Nastal čas na zmenu - praca v IT bez univerzityZdravím. Dôvod prečo som sa rozhodol napísať tento post je ten, že nie som spokojný akým smerom sa môj život uberá a nastal čas na zmenu. Pred pár rokmi som opravoval a skladal PC, inštaloval SW a podobne, čiže nejaké tie vedomosti mám, ale určite sa je čo učiť. Veľa ľudí mi to v Anglicku hovorilo, že ak ide o IT tak škola je strata času a peňazí, naučiť sa to dá aj doma, škola mi len ukáže smer. Tak som sa rozhodol, že sa budem učiť doma. Chcel by som sa naučiť pracovať s Linuxom, zlepšiť s Windows, pracovať so sieťami, databázy, proste všetko čo vyžadujú ak ide o IT pozície tu v anglicku, napríklad:General Support of Desktop, Printers, Phones :Office 365, SharePoint, OneDrive, WorkplaceWorking with outsourced support and maintenance for:WAN / LAN / StoresKnowledge of WAN/LAN/WIFI/TCP/IP and network hardwareCisco RoutingViem, že to zaberie veľa času a úsilia, ale som ochotný do toho ísť Neskôr by som sa prihlásil na kurz, aby som mal certifikát. Mám v pláne si zaobstarať PC ktorý budem mať určený na učenie (neskôr v nákupnej poradni). Kde by som mal začať? Máte nejaké overené stránky, materiály, ktoré by mi mohli pomôcť? Vďaka Čo sa týka Linuxu, nainštaluj si ho do kompu ako jediný OS a používanie ťa naučí dosť veľa zo základovZo sietí materiály k CISCO kurzom, postupne od prvého a postupovať vyššie. Nájdeš ich aj na nete prístupné osobne by som skusil nejaku low poziciu najst nieco pre absolventov prip. staz na par hodin tyzdenne kde by si mal nejakeho mentora ak by sa ti podarilo ziskat takyto job, tak za mesiac v praci sa naucis tolko co za pol roka doma, potom za par mesiacov mozes prejst inam Dakujem za rady. Pozeram hlavne tie low pozicie, na zaciatok staci aj to, len aby som sa nieco naucil. Co sa tyka toho Linuxu, ktora distribucia je najlepsia pre zaciatocnika? V ktorej sa naucim co najviac? Rozmyslam nad Arch verziou Myslím že nad Arch budeš akurát nadávať začal by som s Ubuntu ubuntu, pouzitvat ako primarny OS a vyskoli ta dost podobne. Arch az ked budes zaklady zvladat aj v spanku. Dakujem za rady. Takze najprv sa naucit pouzivat Linux a az potom sa vrhnut na siete neskor zalozim topic v nakupnej poradni, budem potrebovat poradit s vyberom komponentov, nakolko som uz dlhsie nic nekupoval/neskladal, tak sa moc neorientujem Povedal by som že je jedno v akom poradí, nie je to vôbec závislé na sebe Z linuxu sa uc SuSe, Fedoru alebo Ubuntu.Btw pozeral som platy v Londyne na moju poziciu a median je tam za 55k libier rocne. Senior pozicia aj za 70-80k libier rocne. Neviem posudit ci to je na Londyn vela alebo malo.Mal by si predtym, ako sa do toho pustits zistit si aj na aky plat sa vies vysplhat po 5+ rokoch. Aby si neskocil po 7mich rokoch pri 30k librach rocne na service desku. Mna najviac naucilo gentoo... No trvalo to par tyzdnov intezivneho skusania, kym som ho uspesne prvy krat rozbehol a spustil. Vela hodin citania dokumentacie, fungovania ...
Nastal čas na zmenu - praca v IT bez univerzity |