[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodne vygenefovanie banneru....

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
NapísalOffline : 08.02.2008 16:24 | Nahodne vygenefovanie banneru....

Vie mi niekdo poradit kod ktory mi umozni taku vec ako je nahodne zobrazenie z dvoch alebo viac bannerov, myslim ze nacitam stranku a zobrazi sa mi banner, po refresh sa zobrazi iny baner, alebo nieco co by ich zobrazovalo nahodne... hadam ste ma pochopili s tejto zkomoleniny co som napisal..:)


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 08.02.2008 16:29 | Nahodne vygenefovanie banneru....

jednoducho,

ak pouzivas databazu, nasackovat banner a jeho link do databazy, spravit nahodny generator a zobrazovat ich nahodne pri kazdom refreshi stranky...

Teda ja by som:

1. vytvoril adresar na servri banner, kde by som ukladal fyzicky vsetky bannery
2. vytvoril tabulku v db s id, link alebo presny nazov suboru bannera, napr. banner.jpg + dalsie potrebne info ako datum vytvorenia, nejaky comment atd
3. v php vytvorit nahodny php generator zo vsetkych bannerov ulozenych v db -> najdes lahko cez google napr.
4. zobrazit banner na zaklade udajov z db, teda hlavne linku

Mohlo by to fungovat :)


Naposledy upravil mondzo dňa 08.02.2008 16:32, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
Nahodne vygenefovanie banneru....

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.02.2008 16:31 | Nahodne vygenefovanie banneru....

bolo to tu uz nedavno riesene, staci pohladat, princip je ten, ze si napr. vygenerujes nahodnu hodnotu z urcitej mnoziny cisel, ktoru pouzijes potom ako index v poli s bannermi; alebo si z db vytiahnes len nejaky zaznam, zalezi od toho cez co to chces riesit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodne vygenefovanie banneru....

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
Napísal autor témyOffline : 08.02.2008 16:51 | Nahodne vygenefovanie banneru....

no super rady len moc teorie namna... obratme to viac do praktickej aplikacie...:
Mam dva SWF bannery, script pre nahodne generovanie napisat sam neviem, da sa niekde ten script zohnat?


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 08.02.2008 17:01 | Nahodne vygenefovanie banneru....

hm, ked mas len 2 bennery, nemas co riesit, supni ich do pola. Uplne jednoduchy skriptik

Kód:
$bannersArray = ("link_na_prvy_banner", "link_na_druhy_banner");

// nahodny generator
$randomCislo =  rand(1, count($bannersArray));

$activeLink = $bannersArray[$randomCislo];


$activeLink -> si uz zakomponuj do casti/sekcie, kde zobrazujes bannery.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nahodne vygenefovanie banneru....

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
Napísal autor témyOffline : 10.02.2008 20:00 | Nahodne vygenefovanie banneru....

no ale ja pouzivam Etomite a potrebujem to tak ze kod nahram do pamate a ono sa to dakde ulozi pod menom ktore tomu dam a potom si to uz len vyvolam...... napriklad
{{baner}}


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
 [ Príspevkov: 6 ] 


Nahodne vygenefovanie banneru....



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridanie Banneru

v Redakčné systémy

0

170

10.10.2012 22:08

Stewi-Chan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pozicia banneru

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

413

31.08.2012 18:17

billy0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie nahodnehu banneru

v PHP, ASP

6

707

30.10.2006 15:44

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahodny vyber banneru

v PHP, ASP

6

329

24.08.2007 11:34

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada ohladom flash banneru

v Ostatné

5

232

28.11.2011 18:38

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hover effect do banneru

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

625

15.05.2008 15:20

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet zobrazeni banneru na inom webe

v PHP, ASP

9

268

26.07.2010 22:44

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Text do SWF banneru z linku

v Ostatné

2

336

16.08.2011 10:48

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

random zobrazenia banneru (swf, png, gif,...)

v PHP, ASP

4

344

02.08.2009 16:33

esso82

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie SWF banneru v adobe flash cs5

v Ostatné

2

589

03.04.2011 21:35

johnny04501

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne

v Redakčné systémy

7

546

20.08.2007 15:42

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne obrazky

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

642

29.01.2009 20:43

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhodné zamrzanie

v AMD čipové sady

2

199

21.09.2016 19:12

scopers

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodné bity

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

330

07.12.2008 15:08

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodne video

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

407

04.03.2010 12:14

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodné BSOD

v Operačné systémy Microsoft

12

276

18.06.2013 22:32

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF