[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.11
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 57
Témy: 21 | 21
NapísalOffline : 05.09.2011 18:00 | Odoslanie formulára na e-mail

Zdravím..Mám tu taký menší problém.. Odošlem formulár cez stránku na e-mail.. Odošle, ale príde mi inak..Nie tak ako chcem..

HTML kód
Kód:
 <div class="content">
          <h2>Online objednávka &nbsp;</h2><br /><p><font size="4">Objednajte si svoje jedlo z pohodlia domova a bez volania !</font></p><br /><hr /><br /><br />
<div class="formular" id="objednat">                        
<div class="form">
<div class="online">
<form id="objednavka-form" action="mail.php" method="post">
<table class="order_form">
<input type="hidden" name="subject" value="Pizzéria Kachelman - Objednávka"/>
&nbsp;&nbsp;Meno:&nbsp;<input type="text" name="meno" value="Vaše meno" onfocus="if (this.value=='Vaše meno') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value='Vaše meno'; return false; }">&nbsp;&nbsp;&nbsp;Priezvisko:&nbsp;<input type="text" name="priezvisko" value="Vaše priezvisko" onfocus="if (this.value=='Vaše priezvisko') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value='Vaše priezvisko'; return false; }"> <br/><br>
&nbsp;&nbsp;Výber:&nbsp;<select name="vyber" size="1">
<option value="1"> Výber č.1
<option value="2"> Výber č.2
<option value="3"> Výber č.3
<option value="4"> Výber č.4
</select>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<input type="radio" name="velkost" value="Veľkosť1" /> Veľkosť1
<input type="radio" name="velkost" value="Veľkosť2" /> Veľkosť2
<input type="radio" name="velkost" value="Veľkosť3" /> Veľkosť3 <br/><br>
&nbsp;Adresa:&nbsp;<input type="text" name="adresa" value="Presná adresa" onfocus="if (this.value=='Presná adresa') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value='Presná adresa'; return false; }">&nbsp;&nbsp;Tel. číslo:&nbsp;<input type="text" name="kontakt" value="Tel. číslo" onfocus="if (this.value=='Tel. číslo') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value='Tel. číslo'; return false; }"> <br/><br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="submit" name="submit" value="Odoslať objednávku" />&nbsp;&nbsp;<input type="reset" name="reset" value="Vymazať objednávku" />
</table>   
</form>


PHP kód:
Kód:
 <?php 
$to = "objednavka@i-rs.sk";
$message = $_POST["meno"].$_POST["priezvisko"].$_POST["vyber"].$_POST["velkost"].$_POST["adresa"].$_POST["kontakt"];


if(mail("objednavka@i-rs.sk","$to","$message"))
{
 print "<b>Objednávka bola úspešne odoslaná.</b> <br>\n<a href='online.html'>Späť</a>";
}
else
{
 print "<b>Nastala chyba. Skúste to neskôr.</b><br>\n
<a href='online.html'>Späť</a>";
}
?>


Príde mi na e-mail :
Kód:
zakaznik@srv3.endora.cz
adresátom:   objednavka@i-rs.sk
dátum   5. septembra 2011 17:55
predmet   objednavka@i-rs.sk
Skryť detaily 17:55 (Pred 0 minútami)

Vaše menoVaše priezvisko1Presná adresaTel. číslo


Vyskúšať si to môžete na :
Kód:
http://kachelman.comehere.cz/online.html


Chcem aby mi to prišlo tak že :
Meno [medzera] priezvisko
Výber [medzera] velkost
Adresa [medzera] kontakt

Alebo

[Výber] veľkosti " [veľkosť] "
Na meno: [Meno a priezvisko] /[Číslo]/
Na adresu: [Adresa]

Text mimo [*] je normálny.. Text v [*] je to čo sa vyplňuje.. Ďakujem za odpoveď


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Odoslanie formulára na e-mail

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 05.09.2011 18:06 | Odoslanie formulára na e-mail

No vsak sa pozri, ako spajas tie premenne do premennej $message. Inak odporucam si pozriet dokumentaciu k fcii mail(), napriklad cast, ktora hovori o tom, ze "When sending mail, the mail must contain a From header."


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.11
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 57
Témy: 21 | 21
Napísal autor témyOffline : 05.09.2011 18:14 | Odoslanie formulára na e-mail

No ja veľmo neovládam CSS toto som pospájal z netu a ide to..Preto píšem sem čo s tým treba..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odoslanie formulára na e-mail

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 05.09.2011 18:35 | Odoslanie formulára na e-mail

LOL ... čo má funkcia mail() s CSS ? :D


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.09.2011 18:38 | Odoslanie formulára na e-mail

K pôvodnej otázke sa vyjadrovať nebudem (pretože už bolo napísané, v čom je problém). :)

Musím ale napísať, že nechápem, prečo ľudia pri takýchto skriptoch takmer nikdy tie údaje neukladajú aj lokálne a absolútne sa spoliehajú, že ten email príde tam, kam má (a nikto ho omylom nevymaže).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.11
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 57
Témy: 21 | 21
Napísal autor témyOffline : 05.09.2011 18:44 | Odoslanie formulára na e-mail

jaj sry..Myslle som PHP :P Tak porasdí mi niekto ? Ja to neviem upraviť aby som to mal tak kao chcem.,

// pridané po 5 minútach od posledného príspevku

No dobre.. Ale stále nechápem.. Stačí mi povedať čo tam mám prepísať,dodať :-) Ďakujem..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odoslanie formulára na e-mail

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 05.09.2011 18:46 | Odoslanie formulára na e-mail

A prečo sa vlastne púšťaš do niečoho čo nevieš ? Čo takto si tie funkcie preštudovať, pogoogliť, a najprv skúsiť nájsť riešenie. Až potom sa pýtať iných.


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.09.2011 18:47 | Odoslanie formulára na e-mail

Tiem medzery a konce riadkov tam musíš pridať ty. Tá prvá verzia by vyzerala napr. takto:
Kód:
$message = $_POST["meno"]." ".$_POST["priezvisko"]."\r\n".$_POST["vyber"]." ".$_POST["velkost"]."\r\n".$_POST["adresa"]." ".$_POST["kontakt"];


Elegantnejšie by samozrejme bolo, ak by si tam použil nejaký (jednoduchý) šablónovací systém, takže by sa to upravovalo jednoduchšie (a zvládol by to aj niekto, kto neovláda Php).

A maximálne dokonalé by to potom bolo, ak by si na posielanie emailov použil nejakú knižnicu (tak by si tam mal všetky nutné hlavičky a bola by menšia šanca, že to skončí niekde ako spam a fungovala by aj diakritika). :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.11
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 57
Témy: 21 | 21
Napísal autor témyOffline : 05.09.2011 18:53 | Odoslanie formulára na e-mail

Ja sa pokúšam hľadať..No ak to spravím inak buď to neodošle alebo odošle a príde prázdny mail...

// pridané po 5 minútach od posledného príspevku

No už to ide...Ďakujem..Bolo to také ťažké ? Ja ešte skúsim nájsť dačo ohľadom úpravy aby som to spravil tak ako som chcel to druhé..

Ak by vedel dakto k tomu príkladu 2. mi dačo poradiť napr. stránku ohľadom toho štylovania a tak tak to prímem..


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.09.2011 18:56 | Odoslanie formulára na e-mail

No nebolo to ťažké a preto všetci čakali, že po prečítaní dokumentácie, na to prídeš aj sám. :P

Ak chceš použiť šablóny, tak sa pozri napr. na TinyButStrong.

V takom prípade by samotný "tvar" toho emailu bol v nejakom súbore, ktorého obsah by, približne, vyzeral takto:
Kód:
[onshow.vyber] veľkosti " [onshow.velkost] "
Na meno: [onshow.meno] a [onshow.priezvisko] /[onshow.cislo]/
Na adresu: [onshow.adresa]
a v tom php by bolo niečo ako
Kód:
$meno =  $_POST["meno"];
$priezvisko = $_POST["priezvisko"];
$vyber = $_POST["vyber"];
$velkost = $_POST["velkost"];
$adresa = $_POST["adresa"];
$kontakt = $_POST["kontakt"];

include_once('tbs_class.php');
$TBS = new clsTinyButStrong;
$TBS->LoadTemplate('objednavka.tpl'', false);
$TBS->Show(TBS_NOTHING);
$message = $TBS->Source;


Kompletný príklad, ako by to mohlo vyzerať máš je napr. tu (v tvojom prípade by to mohlo byť trochu jednoduchšie).


 [ Príspevkov: 10 ] 


Odoslanie formulára na e-mail



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatické odoslanie formulára

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

984

12.01.2008 14:14

andreas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne odoslanie formulara

v PHP, ASP

0

212

21.09.2010 8:54

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie dát z formulára do iného súboru HTML

v PHP, ASP

3

130

13.01.2017 9:59

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie obsahu textfieldov na mail

v PHP, ASP

7

277

10.06.2011 19:40

mrzxo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mailto - úprava formulára na povinný mail

v PHP, ASP

21

781

07.09.2008 17:43

pitbull

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie e-mailu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

275

03.03.2009 20:28

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular na odoslanie e-mailom

v PHP, ASP

9

437

31.08.2008 16:19

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular na odoslanie na mail

v PHP, ASP

4

181

20.10.2013 12:02

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

e-mail

v PHP, ASP

4

536

15.04.2008 21:36

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

E-mail

v Sieťové a internetové programy

5

487

16.03.2008 13:39

TricK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

E-mail

v Sieťové a internetové programy

16

1806

13.04.2006 11:12

Carlos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

e-mail

v Ostatné programy

0

162

18.01.2012 10:19

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

e-mail

v PHP, ASP

4

548

05.04.2008 14:26

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

E-mail

v Služby a webstránky

5

186

07.06.2015 11:53

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Heslo - e-mail

v Bezpečnosť a firewally

5

420

15.04.2010 20:59

Nanosonda



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF