[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 15.10.2010 17:32 | odosielanie formulara s prilohou

ahojte, je tu niekto kto by mi vedel poradit co sa tyka odosielania formulara s prilohou? potreboval by som spravit jeden formular kde by sa dal vlozit aj subor trebarz zivotopis. len mam tu jeden problem a to taky ze sice mail mi pride vsetok text je ok ale nepride mi priloha ten zivotopis. neviem ako to mam nastavit aby mi to doslo. ak mi niekto vie poradit ako to spravit tak budem moc vdacny. pripajam aj kod formularu aj spolupraca.php

takze tu je ten formular:
Kód:
<form action="spolupraca.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="formspolupraca" id="formspolupraca" onsubmit="return check9()">
              <p align="center" class="styl2"><strong>M&aacute;m z&aacute;ujem o spolupr&aacute;cu</strong></p>
            <p>
                <span class="styl2">
              <input name="meno9" type="text" />
              Meno <br />
              <input name="priezvisko9" type="text" />
              Priezvisko<br />
              <input name="telefon9" type="text" />
              Telef&oacute;n<br />
              <input name="email9" type="text" />
              e-mail<br />
              <textarea name="text9" cols="20" rows="5"></textarea>
              <br />
              Pripojiť životopis</span><br />
              <input name="subor" type="file" />
              <br />
              <input type="submit" name="Submit" value="Odoslať" />
              </p>
          </form>
        <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" type="text/javascript">
     function check9(){
     if(document.formspolupraca.meno9.value==""){
     alert('Vyplnte prosím Váše meno');
     document.formspolupraca.meno9.focus();
     return false;
     }
     if(document.formspolupraca.priezvisko9.value==""){
     alert('Vyplnte prosím Vaše priezvisko');
     document.formspolupraca.priezvisko9.focus();
     return false;
     }
     if(document.formspolupraca.telefon9.value==""){
     alert('Vyplnte prosím Váš telefón');
     document.formspolupraca.telefon9.focus();
     return false;
     }
     if(document.formspolupraca.email9.value==""){
     alert('Vyplnte prosím Váš e-mail');
     document.formspolupraca.email9.focus();
     return false;
     }
     if(document.formspolupraca.text9.value==""){
     alert('Vyplnte prosím text');
     document.formspolupraca.text9.focus();
     return false;
     }
     }
     </SCRIPT>


a tu je spolupraca.php
Kód:
<?php

$prijemca = "moja@adresa.com";
$meno9 = $_POST['meno9'];
$priezvisko9 = $_POST['priezvisko9'];
$telefon9 = $_POST['telefon9'];
$email9 = $_POST['email9'];
$text9 = $_POST['text9'];
if ($subor_name == "") {
Copy($subor, $subor_name);
    $f = fopen ($subor_name, "r");
    $obsah = fread ($f, filesize($subor_name));
    fclose ($f);
}

if ($meno9 && $email9 && $telefon9 && $text9){

mail("$prijemca", "$meno9 $priezvisko9 Má záujem o spoluprácu",
"from: $meno9, $priezvisko9,

$text9

$telefon9, $email9");

echo "<center>Vážený pán / pani <b>$meno9 $priezvisko9</b>, Váš <b>záujem o spoluprácu bol</b> úspešne <b>prijatý do nášho systému</b>!
<br>o pár sekúnd budete presmerovaný na stránku</br></center>";

}

elseif (($meno8 && $email8 && $telefon8 && text8) == false){

echo "Váš <b>email nebol odoslaný</b>. <b>Nezadali ste všetky</b> povinné
<b>údaje</b>.";

}

?>

<meta http-equiv="refresh" content="10;URL=spolupraca.html"><style type="text/css">
<!--
body {
   background-image: url(nebeska-duha-svg005.jpg);
   background-repeat: no-repeat;
}
body,td,th {
   font-size: 16px;
}
-->
</style>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 15.10.2010 21:36 | odosielanie formulara s prilohou

Možno ti pomôže toto: http://www.pcforum.sk/ako-na-html-email-vt91802.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 16.10.2010 11:47 | odosielanie formulara s prilohou

dik za radu, nakoniec som to rozbehal :) sice som nad tym stravil noc ale dal som to do kopy pekne to bezi :)

este by ma zaujimala jedna vec ak by mi niekto vedel na to odpovedat alebo poradit. zadal som si tam jeden vstup ktory mi posiela url cestu z ktorej stranky bol ten formular odoslany. tak nad tym rozmyslam ci by sa to dalo zuzitkovat aj tak aby mi to nejaky skript precital a vratil ma na tu adresu odkial to prislo. bolo by to mozne nejako urobit?

tu je ten kod co mi vypise odkial bol form odoslany.
Kód:
$message .= 'Odoslané zo stránky: ' . $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "\r\n";


a ci by sa to dalo pouzit nejako trebarz v meta tagu?? teda na to presmerovanie spat na stranku po potvrdeni uspesnosti odoslania.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 16.10.2010 12:48 | odosielanie formulara s prilohou

Ak chceš ísť naspäť na stránku z ktorej si poslal formulár tak to si trafil presne, že to treba dať do meta tagu. To hádam nebude problém vyhľadať...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 16.10.2010 12:50 | odosielanie formulara s prilohou

no to ano len ako ma vyzerat ten prikaz aby mi to precitalo tu adresu odkial prisiel formular v meta tagu??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 16.10.2010 12:56 | odosielanie formulara s prilohou

Však to máš v tom refferery, aký príkaz ešte potrebuješ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 16.10.2010 13:01 | odosielanie formulara s prilohou

tak neviem ako ma vyzerat to spojenie v tom meta tagu ked to dam takto tak mi to neide

Kód:
<meta http-equiv="refresh" content="10;URL=$_SERVER['HTTP_REFERER']">


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 16.10.2010 14:02 | odosielanie formulara s prilohou

Daj to oddelene od úvodzoviek tj. URL=". $_SERVER['HTTP_REFERER'] .">"
alebo to daj do zlozenych zatvoriek {$_SERVER['HTTP_REFERER]}

A nabudúce sem daj ten riadok celý, aj s chybovou správou, lebo z tohoto neni nič vidno...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 16.10.2010 16:29 | odosielanie formulara s prilohou

ani tak, ani tak mi to nebezi.... netusim kde moze byt chyba...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 16.10.2010 16:49 | odosielanie formulara s prilohou

Ale tú chybu ani ten riadok sem nedáš že nie?!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 16.10.2010 16:53 | odosielanie formulara s prilohou

prepac, troska som sa prizabudol.... tak tu je cely kod, netusim kde je chyba...

Kód:
<?php

$Meno = $_POST['Meno'];
$Priezvisko = $_POST['Priezvisko'];
$max_att  = 110000;
$to = 'moja@adresa.com';
$charset = 'windows-1250';
if(!isset($_POST['submitter'])) exit('<h1>Error 1</h1>');
$subject   = "$Meno $Priezvisko má záujem o spoluprácu";
$from      = $_POST['Odosielatel'];

$message .= 'Odoslané zo stránky: ' . $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "\r\n";
while (list($name, $value) = each($_POST)) {
    if ($name == 'MAX_FILE_SIZE' || $name == 'charset' || $name == 'submitter') {
    }
    elseif (gettype($value) == 'array') { // TAG SELECT MULTIPLE
        $cnt = count($value);
        for ($i=0; $i < $cnt; $i++) {
            $message .= "$name: $value[$i]r\\n";
        }
    }
    else { // OSTATNÉ ELEMENTY
        $message .= "$name: $value\r\n";
    }
}
$valid    = 1;
$file_size = $_FILES['fileatt']['size'];
$file_name = $_FILES['fileatt']['name'];
$file_type = $_FILES['fileatt']['type'];
if ($file_size > 0) $att_present = true;
$message .= "VEĽKOSŤ PRÍLOHY: $file_size bytes\r\n\n";
if($att_present) {

    if($file_size > $max_att) {
        $valid = 0;
        $err_msg .= "<p>Príloha je väčšia ako povolených $max_att bajtov";
    }

    if (
        $file_type != 'text/plain'         // TXT
    && $file_type != 'text/html'          // HTM
    && $file_type != 'text/html'          // HTML
    && $file_type != 'image/gif'          // GIF
    && $file_type != 'image/jpeg'         // JPG JPEG
    && $file_type != 'image/pjpeg'        // JPG JPEG
    && $file_type != 'image/png'          // PNG
    && $file_type != 'image/x-icon'       // ICO
    && $file_type != 'application/msword' // DOC
    && $file_type != 'application/excel'  // XLS
    && $file_type != 'application/rtf'    // RTF
    && $file_type != 'application/octet-stream' // DOC
    && $file_type != 'application/x-zip-compressed' // ZIP
    && $file_type != 'application/pdf' // PDF
    ) {
        $valid = 0;
        $err_msg .= "<p>Skript nepodporuje tento typ súboru $file_type";
    }

    $dots = substr_count($file_name,'.');
    if($dots != 1) {
        $valid = 0;
        $err_msg .= "<p>Príloha má nepovolený počet extenzií $dots";
    }

    $extension = strtolower(strstr($file_name,'.'));
    if (
    $extension != ".txt"
    &&  $extension != ".htm"
    &&  $extension != ".html"
    &&  $extension != ".gif"
    &&  $extension != ".jpg"
    &&  $extension != ".jpeg"
    &&  $extension != ".png"
    &&  $extension != ".ico"
    &&  $extension != ".doc"
    &&  $extension != ".xls"
    &&  $extension != ".rtf"
    &&  $extension != ".zip"
    &&  $extension != ".pdf"
    ) {
        $valid = 0;
        $err_msg .= "<p>Skript nepodporuje extenziu $extension";
    }
   
    $p = strlen($extension);
    if($p != 4 && $p != 5) {
        $valid = 0;
        $err_msg .= "<p>Príloha má neplatnú dĺžku extenzie $p";
    }
   
    if($valid == 1){
        $fileatt = $_FILES['fileatt']['tmp_name'];
        $headers = "From: $from";
        if(is_uploaded_file($fileatt)) {
          $file = fopen($fileatt,'rb');
          $data = fread($file,filesize($fileatt));
          fclose($file);
          $semi_rand = md5(time());
          $mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
          $headers .= "\nMIME-Version: 1.0\n" .
                      "Content-Type: multipart/mixed;\n" .
                      " boundary=\"{$mime_boundary}\"";
          $message = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" .
                     "--{$mime_boundary}\n" .
                     "Content-Type: text/plain; charset=$chrset\n" .
                     "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" .
                     $message . "\n\n";
          $data = chunk_split(base64_encode($data));
          $message .= "--{$mime_boundary}\n" .
                      "Content-Type: {$file_type};\n" .
                      " name=\"{$file_name}\"\n" .
                      "Content-Transfer-Encoding: base64\n\n" .
                      $data . "\n\n" .
                      "--{$mime_boundary}--\n";
        }
        $message = StripSlashes($message);
        $sent = @mail($to, $subject, $message, $headers);
        if($sent) echo "<h1><center>Vážený pán / pani <b>$Meno $Priezvisko</b>, Váš <b>záujem o spoluprácu bol</b> úspešne <b>prijatý do nášho systému</b>! Vedúci pobočky Vás bude kontaktovať.
<br>o pár sekúnd budete presmerovaný na stránku podnikajte s nami RE/MAX - Prima reality</br></center></h1>";
        else      echo "<h1><center>Vašu požiadavku sa nepodarilo odoslať</center></h1>";
    }
    if($valid!==1) {
        echo "<h2>Chyba...</h2>$err_msg";
        echo "<p>Vráťte sa o krok späť a skúste to opäť";
    }
}
else { // nieje príloha
    $message = StripSlashes($message);
    $sent = @mail($to, $subject, $message, $headers);
        if($sent) echo "<h1><center>Vážený pán / pani <b>$Meno $Priezvisko</b>, Váš <b>záujem o spoluprácu bol</b> úspešne <b>prijatý do nášho systému</b>! Vedúci pobočky Vás bude kontaktovať.
<br>o pár sekúnd budete presmerovaný na stránku podnikajte s nami RE/MAX - Prima reality</br></center></h1>";
        else      echo "<h1><center>Vašu požiadavku sa nepodarilo odoslať</center></h1>";
}
?>

<meta http-equiv="refresh" content="10;URL=.$HTTP_REFERER.">


Offline

Čestný člen
Čestný člen
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 16.10.2010 17:13 | odosielanie formulara s prilohou

Ved je to PHP premenna, tak ju musis vypisat PHPckom. Nebolo by odveci, keby si sa naucil nieco od zakladov a nestahoval hotove skripty, lebo evidentne mas problem pochopit, ako funguju konkretne webove technologie.
Kód:
<meta http-equiv="refresh" content="10;URL=<?php echo $_SERVER['HTTP_REFERER']; ?>">


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.10
Prihlásený: 17.10.10
Príspevky: 19
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 16.10.2010 17:18 | odosielanie formulara s prilohou

dakujem ti moc pekne. ano musim sa to naucit od zakladu. v php robim prvy krat ale chcem sa naucit aspon zaklady. teraz si robim stranku a vselico ma napada tak sa radsej opytam. ale moc pekne dakujem :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
odosielanie formulara s prilohou

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.10.2010 20:31 | odosielanie formulara s prilohou

ilmart píše:
teraz si robim stranku a vselico ma napada tak sa radsej opytam

Tak si od toho rýchlo odvykni. Robíš si prvú stránku v php a nevieš php? Tak sa ho najprv začni učiť a až potom sa pýtaj.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 14 ] 


odosielanie formulara s prilohou



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie obsahu z formulara

v PHP, ASP

11

216

28.10.2014 20:21

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunčknosť odosielanie dát z formulára od-do

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

195

26.09.2011 14:34

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail s prilohou

v PHP, ASP

1

241

10.06.2009 17:41

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email s prilohou (mailto)

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

262

31.03.2011 15:29

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie e-mailu s prílohou

v PHP, ASP

8

794

08.04.2008 13:14

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otvorenie e-mailového klienta s prílohou

v PHP, ASP

7

140

24.10.2014 18:38

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s prílohou emailu v Microsoft Office Outlook 2007

v Ostatné programy

1

227

30.09.2013 22:13

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Email s prilohou, problem s textom

v PHP, ASP

9

481

08.04.2011 14:56

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie mailu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

48

1984

28.03.2008 13:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie emailov

v Ostatné programy

0

59

20.08.2013 20:43

samson3333

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie SMS

v PHP, ASP

3

615

19.05.2011 14:08

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie formulara

v Ostatné programy

0

75

16.09.2013 16:31

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

357

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenia formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

311

17.02.2009 18:57

EmO_DQ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Osetrenie formulara

v PHP, ASP

2

326

25.01.2010 16:36

Slappy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF