[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
NapísalOffline : 25.08.2014 10:42 | Odosielanie obsahu z formulara

Vytvoril som si na stranke formular ale mam problem ze mi neodosle, nedoruci obsah formulara na dany email. Robil som nejake testy a vysledok je takyto:
1) emailova adresa na ktoru sa ma odoslat obsah je na ...@gmail.com
2) po vyplneni vsetkych poli formulara (zadani emailovej adresy ...@stranka.sk (emailova adresa je sucastou adresy webu http://www.stranka.sk), obsah formulara sa odosle a aj doruci na ...@gmail.com
3) po vyplneni vsetkych poli formulara (zadani emailovej adresy ...@azet.sk, ...@gmail.com (emailova adresa nieje sucastou adresy webu http://www.stranka.sk), obsah formulara sa odosle ale nedoruci sa na ...@gmail.com
testovaci web je umiestneny na http://1.navrchol.sk/objednavka.html Vie mi niekdo povedat kde moze byt problem?

objednavka.html
Kód:
<form name="contactform" method="post" action="send_form_email.php">
 
<table width="450px">
 
<tr>
 
 <td valign="top">
 
  <label for="first_name">Meno *</label>
 
 </td>
 
 <td valign="top"">
 
  <input  type="text" name="first_name" maxlength="50" size="30" style="border: 1px solid black">
 
 </td>
 
</tr>
 
<tr>
 
 <td valign="top"">
 
  <label for="last_name">Priezvisko *</label>
 
 </td>
 
 <td valign="top">
 
  <input  type="text" name="last_name" maxlength="50" size="30" style="border: 1px solid black">
 
 </td>
 
</tr>
 
<tr>
 
 <td valign="top">
 
  <label for="email">Email *</label>
 
 </td>
 
 <td valign="top">
 
  <input  type="text" name="email" maxlength="80" size="30" style="border: 1px solid black">
 
 </td>
 
</tr>
 
<tr>
 
 <td valign="top">
 
  <label for="telephone">Telefón</label>
 
 </td>
 
 <td valign="top">
 
  <input  type="text" name="telephone" maxlength="30" size="30" style="border: 1px solid black">
 
 </td>
 
</tr>
 
<tr>
 
 <td valign="top">
 
  <label for="comments">Vaša objednávka *</label>
 
 </td>
 
 <td valign="top">
 
  <textarea  name="comments" maxlength="1000" cols="30" rows="6" style="border: 1px solid black"></textarea>
 
 </td>
 
</tr>
 
<tr>
 
 <td colspan="2" style="text-align:center">
 
  <input type="submit" value="Odoslať objednávku"> 
 
 </td>
 
</tr>
 
</table>
 
</form>


send_form_email.php
Kód:
<?php
 
if(isset($_POST['email'])) {
 
     
 
    // EDIT THE 2 LINES BELOW AS REQUIRED
 
    $email_to = "marek.adamec@gmail.com";
 
    $email_subject = "Objednávka na prepravu tovaru - Grandimport.sk";
 
     
 
     
 
    function died($error) {
 
        // your error code can go here
 
        echo "Je nam velmi luto, ale doslo k chybe. ";
 
        echo "Chyby sa zobrazia nizsie.<br /><br />";
 
        echo $error."<br /><br />";
 
        echo "Vratte sa spat a opravte chyby.<br /><br />";
 
        die();
 
    }
 
     
 
    // validation expected data exists
 
    if(!isset($_POST['first_name']) ||
 
        !isset($_POST['last_name']) ||
 
        !isset($_POST['email']) ||
 
        !isset($_POST['telephone']) ||
 
        !isset($_POST['comments'])) {
 
        died('Je nam velmi luto, ale doslo k chybe.');       
 
    }
 
     
 
    $first_name = $_POST['first_name']; // required
 
    $last_name = $_POST['last_name']; // required
 
    $email_from = $_POST['email']; // required
 
    $telephone = $_POST['telephone']; // not required
 
    $comments = $_POST['comments']; // required
 
     
 
    $error_message = "";
 
    $email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';
 
  if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {
 
    $error_message .= 'Neplatna alebo zle zadana emailova adresa.<br />';
 
  }
 
    $string_exp = "/^[A-Za-z .'-]+$/";
 
  if(!preg_match($string_exp,$first_name)) {
 
    $error_message .= 'Chyba meno.<br />';
 
  }
 
  if(!preg_match($string_exp,$last_name)) {
 
    $error_message .= 'Chyba priezvisko<br />';
 
  }
 
  if(strlen($comments) < 2) {
 
    $error_message .= 'Chyba obsah objednavky.<br />';
 
  }
 
  if(strlen($error_message) > 0) {
 
    died($error_message);
 
  }
 
    $email_message = "Objednávka odoslana z formulára na Grandimport.sk.\n\n";
 
     
 
    function clean_string($string) {
 
      $bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");
 
      return str_replace($bad,"",$string);
 
    }
 
     
 
    $email_message .= "Meno: ".clean_string($first_name)."\n";
 
    $email_message .= "Priezvisko: ".clean_string($last_name)."\n";
 
    $email_message .= "Email: ".clean_string($email_from)."\n";
 
    $email_message .= "Telefón: ".clean_string($telephone)."\n";
 
    $email_message .= "Objednávka: ".clean_string($comments)."\n";
 
     
 
     
 
// create email headers
 
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
 
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
 
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
 
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers); 
 
?>
 
 
 
<!-- include your own success html here -->
 
 
 
Objednavka odoslana.
 
 
 
<?php
 
}
 
?>


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 25.08.2014 11:39 | Odosielanie obsahu z formulara

Nechce sa mi cekovat kod ale poznam ho uz som ho videl vela krat. nemas nahodou hostovanie u websupportu?


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
Napísal autor témyOffline : 25.08.2014 12:05 | Odosielanie obsahu z formulara

Hej mam, ale to len testujem na svojej subdomene. Funkcny web bude na inom hostingu. Len neviem na akom musel by som to zistit..


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 25.08.2014 12:07 | Odosielanie obsahu z formulara

websupport blokuje odosielanie z dynamicky generovanej emailovej adresy. takze ak chces aby bol odoslany tak musi byt realny email z domeny na ktorej to robis. maju to napisane v admine


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
Napísal autor témyOffline : 25.08.2014 12:17 | Odosielanie obsahu z formulara

Hm aha, no ale na inom hostingu by to nalo ist? Hm a ako sa to da vo websupporte osetrit?


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 25.08.2014 13:06 | Odosielanie obsahu z formulara

na inom by to malo byt, alebo mozes miesto mail() pouzit smtp pripojenie (neviem ti poradit ako, este som to asi nerobil).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 25.08.2014 13:37 | Odosielanie obsahu z formulara

Mozes zmenit from na tvoj mail a jeho mail si dat do tela spravy.


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
Napísal autor témyOffline : 25.08.2014 22:53 | Odosielanie obsahu z formulara

Hej nad tym som uvazoval ale pri tejto moznosti je velke negativum ze mi v emaili bude ukazovat ako odosielatela "mna" ale dalo by sa to spravit tak ze by som mal extra emailovu adresu formular@stranka.sk a to by som vedel pri doruceni ze ide o emaili z formulara.


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 4018
Témy: 68 | 68
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 26.08.2014 1:54 | Odosielanie obsahu z formulara

Mno, odstran hlavicku from a potom ti to pojde testovat aj na websupporte. Niekedy stacilo aby bola domane registrovana u websupportu a mohol si posielat z napr: noreply@domena_registrovana_u_WS.sk, ale ked som naposledy skusal tak to fungovalo len s realne existujucou adresou. Ak chces aby ti to fungovalo s neexistujucou adresou (domena musi byt stale u nich) tak im napis do chatu a oni ti to spojazdnia. (napr tu noreply)


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450@3.0 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 700 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA ASUS 7600GT Silent 256MB | SSD Crucial M4 128GB | PSU EVGA 500B | Corsair K30 US | Archlinux x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 14.1 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 26.08.2014 8:27 | Odosielanie obsahu z formulara

ked si vytvoris v tvojom konte emailovu schranku formular@stranka.sk tak ti to pojde odosielat z toho emailu. ako som pisal vyssie, emailova adresa musi z tvojej domeny a realny.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 28.10.2014 16:12 | Odosielanie obsahu z formulara

ja som mal podobny problem, ale na odosielanie mailov pouzivam phpmailer. Len som doplnil $mail->AddReplyTo('replyto@email.com', 'Reply to name');

A tak sa uzivatelom hned zobrazi ta adresa a mozu na nu hned odpovedat - takze nenapisu tebe ako odosielatelovi.

Inak to neobides, bezpecnostne nastavenia hostingu to kvoli zneuzivaniu mailovej funkcie nepovoluju.

Potom by si mohol v mene hocikoho odosielat rozne spamy... takze je to rozumne z ich hladiska.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odosielanie obsahu z formulara

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 178
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
Vek: 31
NapísalOffline : 28.10.2014 20:21 | Odosielanie obsahu z formulara

Vo Websupporte sa dá odoslať na iný mail aj tak, že si to v admine nastavíš. Vytvoríš mailovú schránku, ktorá bude reálne k doméne (ak máš napr. http://www.stranka.sk a tvoj mail bude info@stranka.sk), tak v admine vieš nastaviť ručne forward na úplne inú adresu. Keď sa pošle mail na info@stranka.sk, tak sa pošle aj na tú forwardnutú.


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
 [ Príspevkov: 12 ] 


Odosielanie obsahu z formulara



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie formulara s prilohou

v PHP, ASP

13

809

16.10.2010 20:31

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunčknosť odosielanie dát z formulára od-do

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

195

26.09.2011 14:34

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie SMS

v PHP, ASP

3

615

19.05.2011 14:08

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie mailu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

48

1984

28.03.2008 13:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie emailov

v Ostatné programy

0

59

20.08.2013 20:43

samson3333

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie formulara

v Ostatné programy

0

75

16.09.2013 16:31

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

355

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenia formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

311

17.02.2009 18:57

EmO_DQ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Osetrenie formulara

v PHP, ASP

2

326

25.01.2010 16:36

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba formulara

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

379

15.08.2007 14:15

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

297

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadne odosielanie mailov

v Ostatné

0

103

19.10.2013 10:53

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie hromadneho Emailu

v Sieťové a internetové programy

3

590

17.12.2007 10:04

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular, odosielanie ajaxom

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

342

26.01.2010 18:41

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

office..odosielanie restar

v Ostatné programy

1

223

06.01.2010 23:30

shiro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF