[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 07.11.2009 15:25 | nefunguje funkcia imagefilter()

dobry den,
nefunguje mi funkcia imagefilter, vzdy ked sa ju pokusam vyvolat tak :

Kód:
Fatal error: Call to undefined function imagefilter() in /var/www/obrazkyvphp/upravit_obrazok.php on line xxx


pouzivam ubuntu 9.04, mam tam ninstalovany lamp a mam aj balik php5-gd
zatial mi vsetky funkcie suvisiace s knihovnou gd funkovali az teraz nie.
napriklad:
skuska.php mam ulozene v /var/www/obrazkyvphp a obrazok mam /var/www/obrazkyvphp/obrazky/26 .jpg :
Kód:
<?php
  imagecreatefromjpeg( "obrazky/26 .jpg" );
  imagefilter( $obrazok, IMG_FILTER_GRAYSCALE );
 //toto je skuska.php
//vypisuje
Fatal error: Call to undefined function imagefilter() in /var/www/obrazkyvphp/skuska.php on line 3
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.11.2009 16:39 | nefunguje funkcia imagefilter()

Aku pouzivas verziu PHP? Posli vypis z phpinfo(); staci GD


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 07.11.2009 17:16 | nefunguje funkcia imagefilter()

PHP Version 5.2.6-3ubuntu4.2

GD Support enabled
GD Version 2.0 or higher
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.3.9
T1Lib Support enabled
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.11.2009 18:04 | nefunguje funkcia imagefilter()

Ked si prectas v manualy, tak sa dozvies, ze:
Citácia:
Note: This function is only available if PHP is compiled with the bundled version of the GD library.


cize
Poznámka: Táto funkcia je dostupná len v prípade, že PHP je kompilovaný s priloženej verzie knižnice GD.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 07.11.2009 20:38 | nefunguje funkcia imagefilter()

cize co mam spravit aby to fungovalo ? :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 07.11.2009 22:07 | nefunguje funkcia imagefilter()

Nainštalovať GD knižnicu -> google :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.11.2009 22:10 | nefunguje funkcia imagefilter()

Svolo -> On ma nainstalovanu kniznicu, problem je v niecom inom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 08.11.2009 13:37 | nefunguje funkcia imagefilter()

Ahá, zas som nečital :P


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 14:31 | nefunguje funkcia imagefilter()

tak co, vie mi niekto poradit ? aj som googlil ale absolutne beznadejne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 08.11.2009 14:33 | nefunguje funkcia imagefilter()

A nemalo by to byť úplnou náhodou takto?

Kód:
$obrazok = imagecreatefromjpeg( "obrazky/26 .jpg" );
imagefilter( $obrazok, IMG_FILTER_GRAYSCALE );


Lebo v imagefilter() pracuješ s $obrazok ale čo je $obrazok?


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 14:45 | nefunguje funkcia imagefilter()

to je jedno, to bol len moj preklep bo som to spameti pisal a som to zle napisal, tak ci tak vypisuje:

Fatal error: Call to undefined function imagefilter() in /var/www/obrazkyvphp/skuska.php on line 3

tam ide o to ze ono tu funkciu ani nepozna, trebars ju musim niekde nainstalovat alebo zapnut


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.11.2009 14:56 | nefunguje funkcia imagefilter()

Svolo -> problem je v niecom uplne inom.

1daemon1 -> asi som vriesil tvoj problem,

Stiahni si tuto kniznicu

a pre priklad pouzi tento kod:

Kód:
<?php
include "class.myimagefilter.php";
$image = 'bbb.jpg';

$myio = new myimagefilter( $image );
set_time_limit ( 0 );
$myio->filter_grayscale ( );
$myio->image_out ( 'png', 'nieco.png' );

?>


Kde v premennej $image mas vstupny obrazok a na konci skriptu si nastavis vystupny nazov a format obrazku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 18:06 | nefunguje funkcia imagefilter()

diki :) uz to ide.
ale je to take "nasilu" riesenie... nazov si to dava vzdy image, aj ked nastavim nazov napriklad nieco.png tak nazov je : nieco.pngimage.png ..
a ja tam to image nechcem mat lebo musim potom menit kopu scriptov.
akosi sa mi to nepodarilo zmenit aby tam to "image" v nazve nebolo, a ani by to tak moc nevadilo ako to, ze cely priebeh teraz bezi asi 5 sekund a to nemam slabi pocitac.
//edit teraz ma napadlo ze na ten nazov by sa dalo pouzit rename() . malo by to fungovat spravne.
neviem si predstavit zeby som na webe zo dva obrazky potreboval dat cierno-biele. cele to je moc zlozite, kym sa najprv includuje cele to mnostvo a potom sa kombinuju tie funkcie.

teraz sa s tym len ucim robit, bol nato priklad v knizke takze na lampe by som to mohol prezit a na ozajstnom servery by mi to uz asi nerobilo problem pouzit klasicke imagefilter(). ale aj tak, ak niekto mate lepsie riesenie napiste prosim.
a tebe pekne dakujem Snacker ;) aspon to uz funguje.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.11.2009 18:57 | nefunguje funkcia imagefilter()

Ja som si nasimuloval tu tvoju situaciu a robilo mi to presne to iste. Tiez som presiel kopu webov ale nikde som sa nedozvedel co s tym mam robit. Ak na to pridem tak to napisem ale tiez netusim. Tak som sem dal aspon alternaivu, ktora je vhodna aj pre PHP4. Tie triedy robia vacinou amateri, takze urcite je tam dost chyb.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 20:11 | nefunguje funkcia imagefilter()

ok tak este raz dik, ak na nejake lepsie riesenie pridem tak napisem ak este niekto vie nech napise :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 09.11.2009 17:23 | nefunguje funkcia imagefilter()

http://cumu.li/2008/5/13/recompiling-ph ... -on-ubuntu

co vy nato ? funguje to niekomu ? :) ..

riadok:
konfiguracne pravidla kompilacie mozete najst v debian/rules <-- tu som sa zasekol. vie niekto co s tym


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.11.2009 18:57 | nefunguje funkcia imagefilter()

Máš ubuntu?

Potom je tu ešte otázka, či to potrebuješ rozbehať iba u seba na locale alebo aj na hostingu/či bežíš na vlastnom serveri/virtuale/dedikovanom serveri.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 09.11.2009 21:15 | nefunguje funkcia imagefilter()

mam ubuntu 9.04, localhost a cize to je myslim ze ten virtualny server (lamp)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje funkcia imagefilter()

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 09.11.2009 21:29 | nefunguje funkcia imagefilter()

To neni VPS ale vlastny server :)


 [ Príspevkov: 19 ] 


nefunguje funkcia imagefilter()



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje funkcia

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

236

19.03.2011 12:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

javascript funkcia nefunguje

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

337

22.08.2010 22:33

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia mail() nefunguje

v PHP, ASP

8

1022

24.11.2009 16:52

programmer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje funkcia trim()

v PHP, ASP

3

278

27.10.2011 19:18

Light

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C jednoducha funkcia ktora nefunguje

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

190

13.11.2016 19:21

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia date('Y-m-d H:i:s'); nefunguje

v PHP, ASP

12

215

28.03.2017 17:36

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

12

524

24.04.2008 18:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

442

29.04.2009 20:31

stopa27

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

funkcia

v PHP, ASP

2

130

25.03.2014 17:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia....

v PHP, ASP

1

428

30.08.2008 20:44

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

6

590

06.11.2007 15:45

Orwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

436

10.02.2009 21:20

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia vyhladaj

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

273

09.05.2009 15:59

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Python-funkcia

v Perl, Python, Ruby, CGI

12

261

12.11.2014 0:21

Misosvk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

J2ME funkcia?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

339

05.11.2008 19:13

idiotart

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hash funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

826

27.11.2009 18:38

johny3212



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF