Dobrý deň,
po rokoch som opäť vo fáze kedy si volím nový notebook. Hlavným kritériom je cena ktorá nesmie prekročiť hranicu 1700€. Skúsim heslovite pridať kritéria, ktoré sú pre mňa rozhodujúce:
- preferovaná značka: HP alebo DELL ale kľudne sa nechám nasmerovať aj iným smerom
- obrazovka minimálne 15,6" ideálne 17" s dobrým rozlíšením
- RAM minimálne 32 GB ideálne s možnosťou rozšírenia
- SSD disk minimálne 1TB s možnosťou rozšírenia
- procesor ideálne Intel i7 a viac (môže byť aj dobrý AMD)
- čo sa týka prevedenia tak preferujem celokovové prevedenie. Notebook nebude primárne používaný v náročných podmienkach ale NTB v plastovom prevedení veľmi neuznávam. Ak by sa našiel šikovný Z book bol by som len rád
- do budúcna je predpoklad pracovať s CAD programami alebo grafickými programami, čiže dobrá grafika sa môže hodiť. Občas tiež hrávam staršie hry
- kapacita batérie nie je veľmi rozhodujúca keďže primárne bude NTB zapojený v sieti
- mal by mať aj numerickú podsvietenú klávesnicu, HDMI port, aspoň jeden USB 3.0, bluetooth
- mám rád kvalitný zvuk
- môže byť bez OS
Všimol som si že notebooky od HP odporúčate zo stránky
https://www.hp-shop.sk kde sú ceny väčšinou vyššie ako na iných e-shopoch. Čiže cena na tej stránke môže byť vyššia ak nájdem ten istý NTB na inej stránke do 1700€.
V minulosti ste mi odporúčili HP ProBook 4540s, ktorý mi s drobnými HW a SW vylepšeniami slúži doteraz, čiže sa na Vás spolieham aj tentokrát.
Ďakujem krásne za to, čo robíte pre mňa a komunitu.