('Error connecting to mysql');

  // vybrat db
  $dbname = 'database_name';
  mysql_select_db($dbname);

  // clean premennej
  $clean = @strip_tags(trim($_GET['tvoja_premenna']));
  $sql_clean = mysql_real_escape_string($clean);
 
  $sqlInsert = "INSERT INTO table_name(stlpec) VALUES('".$sql_clean."');"
  $resultInsert = mysql_query($sqlInsert) OR print mysql_error();
  if ($resultInsert) print "Premenna vlozena do tabulky v databaze";
  }

?>


Samozrejme, ze riadok:

Kód:
$resultInsert = mysql_query($sqlInsert) OR print mysql_error();


by chcelo osetrit namiesto vypisovania na obrazovku, tam doplnit nejaku funkciu na logovanie mysql errorov.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odoslanie premennej do db

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 24.10.2007 16:39 | odoslanie premennej do db

pripojenie vybratie a toto viem urobit al ez tvojho kodu som nepochopil ani makke f pls napis to jednoduchsie a bez podmienok ;)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 24.10.2007 16:58 | odoslanie premennej do db

ok, skusim este este raz, posledny raz

Kód:
<?php

// prichadzame z linku
if (isset($_GET['tvoja_premenna']))
  {
  // db vars
  $dbhost = 'localhost';
  $dbuser = 'root';
  $dbpass = 'password';

  // pripojenie na db server
  $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die('Error connecting to mysql');

  // vybrat db
  $dbname = 'database_name';
  mysql_select_db($dbname);

  // validacia premennej ktora prichadza z linku, z url
  // strip_tags - odstrani HTML and PHP tagy z retazca, z premennej prichadzajucej z tvojej url
  // trim - oreze medzeru zo zaciatku, pripadne z konca retazca
  // mysql_real_escape_string - pripravi retazec na vlozenie do db, prida napr \ k znakom ako \x00, \n, \r, \, ', " a \x1a
  $clean = @strip_tags(trim($_GET['tvoja_premenna']));
  $sql_clean = mysql_real_escape_string($clean);

  // query na vlozenie do db
  $sqlInsert = "INSERT INTO table_name(stlpec) VALUES('".$sql_clean."');"
  // vykonanie query, mysql_error -> ak je nejaky problem, vypise na obrazovku, chcelo by to osetrit nejakou logovacou fkciou,
  // ale nejdeme zbytocne komplikovat situaciu
  $resultInsert = mysql_query($sqlInsert) OR print mysql_error();
  // ak bol zapis vykonany vypis nieco na obrazovku,
  // pripadne si to uprav podla toho co potrebujes
  if ($resultInsert) print "Premenna vlozena do tabulky v databaze";
  }
else
  {
  // sorry, ale to co ocakavam v url adrese tam nie je
  // proste dopln nejaku error hlasku
  // pripadne sa vrat na predchadzajucu stranku alebo ja uz neviem co
  }

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odoslanie premennej do db

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 24.10.2007 17:13 | odoslanie premennej do db

a este mi napis ako to spravit, resp ktore kde dat, ked v jednom subore mam fomular(ten subor s url) a v druhom mam odosielajuci skript thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 24.10.2007 17:19 | odoslanie premennej do db

co keby si tu radsej hodil kod tych dvoch suborov?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odoslanie premennej do db

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 24.10.2007 17:25 | odoslanie premennej do db

no uz som to vyriesil pomocou input type=hidden ale aj tak dik za ochotu


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 24.10.2007 17:55 | odoslanie premennej do db

problem je v tom, ze keby si hned na zaciatku vysvetlil podrobnejsie, co to vlastne chces, tam sme to mohli vyriesit hned.

Ja som myslel, ze ty formu odosielas cez metodu GET ... a problem bol nakoniec niekde inde...


 [ Príspevkov: 8 ] 


odoslanie premennej do db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie php premennej cez js

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

226

04.04.2012 20:49

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dvojite odoslanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

159

14.11.2014 0:43

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie dat

v PHP, ASP

1

304

11.11.2009 17:16

Filipyno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie údajov

v PHP, ASP

1

293

18.04.2008 16:56

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie button value

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

417

18.09.2009 14:02

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatické odoslanie formulára

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

984

12.01.2008 14:14

andreas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie e-mailu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

275

03.03.2009 20:28

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zostava - odoslanie objednávky

v Kôš

0

52

30.05.2016 17:38

Axyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne odoslanie formulara

v PHP, ASP

0

212

21.09.2010 8:54

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie hromadného mailu

v PHP, ASP

1

172

23.03.2012 7:48

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacnásobné odoslanie formuláru

v PHP, ASP

15

575

03.09.2011 21:57

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

casovane odoslanie mailu

v PHP, ASP

1

123

24.10.2012 21:19

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie url (C++)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

514

13.09.2007 13:52

UDC6WE

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML Formular odoslanie emailom

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

145

20.04.2014 19:31

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár na odoslanie údajov

v PHP, ASP

1

431

13.10.2009 21:22

Svolo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF