[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 07.02.2009 10:19 | obmedzenie velkosti priecinku

cafko...chcem sa spytat ci sa da cez php nejak zistit velkost priecinku a obmedzit jeho velkost napriklad na 10 MB...ze ak je v priecinku 10 MB a chcem tam nieco vlozit tak mi vypise chybu a upozorni ma nato :) thx


Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.02.2009 11:05 | obmedzenie velkosti priecinku

pri kazdom vkladani do priecinku najprv rpebehni cyklom priecinok, a cez filesize() zistuj velkost, scitaj, skontroluj.... tak nepresahuje 10 mb tak povolis vlozit subor do priecinku...

teda podla toho, ze ci chces subory uploadovat cez webrozhranie alebo cez ftp... ak cez ftp, nemam sajnu :D


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 07.02.2009 11:31 | obmedzenie velkosti priecinku

no upload bude cez web rozhranie...lenze problem je v tom ze ked bude naraz online dajme tomu 1000 ludi a hoci len polovicka bude uploadovat a ak by to malo vsade kontrolovat tak by som zhodil server...zato ze ci nieje nejake ine riesenie co prosto obmedzi priecinok...toto napadlo aj mna len zrejme to nebude najvhodnejsie...alebo ak sa mylim tak ma opravte :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 07.02.2009 12:43 | obmedzenie velkosti priecinku

tak neviem čo to prestne chces ale ak chceš robiť upload tak mená tých priečinkov automaticky generuj a max upload size suboru daj tých 10MB


Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.02.2009 12:54 | obmedzenie velkosti priecinku

1000 ludi, polovica bude uploadovat = 500 ludi.... 500 ludi bude uploadovat do priecinku s obmedzenim na 10 MB :) parada, kazdy bude moct uploadnit 20 kb ?

alebo kazdy uzivatel bude mat vlastny priecinok ? potom mozes velkost suboru na jedneho uzivatela vkladat do db, budes pri uploade kontrolovat kolko ma uploadnute, ak menej ako 10 mb, povolis mu upload


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 07.02.2009 14:23 | obmedzenie velkosti priecinku

no hej bude pre jedneho usera jeden priecinok s 10 MB priestrom...chcel som sa vyhnut tomu aby som ukladal velkost suborov do db ale tak prinajhorsom to budem riesit tak...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.02.2009 14:30 | obmedzenie velkosti priecinku

Myslím si, že aj keby existovala podobná funkcia ako je filesize(), niečo ako dirsize(), tak by to rovnako prechádzalo všetky priečinky cyklom, čiže by to nebolo oveľa rýchlejšie, radšej si to ukladaj.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.02.2009 15:07 | obmedzenie velkosti priecinku

podla mna je blbost vytvarat pre kazdeho usera priecinok... preco to nemozes riesit databazou?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 07.02.2009 15:57 | obmedzenie velkosti priecinku

mno moct mozem len som nechcel moc pritomto pouzit db...lebo do tych 10 MB sa moze vopchat 6 obrazkov ale taktiez aj 20-30 malych...a pocitat to vsetko prida...no ale to je jedno...ak by existovala jedna konkretna funkcia co zisti velkost priecinku tak by som to nemusel prebiehat cyklom lebo to by som potom robil uz na konkretny priecinok...kdesto takto by som musel jeden priecinok kontrolovat a pocitat vsetkym suborom pocitat velkost...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.02.2009 16:08 | obmedzenie velkosti priecinku

drako ti pisal, ze ak by existovala taka funkcia, ajtak by to pravdebodobne slo cez cyklus, takze mas jedno ci to spravi tebou definovana funkcia alebo nejaka ina...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
obmedzenie velkosti priecinku

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.02.2009 17:48 | obmedzenie velkosti priecinku

Blackdevil, keď je priečinok prázdny, na začiatku si do DB uložíš hodnotu 0, keď niekto uploadne súbor, tak dáš query UPDATE table SET velkost = velkost + filesize($uploadnuty_subor) WHERE ID = $id; potom bude hodnota napríklad 1,3. A keď niekto uploadne ďalší súbor, tak použiješ znova to isté query a pripočítaš. ALE pred tým ako budeš pripočítavať si v PHP overíš, že tá hodnota velkost je menšia ako 10, ak je tak ideš ďalej, uploadneš a pričítaš veľkosť súboru.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 11 ] 


obmedzenie velkosti priecinku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie priecinku

v Operačné systémy Microsoft

4

227

31.07.2007 16:56

marianba

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie priečinku

v Ostatné programy

1

85

27.02.2013 20:17

focko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie priecinku

v Operačné systémy Microsoft

1

77

07.07.2015 16:15

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie priecinku

v Operačné systémy Microsoft

3

204

17.05.2012 21:03

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload priecinku

v PHP, ASP

4

425

26.11.2007 15:45

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uvolnenie docasneho priecinku

v Ostatné programy

1

252

22.12.2009 15:27

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie celého priečinku

v Sieťové a internetové programy

7

1980

29.09.2010 21:59

Nanosonda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s otvaranim priečinku

v Operačné systémy Microsoft

6

473

24.02.2010 20:50

1Bobrik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na odstránenie priečinku

v Ostatné programy

1

80

11.05.2014 15:04

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s otvorením priečinku

v Operačné systémy Microsoft

4

207

08.11.2010 15:34

5ceres5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie suborov v priecinku

v Operačné systémy Microsoft

0

182

19.12.2008 15:27

piaggio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie systemoveho priecinku System32

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

31

494

25.03.2015 13:55

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tlačenie súborov v priečinku

v Ostatné programy

0

123

06.02.2012 9:23

bigzero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet súborov v priečinku

v PHP, ASP

2

281

03.08.2007 21:08

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zaheslovanie priečinku cez winrar

v Ostatné programy

13

1256

17.01.2012 11:03

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skrytie suboru/priecinku a obnovenie

v Operačné systémy Microsoft

5

4120

01.05.2008 14:29

CommanderBomber



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF