[ Príspevkov: 56 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 01.09.2007 17:51 | odosielanie udajov do databazy

Ako by mal vyzerat script v php na odosielanie vpisanych udajov do formulara, tak aby mi ich ukladalo do databazy? Resp. aky prikaz pouzit na to, aby mi vyplnovane udaje zapisovalo rovno do databazy...Povedzme napr. Vo formulari: meno, priezvisko,mesto..Takto mam oznacene aj stlpce v tabulke v databaze... A chcel by som, aby mi vpisalo vyplnovane udaje do databazy... Dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 01.09.2007 18:32 | odosielanie udajov do databazy

Kód:
<?php

include "./common.php";

$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];
$heslo = $_POST['heslo'];

$SQL = "INSERT INTO nazov tabulky SET meno='$meno', priezvisko='$priezvisko', heslo='$heslo'";
if ( !mysql_query ( $SQL ) ) {
     echo "Error";
     exit();
    }

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 01.09.2007 18:47 | odosielanie udajov do databazy

Takze tento kod si vlozim do suboru v ktorom budem spracovavat formular?(napr. zpracuj.php) Ten subor "./common.php " za include ... co presne znamena?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.08.07
Prihlásený: 24.10.07
Príspevky: 4
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.09.2007 19:02 | odosielanie udajov do databazy

to je include suboru s pripojenym na DB

Môže vyzerať takto:
Kód:
<?php
$host="localhost";//MySQL server   
$user="root";//user
$pass="root";//heslo
$databaza="portal";//nazov databazy
    /* Připojení, výběr databáze */
    $db = mysql_connect("$host", "$user", "$pass")
        or die("Nepodarilo sa pripojit: " . mysql_error());
    mysql_select_db("$databaza") or die("Nepodarilo sa vybrat DB (existuje?)");
?>


Naposledy upravil rockerland dňa 01.09.2007 19:05, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 01.09.2007 19:04 | odosielanie udajov do databazy

Kód:
<?php

$db_host = "xxxx";
$db_user = "xxxx";
$db_pass = "xxxx";
$db_name = "xxxx";

$conn_id = mysql_connect ( $db_host , $db_user , $db_pass );
if ( !isset ( $conn_id ) ) {
      die ( 'Error' );
     }
if ( !mysql_select_db ( $db_name , $conn_id ) ) {
      die ( 'Error' );
     }

?>


napriklad takto moze vyzerat common.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.09.2007 19:26 | odosielanie udajov do databazy

vy tu databazu nezavierate?


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 01.09.2007 20:03 | odosielanie udajov do databazy

Chlapi, dik za rady, ale uprimne....mam z toho este väcsi hokej ako predtym... Dokazal by mi niekto polopate vysvetlit ako docielit toho, aby som udaje z vyplneneho formulara dostal do databazy? Povedzme, ze som si vytvoril jednoduchy formular, v ktorom budem mat len dva riadky 1.meno , 2.priezvisko. To iste mam aj v databaze...dva stlpce 1.meno, 2. priezvisko. nazov databazy:napr. udaje a nazov tabulky: pokus . Takze mam spraveny čisto len formular a databazu.... Čo ďalej...?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.09.2007 21:01 | odosielanie udajov do databazy

ja to nechapem sak ti to uz vsetko napisali.....ale mozno dotretice..(taknejako)..
mas subor s ktorym server(napriklad apache) moze vykonavat php scripty(taky odosli.php)v nom mozes mat to vsetko
Kód:
<?php
if(isset($_POST['meno'])&&isset($_POST['priezvisko'])&&$meno!=""&&$priezvisko!="")
 header('refresh:0;url= ');
?>
<form name=prec method=post onsubmit="return spravne();">
<input name=meno maxlength=12>
<input name=priezvisko maxlength=20>
<input type=submit value=regnima>
</form>
<?php
if(isset($_POST['meno'])&&isset($_POST['priezvisko'])&&$meno!=""&&$priezvisko!=""):
$db=@mysql_connect("localhost","root","heslo") or die('!server!');
@mysql_select_db("udaje") or die('!databanka!');
mysql_query("insert pokus(meno,priezvisko) values('$meno','$priezvisko')");
mysql_close($db);
echo "uspesne zapisane";
endif;
?>


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 03.09.2007 18:17 | odosielanie udajov do databazy

Nezdarek. Tak skusil som juhov script a nefuguje to. Vypisuje mi chybove hlasenie v tomto zneni: Parse error:syntax error, unexpected T_BOOLEAN_AND, expecting',' or ')' in C:\wamp\DocumentRoot-wamp\formular.php on line 9

Nerozumiem tomu. Co by to mohla byt za chyba?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 03.09.2007 18:21 | odosielanie udajov do databazy

A este jedna otazocka...Pri instalaci wamp-servera si nepamätam, ze by som si zadaval nejake meno a heslo (mysql). Je podmienkov, ze stale sa pri pripajani do databazy musi za localhostom zadavat aj meno a heslo? mam teraz na mysli domaci server. Nie priame pripojenie k internetu(tam mi je jasne, ze ano)...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 04.09.2007 16:56 | odosielanie udajov do databazy

ja ta nechapem...teraz som to skopcil do suboru supstil mysql server nacital databazu vytvoril tabulku a spustil tento script ktory to tam zapisal, takze ja teraz neviem co si za....... bud si nieco nespravil z toho co ja alebo nevies co to je databaza mozno ze mas nejaku uplne inu verziu.
...este raz, mas tu databazu na pc?
...ten wamp nepoznam ale ak ide cez prikazovy riadok tak, si schpny vytvorit tabulku a vypisat ju tam?
...pri instalacii, aspon ja som nedal heslo ani nic a mam to tak ze
server:localhost;
user:root;
a bez hesla to je vsetko
napis tam
Kód:
show processlist;


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 04.09.2007 22:19 | odosielanie udajov do databazy

skus sa pozriet ci nemas chybu v zapise, chybajuca zatvorka uvodzovky podkociarka a tak :)

chyba mi mala byt v deviatok alebo osmom riadku, predpokladam ze v osmom na konci :


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 13:24 | odosielanie udajov do databazy

juho: No skusil som znova ten kod, co si napisal. Proste som uz skusil tak, ze som ho prekopiroval( a nebo, aj upravil podla potreby). Vysledok bol taky, ze uz mi nevypisalo ziadnu chybu. Totiz nevypisalo mi absolutne nic. Upresnim. Uz mi zobrazilo aspon formular. Po vpisani udajov vsak neulozilo do databazy nic. Jednoducho mi vypisalo, ze tabulka je "empty". A ja som z toho na nervy.... HELP!


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 13:38 | odosielanie udajov do databazy

nemas nahodou chybny sql prikaz na vkladanie udajov do db? co keby si si to poriadne osetril a potom aj zistis, kde je chyba...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.09.2007 13:43 | odosielanie udajov do databazy

ja ti mozem len poradit ze mne to ide, ale neviem ze preco to nejde tebe,,priciny: zle programy. a este by ma napadlo viac moznosti ale myslim ze je to vsetko v tej .


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 14:36 | odosielanie udajov do databazy

mozno do priezviska dal apostrof a preto mu to nejde :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 18:48 | odosielanie udajov do databazy

Takze skusil som rôzne variacie a nakoniec sa mi podarilo "dobojovat" do fazy, kedy mi uz nevypisuje ziadne chyby, databaza mi uz aj "rata" ID, ale este stale nezobrazuje udaje z formulara. Zakazdym, ked odoslem udaje, tak sa mi pripocita 1 ID , no neuklada ziaden zaznam.
Riesil som to takto:
Formular som si urobil v subore "zapis.php":

<form action="zapis.php" method=post onsubmit="return spravne();">
<table>
<tr><td><b>Meno:</b></td>
<td><input type="text" name=meno maxlength=12></td></tr>
<tr><td><b>Priezvisko:</b></td>
<td><input type="text" name=priezvisko maxlength=20></td></tr>
<tr><td><input type=submit value=odošli></td></tr>
</table>
</form>

<?php

include "./spojenie.php";

$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];

$SQL = "INSERT INTO udaje SET meno='$meno', priezvisko='$priezvisko'";
if ( !mysql_query ( $SQL ) ) {
echo "Error";
exit();
}
?>

No a subor "spojenie.php" vyzera takto:
<?php
$host="localhost";
$user="root";
$databaza="formular";
echo "$vypis";
@mysql_connect ("$host", "$user")
or die($vypis="Nepodarilo sa pripojit k serveru mysql.");
@mysql_select_db ("formular") or die("Nepodarilo sa vybrat databazu.");
?>
Chlapi, kde alebo v com mam chybu, ze tie udaje mi tam nechce ukladat?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.09.2007 19:04 | odosielanie udajov do databazy

tu..
Kód:
$SQL = "INSERT INTO udaje SET meno='$meno', priezvisko='$priezvisko'";


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 20:08 | odosielanie udajov do databazy

cely ten sql prikaz mas zle :)
z predoslych tvojich postov som vycital, ze databaza sa vola udaje a tabulka pokus, takze by to malo byt takto:
Kód:
INSERT INTO pokus (meno,priezvisko) VALUES('$meno','$priezvisko')


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.09.2007 20:30 | odosielanie udajov do databazy

..potom by mu to neincrementovalo..(insert je dobry moze sa urcit viacej sposobmi).. ale ja som myslel ze moze mat zle urcene premenne stlpcov. do konzoly napis
Kód:
describe udaje;
a pozri ci to je spravne.
inak ten script mas taky ze ked nacitas len tu stranku tak ti vytvori novy riadok cize mas to bez post a preto to mas prazdne ale ked to odosles mal by si to tam mat vyplnene. takze treba pozret te stlpce.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 20:35 | odosielanie udajov do databazy

ak ma stlpec id definovany ako auto_increment, tak nevidim ziadny problem...

//mas pravdus tym insertom, moja chyba, uz som si pozrel dokumentaciu :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.09.2007 20:50 | odosielanie udajov do databazy

stenley píše:
ak ma stlpec id definovany ako auto_increment, tak nevidim ziadny problem...
ja som myslel ze keby mal zly nazov tabulky tak by mu to neincrementovalo. ale je divne ze i ked to odosle tam ma prazdno.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 20:58 | odosielanie udajov do databazy

tak nech sem hodi strukturu tabulky a uvidime...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 21:08 | odosielanie udajov do databazy

Struktura tabulky(databazy) je uplne jednoducha. Robil som ju len ako pokusnu.Ale mozem vypisat kody, ktore som pouzil na tvorbu celej databazy.:
mysql> CREATE DATABASE formular;
mysql> CREATE TABLE udaje(
- > meno VARCHAR (12),
- > priezvisko VARCHAR (20),
- > ID INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
- > PRIMARY KEY(ID));
Nic zlozite. No a scripty som uz uviedol v predchazdajucom prispevku. Fakt uz neviem v com je problem. Ak ma niekto chut a cas, tak nech si to skusi na svojom PC (len okopirovat a spustit :-) ) a mozno zisti kde je chyba. Bol by som fakt vdacny.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 21:16 | odosielanie udajov do databazy

nemas tam sice niektore veci osetrene, ale ked som to skusal, skopcil som tieto tvoje zdrojaky, tak mi to v poho vsetko pridalo do db...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 21:25 | odosielanie udajov do databazy

Ako je to mozne, ze tebe to ide a mne nie? Aky domaci server pouzivas? Ja mam Wamp5. Nemoze to byt tym, ze som v nom nieco nenastavil?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 21:37 | odosielanie udajov do databazy

to bude asi tym, ze si vsetko instalujem samostatne a nastavujem sam :) ale nie, sak ked ti nevypisuje ziadne chyby, tak neviem...ale je zaujima, ze mne to ide a tebe nie, z toho mi vyplyva, ze u teba nie je nieco v poriadku...

skus pre zaciatok otestovat, ci pri poslani formulara nie su nahodou $_POST['meno'] a $_POST['priezvisko'] prazdne, inak si neviem vysvetlit, preco ti vklada novy riadok do db, ale bez hodnot...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.09.2007 21:37 | odosielanie udajov do databazy

tak daj ten insert do konzoly
Kód:
mysql> insert udaje set meno="moje", priezvisko="taktiez";
az ti pojde tak mas problem so spolupracou php a (apache)wamp.
?..hmm zvlastne wamp je localserver? ja ze to je len redakcny system.
Citácia:
preco ti vklada novy riadok do db, ale bez hodnot...
par riadkov hore som to vysvetlil...ked spusti ten subor tak sa mu vykona cely script ale aj tak ked uz odosle ten formular tak by to mal mat jedno prazdne a potom dalsie vyplnene.


Naposledy upravil juho dňa 11.09.2007 21:40, celkovo upravené 1

_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odosielanie udajov do databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 21:39 | odosielanie udajov do databazy

WAMP = Windows + Apache + MySQL + PHP


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 21:43 | odosielanie udajov do databazy

Stenly, ten wamp mam aj ja... Ked si ho nainstaloval, aj si tam nieco nastavoval? Alebo si nechal tak ako ti to hodilo. Inac, ked sa pozriem do databazy cez PHPAdmina tak v stlpci, kde je Nadpis poznamky, svieti mi tam ziarovocka a oznamuje mi, ze mam pozriet FAQ 3.11. Co je vlastne ten FAQ 3.11?


 [ Príspevkov: 56 ] 1, 2


odosielanie udajov do databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie udajov z databazy

v PHP, ASP

4

250

04.05.2008 15:37

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s výberom údajov z databázy

v PHP, ASP

1

122

20.06.2012 22:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so zobrazovanim udajov z databazy v Mozille Firefox

v PHP, ASP

1

293

13.09.2009 15:59

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie udajov z databazy do <input> a <textarea&

v PHP, ASP

5

445

03.11.2007 21:46

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnavanie udajov a editacia udajov

v PHP, ASP

10

288

07.03.2008 20:45

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie SMS

v PHP, ASP

3

615

19.05.2011 14:08

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie mailu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

48

1984

28.03.2008 13:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie emailov

v Ostatné programy

0

59

20.08.2013 20:43

samson3333

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular, odosielanie ajaxom

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

342

26.01.2010 18:41

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

office..odosielanie restar

v Ostatné programy

1

223

06.01.2010 23:30

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie hromadneho Emailu

v Sieťové a internetové programy

3

590

17.12.2007 10:04

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie prilohy problem!!!!

v PHP, ASP

4

257

16.04.2008 14:12

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] odosielanie mailov

v PHP, ASP

5

300

10.02.2009 12:49

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na odosielanie

v PHP, ASP

3

422

02.03.2011 14:18

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadne odosielanie mailov

v Ostatné

0

103

19.10.2013 10:53

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie mailov z webstranky

v PHP, ASP

2

131

13.05.2013 14:32

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF