Takze v poslednej dobe z nejakej priciny sa mi nepravidelne stava, ze pri hrani sa grafika nevytazuje na 100% a ide tak na 50-60% a tym padom mam aj niizke FPS. Robi to pri viacerych hrach: mad max, GTA 5. Hry aj win (10) su origo. Skusal som preinstalovat drivery a nic nepomaha. Mam urobit clean install 10? Ide o moju zostavu v popise.
Skúšal si cez GPU-Z nechať vpisovať do TXT logu aké frekvencie ta karta dáva? či pri tom poklese resp. nevyťažení nemáš aj nižšiu frekvenciu a podobne. Teploty?
No takze zdroj som vymenil za ten xfx, no problem pretrvava. Takze je problem niekde medzi doskou a grafikou. Na nete som cital, ze viacero ludi ma tento problem a niektori mali tiez tu istu dosku, no konkretne riesenie problemu tam nebolo. Ale co som si vsimol, tak tento isty problem mali ludia so z97 chipsetom.
No takze skusil som druhu 4GB verziu 960 na mojom pc. Pri prvom stusteni mi gpu power slo max na 55% a pri GTA V som mal 20-30FPS a CS GO 60FPS. Po restarte sa power usage zvysila aj na 70% a GTA V slo na 90FPS a CS GO 180-200FPS. Takze grafiku a zdroj by som vylucil a bude to asi doskou. Este som pisal na asus podporu ohladom problemu, no pocitam, ze asi mi nic mudreho nepovedia, tak ostava asi dat dosku na RMA alebo mate iny napad?
mozu byt proste nekompatibilne, otestovat jedine kupou novej dosky a do 14 dni vratit. ak to nepojde ani na tejj, tak mas smolu a nepojde to vobec (bez zmeny mb).
Robilo to aj pri 8.1... ten bios samozreme mam Ono este zozaciatku pri state pc nenaskocil pc a az neskor som si vsimol, ze svietila vga led, robilo to aj pri druhom slote a z nejakych dovodov siel vtedy pc na igpu.
Aj druhá grafika, čo si skúšal je od Gigabyte?Ja len kvôli tomu, že skúsiť grafiku od iného výrobcu alebo skúsiť PC s inou podobnou grafikou, ak si to nerobil. Môže sa stať že predajca dosky sa bude vyhovárať , že problém je grafika nie doska. Reklamáciu dosky, bude zrejme najlepšie riešiť priamo cez Asus.
_________________ PCMB:ASUS Sabertooth P67 CPU:i5-3570S+cooler GEMIN II SF524 RAM:Kingston HyperX BEAST XMP 4x4GB 1866MHz GPU:MSI N750Ti-2GD5/OC SSD1:Samsung 850Pro 256GB SSD2:Samsung 850 2TB SSD3: Samsung 860 QVO 2TB SSD4:WD Blue 1TB SSD5:Samsung 970 EVO PLUS 2TB HDD1:Seagate IronWolf 3TB HDD2:WD Red 3TB PSU:Be quiet! Straight Power 11 650WCASE:CoolerMaster CMForce 500 LCD:Dell S2721DGF
No bola to gigabyte a dalsiu kartu na testovanie uz nemam. Skusim sa spytat este flankera z pctuningu, co robi priamo pre asus ze co by sa s tym dalo robit...