[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.07
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 33
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 07.11.2007 20:21 | nastavenie localhost

Mam knihu navstev, ktora mi na nete ide ale na localhoste nie. Je pisana PHP

Co mi treba nastavit v php.ini aby mi knihanavstev.php vedela komunikovat s kniha.txt

Viem pisem jak madar, ale neviem co treba nastavit aby vedel skript komunikovat s txt a zapisovat don. Viem ze na webe treba aby mal prava chmod777 ale co treba na localhoste?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nastavenie localhost

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 07.11.2007 20:27 | nastavenie localhost

nie je nahodou ta kniha blokovana na IP 127.0.0.1 Minule som stahoval jednu knihu, ked som chcel vediet, ako sa robi jedna vec vo PHP a tam to neslo spustit, lebo ta kniha bola na tu IP blokovana


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.07
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 33
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 07.11.2007 20:39 | nastavenie localhost

tatysp píše:
nie je nahodou ta kniha blokovana na IP 127.0.0.1 Minule som stahoval jednu knihu, ked som chcel vediet, ako sa robi jedna vec vo PHP a tam to neslo spustit, lebo ta kniha bola na tu IP blokovana


EE nič take čudne tam nieje... proste na nete ide ale na local hoste nie... viem že aj z fotkami som mal take problemi lebo mi miniaturi nevedelo vytvoriť a stačilo knižnicu povoliť


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nastavenie localhost

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 07.11.2007 21:25 | nastavenie localhost

no ale na localhoste netreba chmod nastavovat, tak s tym to nebude. Aku chybu ti to vypisuje ?


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
nastavenie localhost

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 08.11.2007 8:49 | nastavenie localhost

v php.ini netreba nič meniť
skontroluj si v skripte, či je správne zadaná cesta(PATH) k tomu textovému súboru(prirodzene ten texťák musí aj existovať), na localhoste to bude pravdepodobne iné než na webe,
záleží aj na tom či je cesta(PATH) absolutna alebo relatívna (vid jakpsatweb.cz)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.07
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 33
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 13:22 | nastavenie localhost

Skušal som aj absolutnu cestu a nič... Viem že keď som mal s tymi obrazkami tak trebalio v php.ini povoliť knižnicu.... ale teraz neviem.. ešte niečo skusim a poviem (inač na nete mi to ide v poho)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.07
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 33
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 13:40 | nastavenie localhost

Problem vyriešeny... Asi som lama ale čo už... nainštaloval som si WAMP a zabudol som zmeniť v php.ini register_globals = Off na On. toť vsjo....

Teraz mam iny problem :-( zaznami sa mi ukladaju ako riadky do suboru a tak su aj ukladane, ale ak niekto tam ťukne v sprave enter, tak mi to rozhádže poradie záznamov


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nastavenie localhost

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 08.11.2007 14:58 | nastavenie localhost

Čo tak odstrániť znak nového riadku v správe predtým než to uložíš?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nastavenie localhost

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 08.11.2007 20:12 | nastavenie localhost

alebo iba v spravach nahradit "\n" za "<br />"


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.07
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 33
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 09.11.2007 16:01 | nastavenie localhost

a ako sa da ošetriť pred uložením, aby boli zrušene entery???

Kod vyzera asi takto :

fwrite($subor, $meno."\n");
fwrite($subor, $datum."\n");
fwrite($subor, $predmet."\n");
fwrite($subor, $sprava."\n");
fclose($subor);

Proste niekto niečo napíše do Mena predmetu a do spravy text... Jednotlive veci sa ukladaju zvlašť do samostatneho riadku, aby script vedel kde čo patri... ale ak mi niekto v sprave stlačí enter (čo sa určite stane) tak potom to pomeni.... to šo je v sprave za enterom mi už hodi ako meno do druheho prispevku a tak sa to posuva


Offline

Správca fóra
Správca fóra
nastavenie localhost

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.11.2007 16:04 | nastavenie localhost

Kód:
strip_tags(nl2br($text))


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.07
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 33
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 09.11.2007 16:28 | nastavenie localhost

Vďaka, ale stačilo

$sprava1 = ereg_replace("\n", "<br>", $sprava);

a ide to ako si to predstavujem.....
už iba dosiahnuť aby v tom kniha.txt boli zaznami ukladane do riadkou a nie jedneho riadku, ale zasa to už nieje veľky problem aj keď to tak ostane :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nastavenie localhost

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 10.11.2007 10:56 | nastavenie localhost

vratim sa k prvemu pripadu

ked mas zapnuty register globals tak ti moze robyt problemi lebo sa ti mozu dostat do kodu aj hocijake premenne co sa spustili predtym

najlepsie je to vypnut a prepisat tu knihovnu na spravne ziskavanie premennej


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
 [ Príspevkov: 13 ] 


nastavenie localhost



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

localhost

v Ostatné

5

612

12.06.2009 16:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

localhost

v Webhosting a servery

5

668

31.03.2008 20:40

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

localhost nefunguje

v PHP, ASP

7

535

17.10.2013 19:24

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčný localhost

v Ostatné

2

444

17.10.2009 18:46

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Localhost problem

v Ostatné

11

1306

09.01.2009 15:50

tomco3131

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

localhost - nejde php

v Ostatné programy

3

290

30.01.2010 17:45

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

localhost na xampp

v Ostatné

6

991

02.06.2010 18:13

clovek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Localhost : Neodosiela formulare

v PHP, ASP

7

830

16.11.2006 20:40

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Localhost a server

v PHP, ASP

1

245

06.08.2010 8:30

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Localhost cez internet

v Ostatné

8

374

20.10.2009 21:16

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Localhost - problém s textom

v PHP, ASP

4

180

23.10.2011 16:20

Firestone

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WAMP nezobrazí sa localhost

v Sieťové a internetové programy

2

549

24.02.2011 23:10

petanorech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASP na localhost-e

v PHP, ASP

2

237

17.06.2010 21:52

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows server 2008 shared localhost

v Operačné systémy Microsoft

0

55

24.01.2017 11:30

ErikDvorcak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

localhost - funguje a server - nefunguje

v PHP, ASP

8

335

25.07.2011 19:05

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mod_rewrite v .htaccess na localhost

v Ostatné

3

1467

31.01.2009 19:36

Draex



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF