[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 11.12.2007 18:50 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

cafte, ako sa da urobit nahodny vyber z db mam tabulku napr:
ID | iny_stlpec

a chcel by som vyberat z db nahodne podľa toho id myslel som ze by som urobil ze by som si zistil najprv kolko je id(ake je najvacsie) a potom by som dal napr ze rand(1,$max_id) alebo tak nejako a myslim ze sa to da aj nejako lahsie.
a inak pri tom id mi to uklada tak, ze ked vymazem napr. stvrty zaznam tak mi neprida id 4 k novemu zaznamu ale id 5 thx

a tiez by som chcel vediet ze ako sa vybera timestamp z db, ako sa pouziva...

cize moje otazky:
1; ako urobit nahodny vyber z db
2; ak urobit aby mi to stale ukladalo podla posledneho id
3; ako pouzivat timestamp

thx vsetkym :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 11.12.2007 18:57 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

samozrejme, najprv si naštuduj relačné databázy a čo je primárny kľúč a pochopíš prečo je tomu tak.. nemôže dať id aké už bolo pridelené. A preto nie je ani dobré sa pozerať na maximálne id, pretože ak nájde najväčšie id rovné 500 a funkcia rand mi vygeneruje teda číslo z intervalu <1,500> tak mi môže vrátiť id ktoré neexistuje (napríklad tvoju štvorku). Preto si pozri počet riadkov, a z toho generuj náhodné číslo. Potom vyberieš ten riadok pomocou Limit


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.12.2007 19:05 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

no ved a ten pocet riadkov v tomto pripade bude 500 cize tam moze vybrat aj tu styrku cize co mam spravit aby mi to priradovalo tak ze ked nieco vymazem tak mi to da rovnake id ako malo to predtym?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 11.12.2007 19:08 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

vybere 4 ale nebude to brať ako id=4 ale ako riadok číslo 4 a to je rozdiel.
Kód:
$vysledok=mysql_query( "Select * from tabulka limit rand(1,$max_id),1" );


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.12.2007 19:11 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

aha to ma nenapadlo ale takto som to myslel aj na zaciatku, no ked neni iny sposob tak neva a inac keby som chcel nahodne vyberat podla toho tak by bol trochu iny script ale ok ;), a ten TIMESTAMP?

//Edit:
ale ved keby som mal napr tych 500id a z toho 100by bolo vymazane ze napr mal by som 100-150 a potom 250-500 tak by bolo riadkov 400 a mohlo by vybrat aj 200 a take id nieje cize by nic nevybralo


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 11.12.2007 19:21 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

pre timestamp si musíš zvoliť ako sa má výstup naformátovať, napríklad:
Kód:
select date_format(now(),'%d-%m-%Y');


edit// k tvojmu editu: ešte raz si prečítaj čo som písal. Nevybere id rovné 100 ale riadok číslo 100 na ktorom môže byť id hocijaké. Mňa pri náhodnom výbere id vôbec netrápi, trápi má koľko mám riadkov, a jeden z nich si vezmem nech už má id aké chce


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.12.2007 19:32 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

:( ale z toho kodu neviem nijak raz vyjst, pls napis mi viac ako to mam pouzit kde to mam dat a tak, thx :cheer:

a k tomu nahodnemu: no ved ale ked mi to vebere zo 400 riadkov riadok 200 tak tam nebude taky riadok, cize nic nezobrazi...dam ze select ... where id=radn(1,$max_id) a ked ten $max_id bude tych 200 a id 200 tam nebude tak mi nic nevyberie


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 11.12.2007 19:37 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Drako píše:
:( ale z toho kodu neviem nijak raz vyjst, pls napis mi viac ako to mam pouzit kde to mam dat a tak, thx :cheer:

a k tomu nahodnemu: no ved ale ked mi to vebere zo 400 riadkov riadok 200 tak tam nebude taky riadok, cize nic nezobrazi...dam ze select ... where id=radn(1,$max_id) a ked ten $max_id bude tych 200 a id 200 tam nebude tak mi nic nevyberie

ja som napísal toto:
Kód:
 $vysledok=mysql_query( "Select * from tabulka limit rand(1,$max_id),1" );
vidíš mi tam niekde id=dačo? nie, prečo? lebo to tam nemá byť. Tak si už nechaj poradiť keď očividne do toho vidím viac ako ty, tým ťa nechcem urážať ale keď ti to sem už 3.krát musím písať tak už vážne pochybujem o tvojich shopnostiach. Ja nevyberam podľa id, ja vyberám náhodný riadok. Ešte raz polopatisticky:
Select * from tabulka = vyber celý riadok z tabuľky
limit rand(1,$max_id),1 = začni náhodným riadkom a zober jeden riadok

žiadna podmienka, žiadne id, nič.. omg :loony:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 11.12.2007 19:38 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

daj select nieco from tabulka order by rand() limit 1;


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.12.2007 19:58 | Nahodny vyber z db a TIMESTAMP

ok thx audotrack tu jednotku na konci som si nevsimol :D mas u mna :cheer: a suchy ako to bude fungovat?? :?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 10 ] 


Nahodny vyber z db a TIMESTAMP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahodny vyber banneru

v PHP, ASP

6

329

24.08.2007 11:34

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahodny vyber z databazy

v Databázy

3

619

03.05.2010 7:53

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodny vyber z dtb

v Databázy

5

509

01.06.2009 12:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodný výber s váhou prvku

v Databázy

4

468

19.02.2009 20:04

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TimeStamp

v Databázy

0

422

02.06.2009 23:08

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

typ DateTime / Timestamp

v Databázy

4

570

27.10.2007 18:20

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

maly help s timestamp

v PHP, ASP

2

228

21.06.2009 22:44

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos datumu do TimeStamp

v PHP, ASP

4

272

01.06.2008 10:17

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodný text

v Ostatné

1

883

13.09.2006 7:45

VLADIS007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodný text

v PHP, ASP

2

585

06.01.2009 22:30

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahodny banner

v PHP, ASP

12

428

17.06.2008 16:47

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodný reštart PC

v Ostatné

7

349

01.09.2008 21:03

Gyrxiur

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodný text s odkazom

v PHP, ASP

2

505

11.04.2009 20:50

pkrajnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodny obrazok z adresara

v PHP, ASP

3

306

06.05.2009 23:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodný prechod do spánku

v Notebooky a netbooky

2

90

16.09.2015 11:59

lomjan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodný obrázok / čítanie z priečinku

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

957

06.03.2009 11:01

djsulo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF