Nefunkčné reproduktoryZdravím vásKeďže v tejto oblasti sa zatiaľ neorientujem dostatočne obraciam sa na vás s prosbou o pomocMinulé leto som kúpil pasívne reproduktory nejakej domácej výroby, myslím že za 50€. Vraj trojpásmové.Namisto zosilňovača som používal reciever Samsung AV-R620. Reproduktory fungovali v poriadku. Používal som ich len na chate kde ale počas silvestra vypovedali službu.V rámci mojich možností a schopností som nakreslil schému. Spravil fotku a teraz by som bol rád keby sme prišli na príčinu a riešenie daného problému Sú to stojanové reproduktory s rozmermi 22x75x19 cm (ŠxVxH)Spolu 4 reproduktory. Od vrchu - 7cm výškový 8OHM- 10cm (stredy? ) 8OHM- 2x 17cm (basy?) 4OHMTaktiež by ma zaujímalo či tam nemá byť nejaký výhybka, lebo kábel od vstupu vedie priamo do prvého reproduktoru od spodu. A potom sú ďalej zapojené jeden na druhý a v plusovej vetve je za tými 4OHM jeden kondenzátor 6,8uF 100V NP (nemal by tam byť odpor?)Ešte sa chcem spýtať či sa nejak dá premerať funkčnosť daných reproduktorov. Lebo keď to zapojím na zosilňovač ide len ten vrchný výškový. Neviem či mohol vôbec odísť taký reproduktor. A ak áno, mohlo to byť preťažením počas silvestra?Ďakujem Fotky sú v spoileryPS: Ak by náhodou nešli fotky opravím odkazyhttps://dl.dropboxusercontent.com/s/lymaj8iqqnzyygk/2014-01-28%2019.45.46.jpg?dl=1&token_hash=AAHuBkV-uWo-ePdHDrThpk_XPmRA1JTlw3TVszCTu_65mAhttps://dl.dropboxusercontent.com/s/yhcww2q294p0lv9/2014-01-28%2019.46.07.jpg?dl=1&token_hash=AAGmgRT1CQ8am0wa9QotdFUzgpfOq1bPfmGQnGzSbwH_Xwhttps://dl.dropboxusercontent.com/s/kswxb4otdg054wo/2014-01-28%2020.00.54.jpg?dl=1&token_hash=AAHdehJbBJNM7L56lhPoLVZtCjr6C2ATanrtdqEEMMHcjQ Kristus maria, ta vyhybka, to je dokonalost sama.Urcite su tie basaky zapojene paralelne a nie do serie? Lebo takto by to malo 2Ohmy a to je malo (vela) na ktorykolvek receiver.Ten kondenzator tam je technicky spravne, on sa sprava ako filter - teda do stredoveho a vyskoveho reproduktora nepusti basy, ktore by ich odpalili. Cenova optimalizacia ale sposobila ze do stredoveho a vyskoveho reproduktora ide to iste, co je teda riadna chu...nezmysel. A samozrejme uplne najviac najlacnejsi elektrolyticky, dufam ze bipolarny, kondenzator.Ako to vyskusat? Jednoducho - zober multimeter, prepni ho na meranie odporu a zmeraj odpor na terminali, alebo rovno na reproduktoroch. Ak ho budes merat na terminali a nenamerias nic, basaky su v nebicku, stredak a vyskac si potom zmerias priamo na ich kontaktoch. Priamo na kontaktoch by si mohol skusit zmerat aj basaky aby si vedel ci je zly len jeden alebo obidva, ak bude zly len jeden, tak boli zapojene v serii, co sa mi zda trochu pravdepodobnejsie, aj ked u tejto kvalitativnej kategorie jeden nikdy nevie.A mohlo to odist pretazenim, zas take divne by mi to nebolo, funguje ale ten receiver? Taketo veci (ako receivery, tak takto lacne reprosustavy) nie su stavane na to aby hrali dlhu dobu nahlas, vyssia hlasitost tam je len na to aby si mal posobivejsie vybuchy vo filmoch alebo aby si si vypeckoval oblubenu pesnicku na par minut. Multimeter si musím buď kúpiť, alebo požičať. Najbližšie dni nebude veľmi čas riešiť to. No pokúsim saČiže teoreticky keby boli basáky zlé (dúfam že stredy sú ok) Koľko stojá také 17cm repro? Lacnejšia verzia, predsa len je to na chate.Taktiež čo sa týka samotnej bedne a jej rozmerov. Môže z toho byť niečo schopné ak tam dám ...
Nefunkčné reproduktory
|