[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

Ahojte,
nechapem, vzdy mi stranka fungovala a dnes mi z nicoho nic prestalo fungovat nacitavanie obrazkov s diakritikou.
mam napr. tento kod:
Kód:
<!DOCTYPE html>
<html lang="sk">
   <head>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
   </head>
   <body>
      <?php
mb_internal_encoding('UTF-8');

mb_http_output('UTF-8');
         var_dump(scandir("test/"));
      ?>
   </body>
</html>


a zlozka "test" obsahuje subor s nazvom: áš.jpg

a vystup dostanem: array(3) { [0]=> string(1) "." [1]=> string(2) ".." [2]=> string(12) "áš.jpg" }


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.03.2014 14:17 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

A máš aj ten súbor uložený v kódovaní utf-8?


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 22.03.2014 14:24 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Tym kodovaniam nerozumiem. Myslel som si, ze iba obsah textoveho suboru, ma nejake kodovanie. V tomto pripade mam obrazok a cize diaktirika je len v nazve. Ako zistim kodovanie toho obrazku prosim ta ?

//
Zaujimave ze ked spustim tento kod:
Kód:
<!DOCTYPE html>
<html lang="sk">
   <head>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
   </head>
   <body>
      <?php
         /*mb_internal_encoding('UTF-8');
         mb_http_output('UTF-8');
         ini_set('default_charset', 'utf-8');*/
         $items = scandir("test/");

foreach(mb_list_encodings() as $chr){
  echo mb_convert_encoding($items[2], 'UTF-8', $chr)." : ".$chr."<br>";
}

      ?>
   </body>
</html>


vypise mi vsetky kodovania, ale ani pri jednom z nich sa nezobrazi spravny nazov áš.jpg

// ked dam:
Kód:
$items = scandir("test/");
echo utf8_decode($items[2]);


tak funguje á, š, ale zasa nefunguje Ľ :(


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.03.2014 15:10 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Aj súbor by mal byť uložený ako utf-8, to urobíš tak, že ho priamo uložíš ako v kódovaní utf-8. V každom lepšom editore je táto možnosť, dokonca aj v notepade je tá možnosť v Uložiť ako a tam je niečo ako "pokročilé" a dá sa vybrať kódovanie. Keď ukladáš utf-8, je často dobré pripojiť aj BOM (typicky máš možnosť uložiť ako utf-8 s BOM, alebo bez BOM)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 22.03.2014 15:28 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Ale ja mam obrazky. Ide o to, ze mam zlozku plnu obrazkov, kde si mozem tie obrazky uploadom cez FTP doplnit. PHP mi ich potom zobrazuje a vypisuje ich nazvy. No momentalne mi z nicoho nic prestalo vypisovat a zobrazovat obrazky s diakritikou.
Ak si otvorim obrazok napriklad cez GIMP a dam ulozit ako, mam na vyber len nazov suboru, cestu a format.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.03.2014 15:41 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Ale kódovanie súboru nemá nič s obrázkami. Ide len o to, že keď ti php vyprodukuje bajty v utf-8 kódovaní, tak budú správne zinterpretované. Na to html meta tagy nestačia.
Takže zober ten php súbor, ktorý má vypisovanie na starosti, a urob to, čo píšem.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 22.03.2014 16:18 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Jaj no jasne, ty myslis kodovanie toho suboru, co to vypisuje.
Ten v UTF-8 mam. Dokonca som to skusal cez 3 rozne editory nastavit, ked si to napisal. Pouzivam Linux takze som to skusal cez Gedit, Bluefish ale skusal som to aj cez Notepad na windowse.
Stale ten isty problem. Nic take ako BOM som nevidel ani v jednom pri ukladani.
A momentalne v nom mam len toto:
Kód:
<!DOCTYPE html>
<html lang="sk">
   <head>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
   </head>
   <body>
      <?php
         $items = scandir("test/");
                        echo $items[2];
      ?>
   </body>
</html>


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.03.2014 16:28 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

gedit to veru nevie poriadne uložiť, teraz to skúšam a nedarí sa mi. Keď to uložím ako UTF8 s BOM v Sublime Text 2, tak to ide normálne.
Takže skús Sublime Text, alebo aj Notepad++ spustíš cez wine :)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 22.03.2014 16:48 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Skusal som Sublime Text a ulozit to cezen ako UTF-8 s BOM, skusal som aj Notepad++ ulozit to s BOM, aj bez BOM, ale stale ten isty problem.
Urcite som to spravil dobre. Vzdy som si vytvoril nazov s novym suborom, takze som sa nemohol pomylit, ze som nieco zle skopiroval na server a podobne.

Ta stranka mi asi mesiac fungovala bez problemov a vzdy mi nacitavalo obrazky s diakritikou.
A vsetky tie obrazky, ktore pred asi tyzdnom urcite fungovali teraz z nicoho nic nejdu a od vtedy som ziadne obrazky nepridaval ani nezasahoval do kodu.
Keby som nevidel, sam neverim.

Spravil som si aj skript ktory mi vygeneroval retazec z kazdeho do kazdeho kodovania, nejak takto:
Kód:
foreach(mb_list_encodings() as $chr){
foreach(mb_list_encodings() as $chr2){
  echo mb_convert_encoding($items[2], $chr2, $chr)."<br>";
}
}
foreach(mb_list_encodings() as $chr){
foreach(mb_list_encodings() as $chr2){
  echo iconv($chr2, $chr, $items[2])."<br>";
}
}


Ale ani jeden s vystupov nebol uplne spravny. Najlepsie z nich funguje:
Kód:
mb_convert_encoding($entry, "ISO-8859-15", "UTF-8");

ten mi prelozi spravne napriklad ľšá, ale ľščťžýáíéôä uz nie.

// Inac pokial dam napriklad:
Kód:
echo "ľščťžýáíéôä";

tak to funguje v pohode. ale ked dam precitat nazov suboru, akokolvek, ci cez scandir alebo read dir, nefunguje. Pritom ten obrazok sa mi normalne zobrazuje vo FileZille, Ubuntu aj vo Windowse normalne s diakritikou.

// Teraz som to skusal na localhoste a funguje bez probemov. Na serveri ten isty kod, tie iste subory a diakritiku mi nezobrazuje. Hosting mam od websupportu.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.03.2014 17:15 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Aha, tak to je blbé.
Skús ešte použiť funkciu iconv na zmenu kódovania. Ja som to niekde použil, tiež som mal nejaký debilný problém s kódovaním a pomohlo to.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 22.03.2014 17:22 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

iconv tiez nezabralo, nechal som si vypisat uplne vsetky kombinacie konvertovania pre iconv ale tiez mi to nedalo spravny vystup pre vsetky znaky.
Mozno je to uplna kravina, ale websupport teraz niekedy migroval servery. Neviem, ci to moze mat suvis ale uz ma nic nenapada.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nefunguje diakritika pri citani suboru

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 22.03.2014 17:27 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

http://nedbatchelder.com/blog/201106/fi ... cents.html

Najjednoduchšie je vyhodiť diakritiku z názvov súborov a budeš mať hneď pokoj...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 22.03.2014 17:56 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Jo, asi to spravim. Teda bezne to tak robim vzdy, ze automaticky premenujem subor a jeho skutocne meno bud nezachovam alebo ulozim do DB.
V tomto pripade som zvolil iny postup, pretoze sa mi to hodilo.
Vytvoril som zlozku do ktorej sa daju nahadzovat fotky a kedze nemam cas robit administraciu, stranka sa naplna jednoducho tak,
ze cez FTP nahrate fotografie do prislusnej zlozky. Mohol by som ich pri prvom loadovani premenovat a spracovat nazvy, avsak
mne sa nazov s diakritikou hodi, pretoze ho zaroven pouzivam pre atribut alt="" a obrazky pomenuvavam tak, aby nazov opisoval obrazok.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Nefunguje diakritika pri citani suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.03.2014 21:08 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Toto mne funguje na ws:
Kód:
echo iconv("windows-1250", "utf-8", $items[2]);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 23.03.2014 9:57 | Nefunguje diakritika pri citani suboru

Mne nie. Testujes to na nazvoch suborov ?
Ja som si uz tie obrazky radsej premenoval.

//
Ok takze dnes to zasa z nicoho nic zacalo fungovat, tak ako pred tym nez sa vyskytol vobec problem :) . Z nicoho nic, zrazu to funguje ako pred tym.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Nefunguje diakritika pri citani suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Ano, skusal som aj textove subory aj obrazky, vsetky pismena s diakritikou sa zobrazovali spravne pri pouziti uvedeneho kodu.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 16 ] 


Nefunguje diakritika pri citani suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

probel pri citani

v Optické zariadenia

1

617

13.11.2006 11:34

Ingenium Deerro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykovi problem pri citani z MySQL

v Databázy

3

955

23.10.2006 6:37

etel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybné zobrazenie znakov pri čítaní MDB

v Databázy

0

85

07.03.2013 15:28

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reset pri citani z cd/dvd

v Ostatné

2

330

09.10.2008 17:49

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri citani CD asi moje XP

v Operačné systémy Microsoft

0

192

01.12.2008 22:01

gogo31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stuhnutie Windows 7 pri čítaní/zápise na HDD

v Operačné systémy Microsoft

4

466

18.10.2009 8:02

LHMG

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje diakritika na stranke v html5

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

295

14.06.2014 21:02

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri otvarani suboru

v Pevné disky a radiče

3

130

21.01.2014 21:41

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obnova suboru /chyba pri zalohovani

v Ostatné

2

129

26.09.2012 22:57

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba pri nacitani suboru powrprof.dll

v Operačné systémy Microsoft

4

231

15.01.2007 8:04

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM PRI ZAPNUTI PC - NUTNE POTVRDENIE SUBORU

v Operačné systémy Microsoft

4

286

11.03.2009 23:31

schusterr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s CSS :hover pod IE pri linkovani externeho suboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

302

27.11.2007 13:26

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje internet pri rovnakych nastaveniach

v Siete

7

846

24.04.2011 13:30

embe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba - width:100% pri IE6 nefunguje

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

291

18.05.2010 10:47

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jas - nefunguje pri použití funkčných tlačítok

v ATI/AMD grafické karty

0

125

21.05.2015 22:50

anesi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje klávesnica pri inštalácii XP z USB

v Operačné systémy Microsoft

3

237

13.01.2014 20:17

brmbo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF