[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.06.12
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 26
Témy: 8 | 8

Problém dám nakoniec.

Súbor /index.php:
Kód:
<?php
$section="index";
include_once "includes/base.php";
?>

Súbor /includes/base.php:
Kód:
<!DOCTYPE html>
<html lang="sk">
<head>
<meta charset="windows-1250">
<title><?php echo $title ?>Web</title>
<link rel="stylesheet" href="...">
<link rel="icon" href="...">
<?php echo $head;?>
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<div id="header">...</div>
<menu id="menu1">...</menu>
<div id="content">
<!-- Tu je problém -->
<?php include_once substr(basename(__FILE__), 0, strrpos(basename(__FILE__), '.'))."-content.php";?>
<!-- Tu je problém -->
</div>
<div id="sidebar">
<?php include_once "sidebar-".$section.".php";?>
</div>
<div id="footer">
...
</div>
</div>
</body>
</html>




Chcel by som, aby sa do index.php (stránka určená na zobrazenie v prehliadači) načítalo include/base.php (kostra stránky) a do toho súboru sa vložili index-content.php (hlavný obsah) a sidebar-index.php (vedľajší obsah).
Všetko funguje, ako má, okrem súboru index-content.php. Ten sa nenačíta. :lammer:

Ešte by som sa spýtal, ako sa vám páči takéto riešenie tvorby webu. Pozmenili by ste tam niečo?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

A môžem vedieť, prečo ten include v base.php zapisuješ takýmto krkolomným spôsobom?
Kód:
<?php include_once substr(basename(__FILE__), 0, strrpos(basename(__FILE__), '.'))."-content.php";?>


A či sa nám páči takýto spôsob? Asi všetci sme s nim začínali, časom prídeš na to, že existujú aj lepšie/efektívnejšie/prehľadnejšie (na zápis a údržbu) spôsoby. Ale na to prídeš sám...


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.06.12
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 26
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 07.04.2013 15:59 | Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

shaggy píše:
A môžem vedieť, prečo ten include v base.php zapisuješ takýmto krkolomným spôsobom?
Kód:
<?php include_once substr(basename(__FILE__), 0, strrpos(basename(__FILE__), '.'))."-content.php";?>


chcem, aby sa do súboru x.php načítal obsah súboru x-content.php. dá sa to robiť ináč? (v php nie som expert)
shaggy píše:
A či sa nám páči takýto spôsob? Asi všetci sme s nim začínali, časom prídeš na to, že existujú aj lepšie/efektívnejšie/prehľadnejšie (na zápis a údržbu) spôsoby. Ale na to prídeš sám...

kedže web, čo teraz vytváram nemá skoro žiadny obsah, rád by som ešte teraz zistil tie lepšie spôsoby.
ked tam už budem mať množstvo stránok, tak sa mi to bude ťažko pretvárať. poznáš nejaké stránky, kde sú popísané iné metódy? a vlastne všeobecne nejaké dobré stránky o php?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Citácia:
chcem, aby sa do súboru x.php načítal obsah súboru x-content.php

To som pochopil, len nerozumiem, prečo sidebar includuješ cez:
Kód:
<?php include_once "sidebar-".$section.".php";?>

a ten obsah takto zložito. Nestačilo by niečo takéto (rovnaký princíp, ako pri sidebare)?
Kód:
<?php include_once $section."-content.php";?>

Samozrejme za predpokladu, že obsah $section bude ošetrený a nebudeš tam dávať surové dáta z $_GET.

A čo je lepšie? Je plno postupov, ako môžeš vystavať web. Väčšina má však jednu spoločnú vec:
- všetky požiadavky/requesty sa spracúvajú v index.php (resp. on ich posiela ďalej príslušným knižniciam).
Čiže sa nerobí web spôsobom index.php, about.php, contact.php, ale napr. cez rewrite adresy dosiahneš, že ak do prehliadača napíšeš domena.sk/about, tak sa to interne presmeruje na domena.sk/index.php?page=about. Ale to len v rýchlosti, aby si vedel, o čom je reč.
Z ďalších prístupov spomeniem napr. MVC (model-view-controller), ktorý sa využíva vo väčšine rozšírených php frameworkov.

A dobrá stránka o php? Teraz sa na diskuse.jakpstaweb.cz práve píše učebnica o php: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vtopic&forum=36 - je síce v štádiu vývoja, ale základné veci sa tam dočítaš.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.06.12
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 26
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 08.04.2013 14:24 | Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

mal som záujem väčšinu informácií hodiť do base.php, aby som to už inde nemusel dávať.
obsah hlavného obsahu sa mal načítať pomocou zistenia názvu súboru, avšak vedľajší obsah (ten je určený pre viacero stránok) som mohol vložiť len pomocou premennej. ($section a substr(basename(__FILE__), 0, strrpos(basename(__FILE__), '.')) nemali byť vždy rovnaké hodnoty)

mimochodom, je v tých kódoch na začiatku niekde chyba? pretože hl. obsah sa nenačítal.

tie iné spôsoby sa veľmi páčia. :)
kde sa o nich dozviem viac? nie som si totiž istý či ich v praxi dobre použijem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

Začni googlom... Tých materiálov je neskutočne veľa.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.06.12
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 26
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 08.04.2013 14:34 | Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

walther píše:
Začni googlom... Tých materiálov je neskutočne veľa.

práve to je problém. čo mám do googlu napísať?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nefunguje include + štruktúra webu v PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

http://lmgtfy.com/?q=mvc+php

Neviem, čo konkrétne chceš vedieť, toto sú témy rozsahovo na niekoľko kníh.


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 8 ] 


Nefunguje include + štruktúra webu v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

struktura webu

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

503

04.02.2009 15:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include s iného webu

v PHP, ASP

1

215

08.06.2010 16:22

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP: problem s INCLUDE pri RewriteEngine On

v PHP, ASP

2

323

17.02.2009 14:33

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress plugin - nacitanie php suboru +include css suborov

v Redakčné systémy

9

838

20.03.2014 7:23

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ponukam vytvorenie webu v PHP+mySQL+Design

v Ponuka práce

0

697

16.11.2009 15:31

Ecko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika v maile z webu caz PHP

v PHP, ASP

6

725

10.07.2007 19:01

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a En resp. SK verzia webu

v PHP, ASP

21

835

25.09.2009 11:13

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje php

v PHP, ASP

15

709

27.09.2009 18:40

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaciatky php, nefunguje, neviem preco

v PHP, ASP

9

499

08.06.2011 22:09

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Štruktúra

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

414

17.07.2011 22:29

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ struktura

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

263

26.06.2012 17:00

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Štruktúra tabuľky

v Databázy

6

225

11.10.2011 15:50

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

štruktúra POST-u

v Ostatné

1

600

28.01.2007 14:48

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie php.ini a.k.a mail(); nefunguje

v PHP, ASP

1

593

23.05.2010 10:08

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ štruktúra pomocov new

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

234

05.01.2011 20:00

noro-nr



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF