[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 13.05.2010 20:17 | neznáma chyba v poli

Zdravím,
blbý názov témy, viem, ale som nič lepšie nevymyslel.
Robil som si jednu funkciu a narazil som na vec ktorej nechápem. Dám script ako príklad:
Kód:
<?php
function nazov() {
  $pole = array(
  "q" => 1/*, 0 => 1*/
  );   
    $pole2 = array(
  "q" => 0/*, 0 => 1 */
  );
  $retazec = "z";
  $pole_prevratene = array_flip( $pole2 ); //otoci pole kluc - hodnota
  $retazec_znakov = strlen( $retazec ); //spocita znaky v retazci
  $a = 0;
  $cisel = 0;
  while( $a != $retazec_znakov ) {
   $pismeno = substr( $retazec, $a, 1); //v tomto pripade nespravy nic :)
       $skuska = trim( $pismeno ); //odstrani medzery
       if( empty( $skuska ) ) { //ak je retazec medzera
        $hodnota_plus = $medzera;
       } else { //toto sa vykona
        if( in_array( $pismeno, $pole_prevratene ) ) { //ak je pismeno v poli (nieje)
          $hodnota_plus = $pole[$pismeno]; //tak k vypisu pripocitaj hodnotu z pola
        } else { //a ak v poli nieje pismeno tak vrat FALSE
          return FALSE;
        }
      }
       $cisel = $cisel + $hodnota_plus; //ak boli vsetky pismena retazca v poli spocitaj hodnoty
    $a++;
  }
    return $cisel; //vrat cislo pokial ta este nezabil FALSE
}
if( !nazov() ) {
echo "nejde";
}    else {
echo nazov();
}
?>


tento script vypíše "nejde". Lenže problém je v tom, že akonáhle odstránim značky komentára v $pole a $pole2, vypíše toto:

Notice: Undefined index: z in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.2i\www\skuska.php on line 21
nejde

čiže pokiaľ je to takto:
Kód:
<?php
function nazov() {
  $pole = array(
  "q" => 1, 0 => 1
  );   
    $pole2 = array(
  "q" => 0, 0 => 1
  );
  $retazec = "z";
...
..
.


A ja absolútne nechápem prečo :shock: . Vie mi to niekto vysvetliť ? Diki.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.05.2010 21:55 | neznáma chyba v poli

php neovladam no pripomina to associativne pole kde prvku jndexovanemu znakom "q" priradis hodnotu 1. mozno keby si dal nulu za ciarkou do uvodzoviek , mozno by to tiez chapal ako associovany prvok pola :) ale to len hadam :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
neznáma chyba v poli

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2010 23:05 | neznáma chyba v poli

logicku chybu vidim v tom, ze kontrolujes existenciu $pismeno v $pole_prevratene, ale nakoniec sa snazis ziskat hodnotu z $pole...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 13.05.2010 23:08 | neznáma chyba v poli

tu nulu co urcuje index - cize tu za ciarkov som skusal davat do uvodznviek "" aj '' ale nepomaha. To som mohol pripisat hned.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.05.2010 23:37 | neznáma chyba v poli

hm, skus si este raz precitat co robi funkcia array_flip( $pole2 );
najprv si vytvoris pole prvkov $pole2 ["q"]=1 $pole2[0]=1 a potom vymenis indexovanie v ktorom
vznikne $pole2[1] = "q" $pole2[1] = 0. cize hodnotu prvku s indexom 1 ktory mal hodnotu "q" nahradis hodnotou 0. zda sa ti to spravne ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
neznáma chyba v poli

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.05.2010 7:12 | neznáma chyba v poli

lenze on flipuje $pole2, nie $pole, a tam nemas hodnoty, ake si uviedol ;)

@1daemon1: na co vlastne ta funkcia sluzi? zda sa mi az privelmi komplikovane napisana...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 14.05.2010 7:38 | neznáma chyba v poli

skus sa vybodnut na prevracanie pola a miesto in_array pouzi funkciu array_key_exists a rowno testuj $pole kedze nakoniec hodnotu tahas z $pole a nie $pole2
http://www.w3schools.com/php/func_array_key_exists.asp


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 14.05.2010 15:09 | neznáma chyba v poli

stenley píše:
logicku chybu vidim v tom, ze kontrolujes existenciu $pismeno v $pole_prevratene, ale nakoniec sa snazis ziskat hodnotu z $pole...


Dal som veľmi zjednodušený príklad mojho kódu len na ukážku o čo ide. V tomto logiku nenájdeš.

stenley píše:
@1daemon1: na co vlastne ta funkcia sluzi? zda sa mi az privelmi komplikovane napisana...


Tento príklad na nič. Nechcel som dávať kód čo mi nefunguje iba kratučký príklad.

coldak:
S array_key_exists funguje.
Ďakujem vám za rady.

Ale aj tak by ma zaujímalo prečo vlastne môj príklad nejde. Nevšímajte si že kód sa zdá nezmyselný proste len čisto s hľadiska funkčnosti tam nevidím chybu :loony: .


 [ Príspevkov: 8 ] 


neznáma chyba v poli



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Neznáma chyba.

v Sieťové a internetové programy

0

2394

26.02.2011 11:36

000kiko000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neznáma chyba

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

202

30.07.2012 19:53

Alastor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neznama chyba

v PHP, ASP

2

298

29.11.2007 20:37

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

avast- neznama chyba

v Antivíry a antispywary

2

344

06.09.2007 17:10

Marx911

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neznáma chyba GOOGLE EARTH

v Ostatné programy

0

116

15.03.2017 12:37

DavidB

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

externe DTD - neznama chyba

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

407

23.05.2007 17:35

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Validácia stránky, neznáma chyba

v HTML, XHTML, XML, CSS

18

682

05.01.2010 18:17

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BIND & NAMED - neznáma chyba ??

v Operačné systémy Unix a Linux

3

318

08.12.2009 21:36

Filipyno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Slovanet - pomalý net - neznáma chyba

v Poskytovatelia internetu

7

306

30.06.2015 8:40

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neznáma chyba. prosím o korektúru [c++]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

389

13.07.2009 19:58

TJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

scitanie poli

v PHP, ASP

7

350

21.06.2010 22:01

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie poli

v PHP, ASP

4

295

31.01.2008 23:01

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie volitelnych poli

v Databázy

0

195

26.04.2012 23:04

Jojko001

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie v poli

v PHP, ASP

4

352

18.01.2011 22:41

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spojenie dvoch polí

v PHP, ASP

4

565

28.07.2007 12:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadanie hodnoty v poli

v PHP, ASP

5

337

01.09.2010 14:30

zaciatocnik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF